Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na přání otce se rodina Earpových stěhuje z Missouri do Kalifornie. Cestou poznávají Divoký západ a jeho drsné zákony. Syn Wyatt studuje práva. Je to mladík, který se vyhýbá násilí. Odjíždí z Kalifornie za svou dívkou, kterou miluje, a ožení se. Ona během těhotenství zemře na tyfus a Wyatt ze zoufalství zapálí dům. Stane se z něj opilec, krade, přepadává lidi, naučí se zabíjet, dostane se do vězení a jen o vlásek unikne oprátce, protože jeho dědeček za něj složil kauci a nechal ho utéct. Od té doby Wyattovi začne nový život. Stane se lovcem bizonů, krupiérem v kasinu, pak zástupcem šerifa v malém městě. Šerif z blízkého Dodge City ho přesvědčí, aby mu pomohl chránit zákon. Wyatt s sebou vezme své přátele a bratra. Začnou prosazovat nové zákony, ale to se lidem v městečku nelíbí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (222)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Přesně, jak píše uživatel BadoXXII. Asi po dvou hodinách sledování (s reklamami samozřejmě:) jsem již déle nemohla odolat a asi na půl hodinky jsem vytuhla. Pak jsem byla úměrně schopna sledovat zbytek filmu:) Snad více než na pana Costnera jsem se těšila na Mikeyho Madsena, coby jednoho z bratrů Earpových. Docela by mě zajímalo, kterého chytráka napadlo, aby ty jeho krásné, husté černé vlasy polili vanilkovým pudingem:) Na blond vypadá naprosto nepřirozeně a neMadsenovsky. Wyatt Earp mě neurazil, ale ani nijak extra nepotěšil. Je plný, mně známých hereckých tváří v kvalitně ztvárněných postavách. Nejvíc mi však vadilo, jak z něj byla strašně cítit ta "Hollywoodská Amerika." Hraní na city, otřepané scény a dialogy, všemožná klišé a do toho vždy v patosově dramatických momentech hrající Newtonova hudba. Dokázala jsem se na to skoro celé tři hodiny dívat, vystavěný příběh rozhodně není nijak nudný či slabý, jen to bylo příliš zdlouhavé a americké. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Film o tom, že ta pravá láska přichází jen jednou v životě (Urilla) a že pokud nedopadne dobře (nebo skončí příliš brzy), žádné další ženě už nejste schopni dát 100 %, což, pokud to ta žena nepochopí (Mattie), přinese jen problémy. Teprve dlouhý čas ohladí bolest a může přijít něco nového (Jossie)...a když partneři nemají přehnaná očekávání, tak i pěkného. Nejpravdivější okamžiky: dialog Wyatta a Urilly, když se společně rýpou v hlíně na zahrádce...a ještě replika: "Podívejte, pane, už několik let mám hodně špatnou náladu, takže bych ocenil, kdybyste mě nechal na pokoji." Když zjistíte, že už nemáte co ztratit, opravdu se může stát, že vás do konce života žádná "kulka neškrábne". ()

Reklama

baaaja 

všechny recenze uživatele

Achjoo, slibovala sem si od toho teda rozhodně víc :) na to že to mělo tři hodky, tak děj byl fakt slabej, řekla bych až nudnej. Vim že je blbý že to říkám, ale na konec jsem čekala jak na spásu, bylo to šíleně zdlouhavý... myslela sem že to nedokoukám,ale řikala jsem si, že třeba aspoň ten konec by to mohl nějak vylepšit, ale ten to akorát dorazil, fakt jsem nepochopila, k čemu tam byla scéna ve který nějakej cizí klučina připomíná uplně bezvýznamnou scénu ve filmu, kdy Wyatt zachránil jeho strejdu...? Snad proto abyještě víc zdůraznil Wyattovu chrabrost a neohroženost :))) ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Western ? Proč western ? Vždyť se jedná o trochu upravený životopisný film. Watt Earp byl skutečnou postavou 19.století na "divokém západě". Kevin COSTNER se této postavy zhostil velmi dobře. Earp byl vynikající střelec, ale nebyl to zabiják. V dějinách Ameriky na počátku osídlování západu hrál velmi důležitou roli a je kladně historiky hodnocen. Film je ovšem zbytečně dlouhý, některé scény by se daly i vystřihnout, protože nejsou až tak důležité pro pochopení děje a postavy Wyatta Earpa. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Wyatt Earp jako Forest Gump divokého západu. V rámci kulturního vyžití a vzpomínek na časy minulé jsem se podíval na tady tenhle skvost, který v rámci 183 min. poskytne pohled na pistolnickou legendu, ehm... dost bylo intelektuálních žvástů. Wyatt coby naivní mladík slíbil své srdce ženě, kterou viděl 1x v životě a jak jinak svůj slib dodrží. Za jistých okolností si přijde pro jeho ženu ďáblova pokojská (cca 1hod filmu) no a pak přijde on, obávaný pistolník, který vzal zákon do vlastních rukou a taky jeho znění. Jeden z nej. snímků daného žánru, co jsem měl možnost vidět 8/10. Já rád tyhle "epopeje". ()

Galerie (52)

Zajímavosti (17)

  • Film byl nominován na 5 Zlatých malin (Razzie awards) za nejhorší film, remake/sequel, režii, hl. herce a filmový pár (nominace pro Costnera a "kteroukoliv" z tří filmových manželek). "Vítězství" si odnesli Costner za nejhorší hl. herecký výkon a nejhorší remake/sequel filmu. (kenny.h)
  • Earpův šestiraňák byl zapůjčen Earpovým muzeem po dobu natáčení a objeví se v několika záběrech. (liquido26)
  • Kevin Costner původně dostal nabídku hrát Wyatta ve filmu Tombstone (1993) dokonce za vyšší honorář. S tvůrci se však neshodl na charakteru titulní postavy a dal přednost Kasdanovu snímku. (kenny.h)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Costnerova malá velká válka

Costnerova malá velká válka

14.02.2010

Nějakou dobu o něm nebylo slyšet. Tanečník s vlky se však vrací na scénu, a opět ve filmu, který hodlá i sám režírovat. Nikoho asi nepřekvapí, že akční dobrodružství A Little War of Our Own bude… (více)

Reklama

Reklama