Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Topmodelka Alison se se svým přítelem právníkem Michaelem nastěhuje do nového domu. Náhle ji začínají přepadávat noční můry a návaly pocitů hrůzy. K těmto jejím stavům nepřispívají ani podivní nájemníci, v čele se slepým a senilním knězem. Záhy začíná přicházet na tajemství jejich nových sousedů. Již několik let nejsou mezi živými. Alison začíná pátrat po tom, proč ona a zrovna v tomto domě se dostala do této absurdní situace. (Chatterer)

(více)

Recenze (76)

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jedna ze zapomenutých perel z konce 70.let! Sentinel je přesně onen typ hororu, který velmi pomalu a pečlivě nabaluje zlověstnou atmosféru, která graduje ke kulervoucímu finále! Krásná a překrásná Cristina Raines v roli topmodelky postupně upadá do víru halucinací a děsu, aby postupně odhalila tajemství a podivné okolnosti dějící se v pohádkově zařízeném bytu. Zkrátka se jedná o příběh ve kterém se v průběhu začnou vynořovat čím dál podivnější situace a vše nasvědčuje tomu, že něco s bytem a nájemníky není v pořádku. Dnešnímu divákovi možná některé situace vyčarují lehké úsměvy, ale tyhle dobové šmakulády mi spíše navozují slast, která je u těchto starších snímků převelice kouzelná. Kupodivu zde narazíte také na herecký výžblebt od populárního Jeffa Goldbluma, který byl na počátku své kariéry a také fogyho kung-fu legendy Davida Carradine, vlastním jménen John. Ale to spíš jen tak pro zajímavost. Sentinel jsem sice v krátkém horizontu viděl dvakrát a je pravda, že napodruhé jsem se tolik nebavil jako prvně, přesto ho mile rád nechám nadhodnocený v plném počtu, protože si takové ocenění plně zasluhuje. Mystery-atmo-hororo-žrouti do něj! ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Velice zvláštní a atmosférický hor.. no, skoro i ano, nebojme se toho slova- horor, při kterém si vzpomenete na Rosemary má děťátko a na pár dalších. Přiznám se, že mě Sentinel chytil do spárů až zhruba po šedesáti minutách, ale pak už mě nepustil, tyto snímky mám ráda díky době, kdy vznikly, při některých scénách jsem si sice říkala prečo boh moj, ale konec byl pěkný. ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Pozícia Svätej trojice Exorcista/Omen/Rosemary ostáva v bezpečí, no aj toto je kvalitka. Škoda, že ten výborný žánrový scenár sa nepodarilo uchopiť trochu osobitejšie. Má to super scény, príbeh je napínavý,hlavná hrdinka dostatočne krásna a potešia šteky budúcich hviezd (Goldblum, Walken, Berenger) aj niektorých vtedajších (Eli Wallach, Balsam Gardnerová). Len tomu chýbalo to "čosi", ktoré majú najlepšie spriaznené kúsky. 8/10 ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Ti, co přirovnávají The Sentinel k Rosemary má děťátko nebo Přichází satan!, museli být dočasně nepříčetní (nebo posedlí), jinak si to neumím vysvětlit. Přiběh není nezajímavý, ALE neobratná režie, velice špatné herecké výkony, nulová atmosféra a velmi nevhodná hudba mi opravdu žádný silný zážitek zprostředkovat nedokážou. P.S. Ale abych nebyl jen negativní, masturbační výstup Beverly D´Angelo a přehlídka budoucích i bývalých hvězd náladu trochu zlepší. :o) ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Hmmmm, tohle je laskominka v podobě oldschool haunted house hororu, které je středobodem půvabná Cristina Raines a jeden starej barák v Brooklin Highs. Co se týče Rainesky, tak té se začnou dít hned po nastěhování pěkný haluze, a to ne jen tak jaký, protože v domě zažívá doslova paralelní svět. Taky si musím na její adresu postěžovat, protože při jejích lekacích scénách a jejím řevu jsem se nemohl nerozesmát. Prkno jedno! To je ale snad jediná chybička, kterou jsem zaregistroval, takže když přihodím klady jako masky, hudbu, herecké výkony a to, co se odehraje na konci, nemám problém s tím si tento kousek vystavit do sbírky na profil. Doporučuju! ()

Galerie (83)

Zajímavosti (5)

  • V Universal Pictures doufali, že se režie ujme Don Siegel, ale ten odmítl točit tento žánr. (Chatterer)
  • Krátko po uvedení filmu režisér Winner prezradil, že mnohé z deformovaných osôb vo finále boli v skutočnosti ľudia s telesným postihnutím a abnormalitami, ktorých obsadil z nemocníc a rôznych cirkusov či karnevalov. (Sunwheel)
  • Ako skladateľ hudby bol pôvodne zvažovaný John Williams, napokon ju skomponoval Gil Melle. (bergCA)

Reklama

Reklama