Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mravenec s touhou odlišit se od davu nemůže mít v mraveništi snadný život. Práce - pivo ze mšic - povinný tanec - spánek - práce - pivo ze mšic... A tak je Zet na vrcholu blaha, když se jednoho dne v baru objeví pohledná Bala, se kterou se dá tančit jinak než podle strojově předepsaných kroků. Štěstí má ale krátké trvání, Bala mizí a Zet se dozvídá, že už ji neuvidí - byla to totiž princezna na útěku. Ale láska je láska a dělník Zet přemluví bojovníka Snovače, aby si prohodili místa. Díky tomu se může zúčastnit vojenské přehlídky, na které je princezna přítomna. Příliš pozdě Zet zjišťuje, že jde o přehlídku válečníků chystajících se k nebezpečnému útoku na sídlo krvežíznivých termitů. Útok dopadne tragicky, Zet jako jediný přežije a díky shodě několika náhod se znovu ocitne v blízkosti princezny a mimo mraveniště. Vydává se hledat bájnou Hmyzutopii a princezna Bala musí s ním, ať chce, nebo ne. Na stopě jim je generál Kusadlo, který chce princeznu pojmout za ženu a připravit strašlivý osud všem dělníkům v mraveništi. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (276)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Krásne spomienky na rok 1998 a návštevu kina v starom komplexe Charlies v starom meste, kedy sa ešte architekti nezaoberali podobnými "nezmyslami", ako je krivka viditeľnosti. Po rokoch v telke to už nebola taká bomba, ale tento film prekvapivo vôbec nezostarol, ako niektorí jeho digitálne animovaní následovníci. Áno, a v tom kine to bolo v originále, takže som rád, že som ho stihol vidieť v tejto omnoho zaujímavejšej forme. ()

Stružák 

všechny recenze uživatele

Mravenec Z mě nakonec docela příjemně překvapil. Pár vtipných hlášek, odkaz na Pulp Fiction a skvělý dabing (v originále) způsobí, že se člověk u filmu skutečně baví. Obzvlášť jsem si vychutnával každé slovo samotného Zeta, který jakoby svým chováním přesně vystihoval postavy, které hraje ve svých filmech Woody Allen. Těžko říct, jestli Mravenec Z byl šitý na míru pro Allena, nebo jestli až Allen vnesl postavě to své "já" – každopádně je to velká zábava. Prostřední část filmu je trošku nudnější, ale i tak se jedná o nadprůměrný animák. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

To lepšie z animovaných filmov určených pre deti aj dospelých. Film je oslavou individualizmu a robenia vlastných rozhodnutí, v armáde ho asi púšťať nebudú. Pri dobrom nápade a príbehu nie je až taká podstatná kvalita a objavnosť animácie. Po prečítaní komentárov ľutujem, že film bol v dabingu bez hlasu Woodyho Allena. –––– Neurob moju chybu, chlapče. Nepočúvaj celý život iba rozkazy. Mysli sám za seba. –––– Teraz vidíte, aký nebezpečný je individualizmus. Môže nás ohroziť. ()

Danula13 

všechny recenze uživatele

Animovaná vtipná konverzační bomba dle mého spíše pro ty odrostlejší. Celý film je protknut jemnými a nenápadnými narážkami na touhu jedince po svobodném životě, ve kterém o svém osudu rozhoduje hlavně on sám a také je osobní vzpourou jedince vůči vládnoucím elitám, které jdou bezohledně za svými mocenskými ambicemi. Absolutní perlou je pak dialog "Z" s vojákem při válečném pochodu na termity. ()

Petfruf 

všechny recenze uživatele

Úžasný animák! Můj nejoblíbenější, vtipný a chytrý. Nejsem člověk, kterého animace a digitální triky oslňují - často bývají na úkor příběhu (rozuměj jen ku předvádění). To se "Z" naštěstí netýká. Marvenec Z je klasický příběh o "vyvoleném", ale tenhle vyvolený je neskutečně ukecaný a nejistý (asi i díky tomu, že ho mluví Allen :-)). Dokonce i v češtině je dobře nadabovaný. A nesmím opomenout výbornou hudbu... ()

Galerie (30)

Zajímavosti (19)

  • Některá motivační hesla se ve velkých korporacích skutečně používala či používají (například "volný čas je na trénink"). (ČSFD)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 105 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama