Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na přání otce se rodina Earpových stěhuje z Missouri do Kalifornie. Cestou poznávají Divoký západ a jeho drsné zákony. Syn Wyatt studuje práva. Je to mladík, který se vyhýbá násilí. Odjíždí z Kalifornie za svou dívkou, kterou miluje, a ožení se. Ona během těhotenství zemře na tyfus a Wyatt ze zoufalství zapálí dům. Stane se z něj opilec, krade, přepadává lidi, naučí se zabíjet, dostane se do vězení a jen o vlásek unikne oprátce, protože jeho dědeček za něj složil kauci a nechal ho utéct. Od té doby Wyattovi začne nový život. Stane se lovcem bizonů, krupiérem v kasinu, pak zástupcem šerifa v malém městě. Šerif z blízkého Dodge City ho přesvědčí, aby mu pomohl chránit zákon. Wyatt s sebou vezme své přátele a bratra. Začnou prosazovat nové zákony, ale to se lidem v městečku nelíbí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (222)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Velkolepě rozmáchlý western mapující život nejznámějšího muže zákona. Costnerovi tyhle role sedí a obsazení filmu je také výborné ale s tříhodinovou délkou se musí umět pracovat. To "mistr" Kasdan moc nezvládl a tudíž je délka filmu v jeho podání docela ubíjející a zbytečná. Kdo je však přejedený spagetti westerny mohl by si tady spravit chuť. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zivotopisny film o Wyattovi Earpovi, ktory sa rozhodne nevenuje len tej slavnej prestrelke pri O. K. Corral, ale snazi sa podat Earpov pribeh komplexne. Pokial sa nevypichne v pribehu nejaka linia, ktoru by film cely cas sledoval, tak je aj 183 minut na kvalitny zivotopis malo a to je pripad aj tohto filmu. Cela cast, ktora predchadza slavnej prestrelke by mohla mat o hodinu viac alebo menej a na vyzneni filmu by sa nic nezmenilo, kedze ju tvoria tuctove epizodky z Earpovho zivota. Kedze su podane dost skratkovito, tak ziadna nich sama o sebe prilis nestrhne. A napriek stedrej stopazi nema az na par vynimiek prilis moznosti vyniknut ani hviezdne herecke obsadenie. Jednym z nich je Dennis Quaid ako vychudnuty drsniak s ironickymi poznamkami Doc Holliday a druhym Costner ako Wyatt Earp, ktoreho sa tu nesnazi vykreslit ako bezchybneho hrdinu ale vdaka viacerym krutym epizodkam vyznie ako nesympaticky tvrdohlavec, ktory si robil co pokladal za spravne, bez ohladu na nazor druhych. Myslim, ze to je hlavny dôvod preco tento roztahany a miestami nezazivny film s nesympatickym hrdinom u divakov neuspel. Mna tiez nenadchol, ale za stratu casu ho nepovazujem. Este lepsie by ten namet vynikol, keby vznikol neskôr v produkcii HBO ako 10dielna miniseria. 6/10. Z filmov venujucich sa prestrelke pri O.K. Corral u mna nadalej vladne Gunfight at the O.K. Corral s Burtom Lancasterom. Sice nie je extra verny skutocnym udalostiam, ale rozhodne je najstrhujucejsi. ()

Reklama

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Klasický western s vynikající hudbou, spoustou přestřelek (včetně té nejslavnější u O.K. Corralu) a hvězdným hereckým obsazením. Možná by neuškodilo zkrátit stopáž tak o 20-30 minut, jinak jsem byl plně spokojen a dostalo se mi všeho, co bych od daného žánru očekával. Dennis Quaid si tu v rozporuplné postavě tuberou trpícího pistolníka "Docka" Holidaye střihnul zřejmě nejlepší roli kariéry. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 nejlepších westernů - 100 Greatest Western Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Trošku delší, ale Kasdanem dobře natočený životopisný western se spoustou výborných scén. Spolupráce bratří Earpů při ochraně svých zájmů je příkladná a nemůžou ji rozvrátit ani nepřátelé ani manželky. "Nothing counts so much as blood." Po druhém shlédnutí přidávám hvězdičku za charismatického Costnera. Trailer: http://www.csfd.cz/film/10461-wyatt-earp/videa/ ()

BloodyVamp 

všechny recenze uživatele

Skvělý western s mnoha hvězdami ve vedlejších rolích. Nikdo ovšem film nekrade Kevinu Costnerovi, který má potřebnou dávku chlapského charizmatu. Celý příběh je uvěřitelný, dialogy nešustí papírem a je velice svižně vyprávěn. Musím pochválit slušnou akci a hlavně hudbu Jamese Newtona Howarda, který snad ani neumí šlápnout vedle. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (17)

  • Natáčení snímku Tombstone probíhalo ve stejnou dobu nedaleko a štáb vykoupil veškeré dobové oblečení v oblasti. Šaty pro tento film se tedy musely dovézt až z Evropy, což zpozdilo natáčení. (liquido26)
  • Ve skutečnosti se Wyatt a Morgan stali pomocnými šerify až několik minut před přestřelkou u O.K. Corralu, kdy je Virgil spolu s Docem Hollidayem zplnomocnil. (liquido26)
  • Kevin Costner původně dostal nabídku hrát Wyatta ve filmu Tombstone (1993) dokonce za vyšší honorář. S tvůrci se však neshodl na charakteru titulní postavy a dal přednost Kasdanovu snímku. (kenny.h)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Costnerova malá velká válka

Costnerova malá velká válka

14.02.2010

Nějakou dobu o něm nebylo slyšet. Tanečník s vlky se však vrací na scénu, a opět ve filmu, který hodlá i sám režírovat. Nikoho asi nepřekvapí, že akční dobrodružství A Little War of Our Own bude… (více)

Reklama

Reklama