Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na přání otce se rodina Earpových stěhuje z Missouri do Kalifornie. Cestou poznávají Divoký západ a jeho drsné zákony. Syn Wyatt studuje práva. Je to mladík, který se vyhýbá násilí. Odjíždí z Kalifornie za svou dívkou, kterou miluje, a ožení se. Ona během těhotenství zemře na tyfus a Wyatt ze zoufalství zapálí dům. Stane se z něj opilec, krade, přepadává lidi, naučí se zabíjet, dostane se do vězení a jen o vlásek unikne oprátce, protože jeho dědeček za něj složil kauci a nechal ho utéct. Od té doby Wyattovi začne nový život. Stane se lovcem bizonů, krupiérem v kasinu, pak zástupcem šerifa v malém městě. Šerif z blízkého Dodge City ho přesvědčí, aby mu pomohl chránit zákon. Wyatt s sebou vezme své přátele a bratra. Začnou prosazovat nové zákony, ale to se lidem v městečku nelíbí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (222)

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Vzhledově se mi Kevin Costner jako Earp v prvních chvílích filmu moc nelíbil, až od poloviny jsem si zvykl a ke konci jsem uznal, že to byl dobrý výběr. Ale Dennis Quaid jako Doc Holliday mě zaujal více. .. Samotný snímek má sice tři hodiny, ale ukazuje celý příběh známého Wyatta Earpa. Je až neuvěřitelné, že někdo mohl mít takové štěstí a nebyl nikdy zasažen při takovémto stylu života. .. Rozhodně dobře natočený western založený na pravdivých událostech, takže se nestydím udělit i vyšší množství procent. .... HODNOCENÍ: 82% (4*) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Dlouhá životopisná sága o Earpovic rodině, kterou Costner s Kasdan jako poctu tomu největšímu šerifovi všech dob. Wyatt Earp je velkolepá rozmáchlá podívaná, která přechází do akce jen občas a v určitých momentech je určitě lepším filmem než o rok starší Tombstone, ale zase vinou své délky jí chybí svižnost. Tombstone byla přecijen jinačí akční jízda. Kilmer podává mnohem zajímavější herecký výkon. Costner pojal svého Wyatta Earpa až dokumentárně přesně. Zkrátka oba filmy jsou určitě povedené. Záleží zda chce divák životopisný film nebo akční. 65% ()

Reklama

GILLWANDER 

všechny recenze uživatele

183 minútový western bez momentu, pre ktorý sa ho oplatí vidieť. Dlhá stopáž si vyberá svoju daň, dlhodobo film neponúkne nič plnohodnotného, životná cesta Earpa je rozčlenená primerane no po zdĺhavých kúskoch a v celkovej podstate ponúkne iba životopis miestneho šerifa bez hraníc. Jeho kariéra je lemovaná prvou láskou, prvým hlbokým utrpením, odvahou či pádom na samotné dno a odhodlaním čeliť odporcom zákona. Nemal by som nič proti životopisnému filmu takéhoto rázu, lenže dĺžka, ktorou film disponoval bola ukrutne dlhá a väčšinou času nezaujímavá. Costner samozrejme bezchybný. Skrátiť ak by sa dalo tak aj o polovicu, vylepšiť technické parametre a mohlo by to vyzerať k svetu. Takto to zíva iba dejovou prázdnotou, kde ani jediný moment nestojí za pozretie. 60% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Tanec s vlky se nekoná, na to příběh Wyatta Earpa není zas až tak extrémně zajímavý jako fiktivní John Dunbar, ale oproti o rok staršímu stylizovanému a imo extrémně nudnému Tombstone je tohle zpracování již plnohodnotnou biografií. Je to patřičně rozmáchlé, v poslední hodině trochu natahované, ale příjemně realistické a plynulým tempem linoucí se drama. ()

baaaja 

všechny recenze uživatele

Achjoo, slibovala sem si od toho teda rozhodně víc :) na to že to mělo tři hodky, tak děj byl fakt slabej, řekla bych až nudnej. Vim že je blbý že to říkám, ale na konec jsem čekala jak na spásu, bylo to šíleně zdlouhavý... myslela sem že to nedokoukám,ale řikala jsem si, že třeba aspoň ten konec by to mohl nějak vylepšit, ale ten to akorát dorazil, fakt jsem nepochopila, k čemu tam byla scéna ve který nějakej cizí klučina připomíná uplně bezvýznamnou scénu ve filmu, kdy Wyatt zachránil jeho strejdu...? Snad proto abyještě víc zdůraznil Wyattovu chrabrost a neohroženost :))) ()

Galerie (52)

Zajímavosti (17)

  • Představitel Virgila Earpa, Michael Madsen, dostal nabídku hrát Vincenta Vegy ve snímku Pulp Fiction, ale nemohl z důvodu natáčení tohoto filmu musel odmítnout. (liquido26)
  • Původně se mělo jednat o šestihodinovou minisérii. (liquido26)
  • Film byl nominován na 5 Zlatých malin (Razzie awards) za nejhorší film, remake/sequel, režii, hl. herce a filmový pár (nominace pro Costnera a "kteroukoliv" z tří filmových manželek). "Vítězství" si odnesli Costner za nejhorší hl. herecký výkon a nejhorší remake/sequel filmu. (kenny.h)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Costnerova malá velká válka

Costnerova malá velká válka

14.02.2010

Nějakou dobu o něm nebylo slyšet. Tanečník s vlky se však vrací na scénu, a opět ve filmu, který hodlá i sám režírovat. Nikoho asi nepřekvapí, že akční dobrodružství A Little War of Our Own bude… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno