Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký erotický thriller o tom, že vševidoucí nemusí být v případě obyvatel jednoho přepychového manhattanského mrakodrapu jen bůh, ale také někdo mnohem konkrétnější a možná nebezpečnější. Někdo v tom domě totiž sedí před řadou monitorů a dívá se. Pozoruje nájemníky kamerami instalovanými po celém domě. A někdo v tom domě vraždí. Nic z toho však netuší nová nájemnice, krásná a osamělá Carly Norrisová, a přestože je nápadně často upozorňována, na to jak moc se podobá své mrtvé předchůdkyni v apartmá, nevěnuje tomu mnoho pozornosti. Mnohem méně než pohlednému sousedovi Zeke Hawkinsovi, s nímž naváže milostný vztah. Dostává se tak přímo do středu nebezpečných událostí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (95)

kingik 

všechny recenze uživatele

Sharon Stone se pokusila navázat na svoje erotické úspěchy a opět se objevila v roli sexuální dračice, kterou v moderní věžní budově pronásleduje pomocí nainstalovaných kamer tajemný vrah. Že onen tajemný vrahounek bude divákem nechtě odhalen už po prvních deseti minutách, vlastně hovoří v neprospěch tohoto erotického thrilleru, který se nepovedl tak, jako jeho předchůdce Základní instinkt. Scénář opětovně obstaral renomovaný Joe Eszterhas který tentokrát nedosáhl kýžené sofistikovanosti, ale režisér Phillip Noyce a Sharon Stone byli v ideální formě. Stoneová  měla smůlu jen v tom, že mezí ní a jejím hereckým kolegou Williamem Baldwinem to vůbec nejiskří. Erotické scény dokonce nechtěně působí komicky. Tajemný ráz s příměsí originality dal dohromady podívanou určenou zejména příznivcům Sharon Stone. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Ďalší film postavený na tom, že Sharon Stone s niekym súloží. Okrem toho sa tu dlho nedeje nič zaujímavé a človek len čaká, kedy sa konečne niečo diať začne. Čaká, čaká a čaká a odrazu je tu koniec filmu, ktorý nemá ani poriadnu pointu. Jeden krát sa to pozrieť dá, lebo človek nevie ako sa to skončí a nie je to natočené zle, ale druhý krát by som to teda nechcel vidieť. 5/10 ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Dva roky před tím, než si William Baldwin zahrál na píchanou se Cindy Crawford ve filmu Jako štvaná zvěř si tu samou hru zahrál i se Sharon Stone ve filmu Někdo se dívá. Ten kluk se mě fakt začíná líbit. Přijít ke mě teď pohádkovej dědeček, že mě splní tři přání, tak bych mu řekl, ale dědku mě stačí jen jedno, abych byl William Baldwin. Jinak, koukal jsem, že ve šmírování se taky udělali pokroky. Když si vzpomenu na své šmírovací začátky, jak jsme s klukama viseli na parapetu okýnka do dámských sprch jak orangutani v předsmrtný křeči a přitom, co jsme viděli? No, asi takhle "Ty vole Pepo, Pepo já vidím kozy" Pepa "Čí? Čí?" Já: "Já nevím, nevidím na ksicht" Pepa "Ty krávo já ted vidím Martinu. Já: "Nekecej, kde? Jaký má kozy?" Pepa: Nevím, jí vidím jenom ksicht." A pak si nás jedna dobrá ženská duše v těch sprchách všimla, zakvokala na poplach, holky vzaly hadici a začaly nám stříkat ledovou vodu do ksichtu. No a my žuchli na zem jak shnilý hrušky. Vidět tenhle film těsně po této epizodě asi bych se dost nasral, protože tady se šmíruje pěkně v klidu, v pohodlí a je vidět všechno ksicht i kozy najednou . Navíc tenhle film svým napětím rozhodně nepřipomínal tu naší šmírovací grotesku. ()

Armin82 

všechny recenze uživatele

Geniální Sharon Stone (podle všeho se její IQ pohybuje na hraně geniality) se v devadesátých letech velice ráda ukazovala,ale herecká kvalita tam malinko pokulhávala. Tenhle snímek nebyl vyjímkou. Nijak zajímavý,herecké výkony nenadchly a toporný William Baldwin svým hereckým umem staršímu a slavnějšího bratru Alecovi absolutně nestíhal. Na Sharon je sice občas radost pohledět,ale to je asi tak vše--->40% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Niekto sa pozeral, ja som sa tiež pozeral a veľa ľudí to tiež videlo. Pochybný pokus o vyťaženie maxima z popularity Stone a jej predchádzajúceho "erotického" hitu nebola ani zďaleka taká strašná, ako sa všetci báli. O čom to bolo si už asi nespomeniem, len som to videl v dobe, keď Základný inštinkt a veľký rozdiel som medzi nimi nevidel. Dnes to už vidieť nechcem. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (8)

  • Hlavní protagonisti sa v skutočnosti nemali veľmi v láske. Sharon Stone dokonca počas natáčania pripomínala, že by radšej prijala ako partnera Baldwinovho staršieho brata Aleca. Nakoniec časť milostných scén natočili herci individuálne s dablérmi. (BlueNeon81)
  • Producent Robert Evans původně chtěl, aby se režie chopil Roman Polanski. Protože se Polanski nemohl vrátit do USA, Evans plánoval, že bude mít druhého režiséra, který natočí záběry New Yorku, zatímco Polanski bude točit film v Paříži. (Rocky62)
  • Kniha, kterou Jack pošle Carly, Flesh and Blood, má velmi podobný obal jako plakátu k filmu Úplné bezvětří (1989), což je film, který také natočil Phillip Noyce. A vzhledem k charakteristice násilí a sexu, může citovaný román také asociovat slavný film Flesh + Blood (1985), který ale nebyl natočen podle žádné knihy. (NinadeL)

Reklama

Reklama