Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mravenec s touhou odlišit se od davu nemůže mít v mraveništi snadný život. Práce - pivo ze mšic - povinný tanec - spánek - práce - pivo ze mšic... A tak je Zet na vrcholu blaha, když se jednoho dne v baru objeví pohledná Bala, se kterou se dá tančit jinak než podle strojově předepsaných kroků. Štěstí má ale krátké trvání, Bala mizí a Zet se dozvídá, že už ji neuvidí - byla to totiž princezna na útěku. Ale láska je láska a dělník Zet přemluví bojovníka Snovače, aby si prohodili místa. Díky tomu se může zúčastnit vojenské přehlídky, na které je princezna přítomna. Příliš pozdě Zet zjišťuje, že jde o přehlídku válečníků chystajících se k nebezpečnému útoku na sídlo krvežíznivých termitů. Útok dopadne tragicky, Zet jako jediný přežije a díky shodě několika náhod se znovu ocitne v blízkosti princezny a mimo mraveniště. Vydává se hledat bájnou Hmyzutopii a princezna Bala musí s ním, ať chce, nebo ne. Na stopě jim je generál Kusadlo, který chce princeznu pojmout za ženu a připravit strašlivý osud všem dělníkům v mraveništi. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (276)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Ze záplavy počítačově animovaných filmů ční Mravenec Z i po letech jako nejpovedenější dílko, hlavně skrze sušeintelektuální humor Woody Allena, který k tomuhle snímku napsal scénář a jeho tvář poskytla předobraz tváři hlavního mravenčího hrdiny. Velmi dobrá zábava o mravenečkovi s depresemi...a zároveň brilantní antikomunistická, antikorporátní a antitotalitní alegorie... Woodyho malý animovaný mravenec jako symbol kapitalistického odporu a individuálního libertarianismu... ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Harry Gregson-Williams a John Powell: 1. Opening Titles Z's Theme [2:00] ,2. The Colony [1:57] ,3. General Mandible [2:22] ,4. Princess Bala [0:56] ,5. The Bar [1:29] ,6. There Is A Better Place... [1:20] ,7. Guantanamera [3:17] ,8. The Antz Go Marching To War [3:48] ,9. Weaver And Azteca Flirt [1:56] ,10. The Death Of Barbados [2:07] ,11. The Antz Marching Band [1:17] ,12. The Magnifying Glass [1:59] ,13. Ant Revolution [1:50] ,14. Mandible And Cutter Plot [2:07] ,15. The Picnic Table [2:45] ,16. The Big Shoe [2:11] ,17. Romance In Insectopia [2:32] ,18. Back To The Colony [2:28] ,19. Z To The Rescue [7:46] ,20. Z's Alive [3:29], ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Vtipné. Překvapivě vtipné. Nemusím příliš Woodyho Allena, ale jeho "allenovský" mravenec je velmi vtipný a celé zobrazení mravenčí kolonie a "jejich" pohledu na svět okolo, nemá chybu. Krom toho animace je i na svou dobu velmi zdařilá a jen dotváří zábavný film. Krom toho obsazení je v původním znění neméně hvězdné než u jiných animovaných filmů. Mravenec Z má velkou sílu v propojení prakticky všeho, co film může nabízet. Starší osloví humor a deprimovaný mravenec, mladší všechen hmyz a barvy... Každý si najde své, což z Mravence Z dělá velmi univerzální zábavu napříč diváckým publikem. Těžko si vzpomínám na další podobný animák... ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jó, tak tohle byla ovšem jiná liga. Udělat animák o mravencích je sice originální asi jako zalít si Granko mlíkem, ale tak jako mi chutná správně namíchané kakao, rád si smlsnu i na vtipné kolonii Ferdy mravence. Když nám o pár dnů později zamořili byt právě mravenci, marně jsem mezi nimi lezl po čtyřech a hledal Woodyho Allena... (Filmfest Théoule, 5/11) ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Příběhově se nejedná o nic extra objevného (vše už bylo mnohokrát variováno), ale "allenovský" hlavní hrdina se svými mindráky stále představuje svěží závan na animovaném poli, nepodbízivý k dětskému publiku (scénář je dospělejší, než by se řeklo); a hlasové obsazení či výborná hudba nestárnou. Akorát po technické stránce dosahuje počítačová grafika dnešním pohledem ledva úrovně seriálových doplňků (např. Kung Fu Panda: Legendy o mazáctví). ()

Galerie (30)

Zajímavosti (19)

  • Šlo o první animovaný film společnosti DreamWorks. (KucC)
  • Jde o druhý film, na kterém spolupracovali Woody Allen (Z) a Sylvester Stallone (Snovač). Tím prvním byli o dvacet sedm let starší Banáni (1971), v nichž měl tehdy ještě zcela neznámý Stallone jednu ze svých prvních rolí. (Hal_Moore)
  • Při záběru na "obří" kelímek hraje hudba z původní Války světů (1953). (ČSFD)

Reklama

Reklama