Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký erotický thriller o tom, že vševidoucí nemusí být v případě obyvatel jednoho přepychového manhattanského mrakodrapu jen bůh, ale také někdo mnohem konkrétnější a možná nebezpečnější. Někdo v tom domě totiž sedí před řadou monitorů a dívá se. Pozoruje nájemníky kamerami instalovanými po celém domě. A někdo v tom domě vraždí. Nic z toho však netuší nová nájemnice, krásná a osamělá Carly Norrisová, a přestože je nápadně často upozorňována, na to jak moc se podobá své mrtvé předchůdkyni v apartmá, nevěnuje tomu mnoho pozornosti. Mnohem méně než pohlednému sousedovi Zeke Hawkinsovi, s nímž naváže milostný vztah. Dostává se tak přímo do středu nebezpečných událostí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (95)

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Nevkusné, triviální, tristní scénář a nestravitelná porce milostných scén. Hodnocení tomu sice neodpovídá, ale doufal jsem vzhledem k mé slabosti k tomuto žánru, že se budu alespoň částečně bavit podobně jako u Základního instinktu nebo Skandálního odhalení. Nebavil jsem se vůbec a ta druhá hvězdička je za Sharon Stone, ona byla to jediné, na co se dalo koukat, zbytek stojí za velký kulový. 15%.Doporučuji v originále, s dabingem riskujete trvalé poškození sluchu. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Někdo se bohužel i na tohle dívá. Bylo to trošku romantický a trošku erotický. A konec? Ten je úplně nejlepší. Je vrahem jasně vyšinutý Baldwin nebo Berenger. To samozřejmě určí scénarista. Závěrečný zvrat se nicméně koná. Sharon Stone byla herečkou prakticky jedné role. Tento film to jasně dokazuje. 40% ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Na těch několika erotických scénách jsem v dobách těžké puberty dost ulítával. Dnes vnímám tenhle žánrový kousek jako docela laciný příspěvek na poličku voyeuristů, jehož napětí značně kolísá a nelogičnosti s přibývajícím dějem vyplouvají na povrch. Sharon Stone, která se s neuvěřitelnou elegancí vzdává spodního prádla, si mohla po kombinaci intelektu a sexuální přitažlivosti ze Základního instinktu vybírat. Zvolila žánrově podobný projekt, ve kterém zdánlivě atraktivní bydlení na Manhattanu přináší i sérii smrtelných nehod (mimochodem i samotné natáčení mělo několik karambolů – producent měl srdeční záchvat, při natáčení se zřítil vrtulník, Stone a Baldwin si do oka prý příliš napadli). Snímek dere do vyšších pater schopný tým (třeba kamera legendárního Maďara Vilmose Zsigmonda – dvakrát u Spielberga, Lovec jelenů, Nájemní vrazi), aby mu mohl podrazit nohy slabší scénář. Holt, kdo chce kam.. 55% ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Další z vlny erotických thrillerů. Těží z v tu dobu popularity ZÁKLADNÍHO INSTINKTU a jeho hlavní představitelky. Tento film ale za výše jmenovaným poněkud zaostává. Je to spíš béčková záležitost hrající si s lechtivým tématem. Nevidím to na víc než 2 hvězdy. 39% Komu se hodně líbí Sharon Stone, ať si 1 až 2 hvězdy přidá. :-) ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Kdyby Základní instinkt neměl koule v podobě svého režiséra, tak by topadl takto. Někdo se dívá slibuje mnohé-např. mladou S. Stone. Bohužel všechny sliby a naděje film pohřbí do nenávratna. Bez napětí, bez erotického dusna, bez šťávy, bez pořádného rozuzlení. Prostě vykastrovaný film-takové právě většinou dokonale točí Phillipe Noyce. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (8)

  • Producent Robert Evans původně chtěl, aby se režie chopil Roman Polanski. Protože se Polanski nemohl vrátit do USA, Evans plánoval, že bude mít druhého režiséra, který natočí záběry New Yorku, zatímco Polanski bude točit film v Paříži. (Rocky62)

Reklama

Reklama