Reklama

Reklama

Ač se Rebecca a Dylan nikdy neznali, celé dětství je něco spojovalo. Cítili bolest jeden duhého, prožívali navzájem významné okamžiky svých životů. Do nedávna si mysleli, že šlo jen o sny, halucinace a přeludy. Jejich životy se však začnou radikálně měnit, když zjistí, že je na druhé straně reálný člověk. (Farley)

Recenze (130)

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Výborný nápad a dvojice, jejíž chemie je výborná, přestože spolu většinu filmu nejsou a pouze se dívají očima druhého (doslova). Zoe Kazan je velmi sympatická vzhledem i projevem. Negativa: Vrtá mi hlavou, jak to, že je nenapadlo dát si do ucha hands free (a tvářit se, že telefonují) a taky mě zajímá, jak bude příběh dál pokračovat. Přesto házím logiku za hlavu a dávám 4*. Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=cs_Z2OyqW5A ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Už jsem to několikrát psal a klidně to napíší znovu, jelikož mě to nedělá problém. Mám rád malé nezávislé filmečky, kterou jsou točeny pro radost a ne kvůli penězům co vydělají. Jsou osobnější a mnohdy lepší, než typický mainstream. Na víc, se u těchto filmů cení nápad a ten In Your Eyes má. A o to taky jde u některých filmů především. Samozřejmě velkou zásluhu na tom má televizní guru Josh Whedon se svým scénářem, který je příjemně uvěřitelný, citlivý a i přes malou předvídatelnost hodně zábavný a zajímavý. Hodně mě překvapilo, že postavy hlavní zápletku nerozebírají, ale namísto toho se poznávají, což je podle mě jeden z nejlepší kroků, jaký film mohl udělat. Režiséra Brina Hilla neznám, ale odvedl velmi působivou práci. Netlačí vůbec na pilu a dává si docela na čas, aby nám vykreslil prostředí, ve kterém hrdinové žijí. Navíc díky jednotlivému střihu sekvencí, obě dvě prostředí krásně vynikají a jejich kontrast je působivý. To by, samo osobě nestačilo, kdybychom neměly dobře zahrané postavy. Zoe Kazan je boží. Mám jí rád, protože vypadá jako holka od vedle, která Vás rozesměje, když jste smutný a vždy Vás vyslechne. Navíc se mi na ní líbí ta její přirozenost. Její herecký partner Michael Stahl-David, je pro mě další velkou neznámou, ale i on dokázal krásně prodat svoji postavu a dát jí plno emocí a citů. A to se mě vlastně na celém filmu líbilo nejvíce. To spojení úplně rozdílných lidí, který si spolu povídají a prožívají krásné a špatné okamžiky, a jsou doslova blízko od sebe. Nemá cenu vypisovat některé konkrétní scény, jelikož by byly vytržené z kontextu, jenom že to finále je hodně povedené. Krásný a dojemný film. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Romantika jak trám, k tomu všemu naivní a předvídatelná (s úlitbami pro ženské i mužské publikum). Ale jednak je po většinu projekce docela dost zábavná, ale hlavně neodolatelná. Klišé se tak kupí, avšak vy to té nanejvýš sympatické dvojici stejně prostě přejete. Navíc ten sci-fi nápad film zkrátka odděluje od jiných romantických kousků. Nadhodnocuju, ovšem nemůžu dát méně než slabší 4*, ten přiblblý, spokojený úsměv na rtech mi vydržel až do závěrečných titulků. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Imaginární Ona z masa a kostí... co to je? Přece kouzelná Zoe Kazan, s človíčkem ve své hlavě, který je postižen stejným darem - a tak si spolu přes dva smysly chatují, dokud se nezamilují a s využitím dalšího smyslu tak vznikne jedna z nejhezčích self-erotických scén, co jsou k vidění. V obyčejném sdílení obav a radostí plynou rozhovory přirozenou cestou a neřeší nic, co se přímo nedotýká samotných postav (Linklater ať se jde zahrabat a vezme s sebou k pochování i krabici svých prďáckých stmívacích a svítacích dialogů) a i když by neškodilo víc vzruchu a ledacos by sneslo vylepšení, samotný nápad, jakož i jeho zpracování, mi nedovolí potopit slibného tvůrce hned na začátku kariéry... ne že by to stálo na mém hodnocení, ale přesto... :-). Napadá mě, že ani alternativní konec by nebyl marný, to by se však už jednalo o žánr psychologický, jen by se nesměl pro větší efekt šoku uvádět, ale u mě by měl čtvrtou hvězdu jistou... ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Je príjemné vidieť, že Joss Whedon si popri povinnostiach spojených s budovaním, resp. teraz už skôr neustálym rozširovaním Marvel Universe, nájde čas na napísanie (In Your Eyes) alebo réžiu (Much Ado About Nothing) aj menších projektov. Bohužiaľ, In Your Eyes by prospelo o niečo detailnejšie prepracovanejšie, takto pôsobí dojmom trocha narýchlo ušitého produktu. Je to síce fajn napísaná, ale nenápadito zrežírovaná romanca. Nápad o dvoch telepaticky prepojených osobách je síce originálny, ale samotný dej je dosť predvídateľný, tuctový, spracovaný bez nápadu a v určitých momentoch aj nepremyslený (odohráva sa to v súčasnom svete, ale postavy namiesto toho, aby predstierali, že počas „telepatickej komunikácie“ aspoň telefonujú – handsfree existuje už niekoľko rokov – tak dopustia, aby ich ľudia brali ako cvokov – v prípade ženy doslovne, v prípade muža to má za následok takmer vyhadzov z práce). Ničím výnimočný záver je v takom prípade už očakávaný. Napriek tomu má film príjemnú feel-good atmosféru, slušné nenútené ľudské dialógy, príjemné tempo a sympatické ústredné duo. Nemôžem sa však zbaviť pocitu, že s výraznejších režisérom sme tu mohli mať celkom originálnu romancu. Takto vznikol len jeden obyčajný, milý, malý film. Ale aj to niekedy postačuje. CELKOVO: 3* (6/10) ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Joss Whedon napsal scénář již roku 1992. V té době mu bylo 28 let a zrovna se stěhoval do Los Angeles. (Geriel)

Reklama

Reklama