Reklama

Reklama

Deranged

  • USA Deranged: Confessions of a Necrophile (více)
Trailer

Obsahy(1)

Farmář Ezra Cobb žije na polorozpadlém statku jen se svou panovačnou a despotickou matkou, která má na něj značný vliv. Zakazuje mu ženy a učí jej, že všechny jsou zlé. Když matka zanedlouho zemře, psychicky ho to poznamená. Nedokáže se s její smrtí vyrovnat, těžce to nese a začíná trpět paranoidními představami, že k němu mrtvá stále promlouvá. O rok později ji tedy vykope z hrobu a vezme do svého domu, kde ji nějaký čas drží a poté mumifikuje. To mu však bohužel nestačí a vykrádá další hroby. Stále je poháněn matčinými myšlenkami a nakonec sám pomalu postupuje k ještě strašnějším zločinům. (Karlos80)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Již obecně více-méně nepřijatý "polodokument" Zrůda Ed Gein (2000), který jsem viděl kdysi dávno a příliš si ho nepamatuju, mne velice zaujal. Z toho se však objeví další, podobně natočený příběh a jako by "polodokument" o tomto úchylném vrahovi již z roku 1974!! Rok, ve kerém vzniká nejlepší kultovní horror The Texas chainsaw massacre (1974), se může pyšnit ještě další "horrorovou" peckou, a tou je právě Deranged ... Opravdu nemám slov a myslím, že vše důležité bylo již napsáno. Film je perfektně natočený a zahraný, ale celá ta syrovost a technika vyjádření filmu nám neustále připomíná, že tohle se skutečně stalo. Stejně tak film hned na počátku varuje, že nic nebylo pozměněno a vše je zkonstruováno dle skutečných událostí ... To sice nikdy nemůže být úplně pravda, ale přesto se jednal pro mne osobně o NEUVĚŘITELNĚ SILNÝ ZÁŽITEK!!! I když Ezra nezabil přiliš mnoho lidí, jeho proměna v totálního magora, šílence, perverzního úchyla a ve finále úplně vyšinutého vraha, je zde tak špičkově podána, že jsem přimražen ani nedutal ... Věřím, že takhle přesně se to mohlo odehrávat ... Od 52. minuty začalo to pravé peklo ... Výkon herce je excelentní jako celý film. Prostě PECKA bez komentáře!!! Jen nechápu, kde se tento film tolik let povaloval??!! Jo a ještě taková perlička ... až u tohoto filmu jsem si uvědomil ještě větší hrůznost horroru The Texas Chainsaw Massacre (1974), kdo shlédne oba filmy, určitě pozná proč ... A nebylo na tom zjištění nic pěkného ... On totiž Texas Chainsaw skutečně podle pravdy nechtěne (či chtěně?) skutečně natočen byl ... (podobnost zřejmě není náhodná ...) ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Místy jsou záběry z Deranged skutečně nechutné (hlavně vše, co se odehrává, okolo vykopaných mrtvolek). Celkově je to však velmi dobře natočené, s akurátně zvolenou stopáží a zejména pak ďábelským výkonem pana Blossoma. Ten totiž dokáže bez nějaké větší námahy skákat mezi polohami obyčejného burana, šílence a chladnokrevného zabijáka. Zejména tomu tleskám. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

I přesto, že vzniknul o celých 8 měsíců dřív než příbuzný Texaský masakr motorovou pilou, zapadl Deranged do stínu svého kultovnějšího bratříčka. A je to ohromná škoda, jelikož tenhle film má svoje nezpochybnitelné kvality, a mnohém se tyhle dva horory dokonce nevídaně podobají. A co je hlavní: oba se inspirovaly šokujícím případem Ed Geina. Zatímco Hooper sází spíše na hororovou stránku, Deranged volí autentičtější a psychologičtější sevření. Žádné máchání řetězovkou, ale opravdu poctivá sonda do života maniaka, který se po smrti své milované matky rozhodne vykopávat mrtvoly a vraždit mladé ženy. Nevšední, syrovou a poměrně mrazivou podívanou navíc podtrhuje skvělý Roberts Blossom v hlavní roli, vážně radost ho sledovat. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Film o sériových vrazích miluji, mají správnou šťávu téměř vždy bez ohledu na to v jakém roce jsou natočeny, ať se jedná už o Angst, Henry Portrét Masového vraha či the Ugly, vždy s divákem slušně zamávají. Deranged je nejstarší a funguje obstojně a to si vystačil i bez gore. Stačí pouze perfektní herecký výkon Robertse Blossoma a slušně znepokojivé scény ( "Rodinná večeře"), které nenechají diváka v žádném případě chladným. 75% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Samotný snímok poznačila "doba". Nič to však nemení na fakte, že "Deranged" napriek "ošarpanému" vizuálu disponuje kvalitou z pohľadu presvedčivých výkonov či celkovo nastolenej atmosféry, ktorá budí dojem pomerne solídneho psycha. Chcelo by to poriadny remake, ktorý by z "Ed Geina" spravil z pohľadu horor žánru kultovú postavu, ktorá si to vlastne vzhľadom k svojim činom ani nezaslúži - 65% ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Film byl založený na skutečném životním příběhu o Edu Gainovi z Wisconsinu z 50 let minulého století, sériovému vrahovi a kanibalovi. (Karlos80)
  • Cosette Lee, která hrála matku Roberta Blossoma, byla ve skutečnosti jen o 14 let starší. (Karlos80)

Reklama

Reklama