Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký erotický thriller o tom, že vševidoucí nemusí být v případě obyvatel jednoho přepychového manhattanského mrakodrapu jen bůh, ale také někdo mnohem konkrétnější a možná nebezpečnější. Někdo v tom domě totiž sedí před řadou monitorů a dívá se. Pozoruje nájemníky kamerami instalovanými po celém domě. A někdo v tom domě vraždí. Nic z toho však netuší nová nájemnice, krásná a osamělá Carly Norrisová, a přestože je nápadně často upozorňována, na to jak moc se podobá své mrtvé předchůdkyni v apartmá, nevěnuje tomu mnoho pozornosti. Mnohem méně než pohlednému sousedovi Zeke Hawkinsovi, s nímž naváže milostný vztah. Dostává se tak přímo do středu nebezpečných událostí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (95)

Wolvie 

všechny recenze uživatele

Hodně laciná nápodoba Základního instinktu a nejpádnější důkaz faktu,že Sharon Stone se ze stínu své nejslavnější role nikdy nedokázala dostat.Slaboučká zápletka,nenápaditá režie.Jediný,kdo film zachraňuje od naprosté katastrofy,je jakž takž charismatický William Baldwin.Ale na Douglase nemá ani náhodou. ()

Pokryvac 

všechny recenze uživatele

Ako prvú som čítal knihu a tak som si myslel, že záver ma nemá čím prekvapiť, ale... ako som sa dočítal v zaujímavostiach, záver bol na poslednú chvíľu zmenený a Eszterhas sa pôvodnej knihe Ira Levina podstatne vzdialil. Film ako celok inak priemerný thriller, pri ktorom sa dá sedieť, ak sa náhodou vyskytne v neskorú nočnú hodinu na televíznej obrazovke. Stoneovej to pristane, nad Baldwinom treba prižmúriť oči a hlavne toho veľa neočakávať a to ani od sexuálnych scén, ktorých je málo a nie sú zvlášť výrazné. Atmosféra a všadeprítomná technika, ktorá zažívala v 90.rokoch svoj rozmach, však poteší pamätníkov a milovníkov dekády. Kto sa chce nadýchať tejto 90s atmosféry, pričom nečaká nervydrásajúci ani nijak výnimočne nápaditý thriller, nech dá tomuto filmu šancu - aspoň v prípade, keď ho v jeden z neskorých večerov nejaká tá televízna stanica opráši a zaradí do programu. ()

Reklama

Koryntos 

všechny recenze uživatele

Pro mě nostalgický snímek, na který jsem se dívala tajně, když jsem byla v pubertě a naši nebyli doma, uznejte, že v té době, jsem z něho musela být značně ,,vypleskaná". Z dnešního pohledu úsměvně působí, nejen sledovací vybavení, přes celou místnost, ale hlavně změna Williama Baldwina, z vysportovaného sexy zajíčka, v pána v letech s velkým pupkem. Sheron Stone, můžu v jakémkoliv filmu. Mimochodem dobře zvolený hudební podklad. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Sharon Sharon....bez ní by to de facto nebylo nic víc, než-li šedý lehce zapomenutelný erotický thriller, takhle se to z hlediska atraktivity a sexuálního náboje dostává téměř do průměru. Samozřejmě se mi daleko více líbila knižní předloha Iry Levina..............moje hodnocení = 5,5 z 10. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Nevkusné, triviální, tristní scénář a nestravitelná porce milostných scén. Hodnocení tomu sice neodpovídá, ale doufal jsem vzhledem k mé slabosti k tomuto žánru, že se budu alespoň částečně bavit podobně jako u Základního instinktu nebo Skandálního odhalení. Nebavil jsem se vůbec a ta druhá hvězdička je za Sharon Stone, ona byla to jediné, na co se dalo koukat, zbytek stojí za velký kulový. 15%.Doporučuji v originále, s dabingem riskujete trvalé poškození sluchu. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (8)

  • Během natáčení byl scénář producenty několikrát změněn. Producent Joe Eszterhas dokonce prohlásil, že tento film nenávidí. (Rocky62)
  • Kniha, kterou Jack pošle Carly, Flesh and Blood, má velmi podobný obal jako plakátu k filmu Úplné bezvětří (1989), což je film, který také natočil Phillip Noyce. A vzhledem k charakteristice násilí a sexu, může citovaný román také asociovat slavný film Flesh + Blood (1985), který ale nebyl natočen podle žádné knihy. (NinadeL)
  • Původní scénář měl konec, ve kterém se ukáže, že vrahem je Zeke (William Baldwin). Tento konec se však publiku na zkušebním promítání nelíbil, a proto musel být narychlo vymyšlen a natočen nový závěr. Scénárista Joe Eszterhas přišel během 3 dnů s pěti různými konci. (Rocky62)

Reklama

Reklama