Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mravenec s touhou odlišit se od davu nemůže mít v mraveništi snadný život. Práce - pivo ze mšic - povinný tanec - spánek - práce - pivo ze mšic... A tak je Zet na vrcholu blaha, když se jednoho dne v baru objeví pohledná Bala, se kterou se dá tančit jinak než podle strojově předepsaných kroků. Štěstí má ale krátké trvání, Bala mizí a Zet se dozvídá, že už ji neuvidí - byla to totiž princezna na útěku. Ale láska je láska a dělník Zet přemluví bojovníka Snovače, aby si prohodili místa. Díky tomu se může zúčastnit vojenské přehlídky, na které je princezna přítomna. Příliš pozdě Zet zjišťuje, že jde o přehlídku válečníků chystajících se k nebezpečnému útoku na sídlo krvežíznivých termitů. Útok dopadne tragicky, Zet jako jediný přežije a díky shodě několika náhod se znovu ocitne v blízkosti princezny a mimo mraveniště. Vydává se hledat bájnou Hmyzutopii a princezna Bala musí s ním, ať chce, nebo ne. Na stopě jim je generál Kusadlo, který chce princeznu pojmout za ženu a připravit strašlivý osud všem dělníkům v mraveništi. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (276)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Pěkný, filmovými odkazy nabitý a perfektními herci namluvený (dabovanou verzi jsem neviděl, mým favoritem je i přes famózního Woodyho Sylvester Stallone) animák, jeden z prvních, což je na něm hodně vidět a zub času se na něm negativně podepisuje (narozdíl od starších Toy Story). Tvůrcům to musí dělat vrásky hlavně proto, že mladší diváci si podobné filmy dnes už nepouštějí a pokud to nemá grafiku minimálně Pixarovskou, tak o to v půjčovně ani zrakem nezavadí. Mravenec Z je stejně jako třeba Příběh žraloka pro starší obecenstvo, a tak si film užijí spíše rodiče než jejich ratolesti stejně, jako jsem si jej užil já. DreamWorks se u mě stále drží na druhém místě hned za Pixarem, Mravencem Z (až dnes zhlédnutým) druhé místo potvrdil. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Protože jsem poměrně nedávno viděla dost podobný nový film Mravenční polepšovna, budu trochu srovnávat. Ač je tohle o nějakých osm let starší film, pořád je to hezký animák a už tehdy měl docela dobrou grafiku. Tohle je trochu jiné v tom, že Mravenčí polepšovna se snaží o jakési životní moudro či životní pravdu a u tohoto filmu mi to až tak nepřipadalo. I když to, že i jedinec může být mocný a dokázat velké věci tu vlastně taky ukazovali... Ono příběhy jsou u animáků vždycky slabší stránka a jsou skoro pořád dokola, tady se prostě hraje na krásu a grafiku a pak taky na vtipy. Nesmála jsem se, ale párkrát pousmála. A jak říkám, grafika vzhledem k datu vzniku taky dobrá. Takže celkově - hezké tři hvězdy. ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Uzasne dilo s prostredi meho oblibeneho hmyzu, mnohem dospelejsi a vyspelejsi nez Zivot brouka.. Skvele bitevni sceny, romantika, hnusny zaporak, jeste hnusnejsi termiti, docela depresivni sceny, to vse delaji Mravence necim vic nez jen obycejnym animakem. Abych ale neudelal z tohohle filmu nejaky horor, to rozhodne nechci a ani to neni pravda. Ve vetsi casti filmu je citit zabavnost, Allen a dalsi perli jednu hlasku za druhou, vse je originalni a uzasne animovane. Ty tvrdsi sceny (tvrdsi v uvozovkach) beru jen jako dalsi dukaz vyjimecnosti. Na poli filmů o hmyzu dost mozna kult.. 5 ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Vtipné. Překvapivě vtipné. Nemusím příliš Woodyho Allena, ale jeho "allenovský" mravenec je velmi vtipný a celé zobrazení mravenčí kolonie a "jejich" pohledu na svět okolo, nemá chybu. Krom toho animace je i na svou dobu velmi zdařilá a jen dotváří zábavný film. Krom toho obsazení je v původním znění neméně hvězdné než u jiných animovaných filmů. Mravenec Z má velkou sílu v propojení prakticky všeho, co film může nabízet. Starší osloví humor a deprimovaný mravenec, mladší všechen hmyz a barvy... Každý si najde své, což z Mravence Z dělá velmi univerzální zábavu napříč diváckým publikem. Těžko si vzpomínám na další podobný animák... ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Tak to proste chodí..... chlapec sa zamiluje do dievčaťa a kvôli nej malinko zmení spoločenský poriadok :-) tak toto je hláška ktoru film končí ale ja si ju budem pamätať do konca života. Jeden z najlepších animákov....ale na to aby ste ho ocenili je treba mať dostatočné IQ a napozerané filmy, pretože je prepchatý odkazmi. Výborný dabing. 10/10 ()

Galerie (30)

Zajímavosti (19)

  • Šlo o první animovaný film, který obdržel rating přístupnosti PG. Mohlo za to několik neslušných slov, která bývají při reprízách v televizi obvykle vypuštěna. (KucC)
  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 90,8 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 171,8 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama