Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mravenec s touhou odlišit se od davu nemůže mít v mraveništi snadný život. Práce - pivo ze mšic - povinný tanec - spánek - práce - pivo ze mšic... A tak je Zet na vrcholu blaha, když se jednoho dne v baru objeví pohledná Bala, se kterou se dá tančit jinak než podle strojově předepsaných kroků. Štěstí má ale krátké trvání, Bala mizí a Zet se dozvídá, že už ji neuvidí - byla to totiž princezna na útěku. Ale láska je láska a dělník Zet přemluví bojovníka Snovače, aby si prohodili místa. Díky tomu se může zúčastnit vojenské přehlídky, na které je princezna přítomna. Příliš pozdě Zet zjišťuje, že jde o přehlídku válečníků chystajících se k nebezpečnému útoku na sídlo krvežíznivých termitů. Útok dopadne tragicky, Zet jako jediný přežije a díky shodě několika náhod se znovu ocitne v blízkosti princezny a mimo mraveniště. Vydává se hledat bájnou Hmyzutopii a princezna Bala musí s ním, ať chce, nebo ne. Na stopě jim je generál Kusadlo, který chce princeznu pojmout za ženu a připravit strašlivý osud všem dělníkům v mraveništi. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (276)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Jeden z miliónů dělníků na stavbě nového mraveniště, mravenec "Z" se od svých kolegů velmi liší - narozdíl od nich se mu nelíbí, být stále v zástupu, ale naopak dosáhnout něčeho víc. A když se jednoho dne náhodou setká s princeznou Balou, je to, jakoby vstoupil na skluzavku - z poklidné každodenní roboty se dostává do války s termity, unáší princeznu a nakonec objevuje bájnou Hmyzutopii. Ale přesto všechno se musí vrátit domů, protože jen na něm závisí osud miliónů ... mravenců ... Dlouho dlouho jsem se rozhodoval, jestli nedat mravenci plný počet. Ale i přes skvělý příběh a skvělou animaci zůstávám "jen" u čtyřech, protože přece jen u Doby ledové nebo Slepičího úletu jsem se bavil mnohem víc. Věřím tomu, že i přes povedený český dabing, možná originální znění by bylo to, co by převážilo misku vah k plnému počtu. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Uzasne dilo s prostredi meho oblibeneho hmyzu, mnohem dospelejsi a vyspelejsi nez Zivot brouka.. Skvele bitevni sceny, romantika, hnusny zaporak, jeste hnusnejsi termiti, docela depresivni sceny, to vse delaji Mravence necim vic nez jen obycejnym animakem. Abych ale neudelal z tohohle filmu nejaky horor, to rozhodne nechci a ani to neni pravda. Ve vetsi casti filmu je citit zabavnost, Allen a dalsi perli jednu hlasku za druhou, vse je originalni a uzasne animovane. Ty tvrdsi sceny (tvrdsi v uvozovkach) beru jen jako dalsi dukaz vyjimecnosti. Na poli filmů o hmyzu dost mozna kult.. 5 ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jó, tak tohle byla ovšem jiná liga. Udělat animák o mravencích je sice originální asi jako zalít si Granko mlíkem, ale tak jako mi chutná správně namíchané kakao, rád si smlsnu i na vtipné kolonii Ferdy mravence. Když nám o pár dnů později zamořili byt právě mravenci, marně jsem mezi nimi lezl po čtyřech a hledal Woodyho Allena... (Filmfest Théoule, 5/11) ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Keď som tento film videl prvý krát, niekedy na prelome tisícročia, bol to pre mňa absolútne najlepší a najzábavnejší animovaný film pre dospelých. Dovtedy ho žiadny neprekonal a ťažko sa to niektorému ďalšiemu filmu vôbec podarilo. Možno tak Hľadá sa Nemo alebo Up. Jeden z naj animákov, aké som kedy videl, mal veľmi kvalitný a vtipný príbeh, celkom veľa momentov pre dospelých a dnešné animované novinky už sú nudnejšie ploché zlátaniny oproti týmto snímkam. ()

Aven 

všechny recenze uživatele

"Chutná to jako lejno!" - "Ukaž, dej mi kousnout. No jo, je to lejno. A dobrý!". Tolik k hláškám z filmu. Některé scény bych popravdě v animáku pro děti nečekal (Z drží v ruce hlavu mravenčího vojáka se slovy, že se z toho určitě dostane), ale mě rozhodně nevadily. Bavil jsem se skvěle, kupodivu ani ten Woody nebyl tak otravný. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (19)

  • Pesnička, na ktorú v bare tancujú mravce, sa volá "Guantanamera". (rador)

Reklama

Reklama