Reklama

Reklama

Kde zpívají raci

  • USA Where the Crawdads Sing (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Úchvatný, tajemný příběh podle úspěšného knižního románu „Kde zpívají raci“ vypráví o Kye, opuštěné dívce, která až do dospělosti vyrůstala sama v nebezpečných mokřinách Severní Karoliny. Celé roky se šířily po Barkley Cove historky o „dívce z mokřin“, které izolovaly strohou a odmítavou Kyu od místní komunity. Když se v Kyině životě objeví dva přitažliví mladíci z města, začne se novému, neznámému světu otevírat. Jenže ve chvíli, kdy jednoho z nich najdou mrtvého, ji komunita bez váhání označí za hlavní podezřelou. Případ se začne rozvíjet, je stále nejasnější a hrozí, že budou odhalena mnohá tajemství, pohřbená v mokřinách. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (194)

majec4 

všechny recenze uživatele

Pre mna uspech. Necakal som nic velke, ale film ma presvedcil, aj ked zapletka je jednoduchsia. Romantika je taka prvoplanova, nie som fanusik sladkych filmov, takze miestami som kus trpel. Zaujalo ma vsak, ze vrazda nebola vobec podstatna. Skor sledujeme pribeh "odvrhnutej" zeny v romanticko ladenej drame. V zavere som mal najskor pocit, ze to zbytocne natahuju, no ten uplny zaver bol svetovy. :) ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Na tohle drámo jsem se celkem těšil. Z toho co mi bylo nabídnuto už tak nadšenej ale nejsem. Očekával jsem totiž úplně něco jinýho. A tak jsem místo silnýho dramatu dostal Love Story mezi kterou se prolíná soudní proces v němž je dívka z bažin obviněná z vraždy. Vše je ale vyprávěno velmi pozvolným tempem. Takže za mě je Where the Crawdads Sing spíš trošku netradiční romanťárnou než mysteriózním dramatem jak je zde uváděno. Každopádně jsem od filmu čekal větší emoční nálož. Zklamání. Lepší 2 hvězdy. ()

Reklama

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele

Vyprávět příběhy je hlavním posláním filmů a čím zajímavější příběh máte tím lepší by měl být i výsledný film. Bez ohledu na to, kdo ho točil, kdo v něm hraje a jestli to má velký rozpočet. Zpívající raci mají příběh dostatečně zajímavý, poutavý i napínavý, aby celé ty dvě hodiny utáhnul. Po formální stránce se jedná o poctivé řemeslo, které sice neuchvátí, ale je dostatečně funkční, aby příběhu neubližovalo. Přes i možná trochu nafouklou stopáž jsem se ani chvilku nenudil, příběh sice není nejpřelomovější, ale je velice pěkný, v tom nejlepším slova smyslu. Hezky se tu kloubí jistá unikátnost s přízemností, takže to cele vypadá velmi realisticky a nejede se tu žádné přehnané fantazírování. Romantická linka je vkusná a organická, ta detektivní je zase napínavá do poslední chvíle a relativně překvapí. Rozhodně takovéto “příběhové” filmy v kinech chybí a jsem rád, že se občas nějaký na velká plátna dostane. ()

Axident 

všechny recenze uživatele

Měl bych i pár výtek, nebylo to bezchybné, ale.... zasáhlo a strefilo se do mého vkusu. Mám moc rád mokřady, hmyz, ptáky a poezii přírody. S klidným svědomím dám téhle smutné romanci plný počet, ač polopatický konec byl absolutně přebytečný a mnohem lepší by bylo ukončit film po verdiktu soudu a nechat zbytek na divákově představivosti. I tak pro mě velmi pěkný zážitek. ()

stitch7 

všechny recenze uživatele

/// Klasické outsider lovestory, které je ozvláštněné vraždou. K filmu bych jednoduše řekl, že ušel. I když představitelka zahrála Kyu fakt parádně, celé snažení o nějakou od ostatních jinou holku z bažin naprosto selhává na tom, že ji tvůrci oblékli do stejně krásných hadrů, jako ostatní dívky z města. Kya měla nakonec úplně všechno, co ostatní a ani se nechovala nijak zásadně odlišně od ostatních, tak proč by měla být tak velký vyvrhel? Soudní proces s tím, že Kya nepromluví ani slovo a místo toho si maluje, aby pak dramaticky pronesla, že "oni soudí tak akorát sami sebe" taky moc nevyšel. Přesto se na přírodu koukalo krásně a uteklo to. A Taylor Swift písnička v titulcích taky potěšila. 62% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (16)

  • Asheville je približne 6 hodín od pobrežia Severnej Karolíny. Nikto by necestoval tak ďaleko na nákupy. (Pat.Ko)
  • Všetky adresy vydavateľov, ktoré Tate (Taylor John Smith) dáva Kye (Daisy Edgar-Jones), majú PSČ. V roku 1962 jej dal zoznam; prvé poštové smerovacie čísla boli zavedené až 1. júla 1963 a bežne sa používali až koncom 60./začiatkom 70. rokov 20. storočia. (Pat.Ko)
  • Keďže produkcia prebiehala počas pandémie, väčšina obsadenia a štábu sa v skutočnosti nevidela až do konca natáčania, keď si mohli zložiť rúška. (Pat.Ko)

Související novinky

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

14.12.2022

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BestFilmFest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama