Reklama

Reklama

Dobrodružství kriminalistiky

(seriál)
  • Západní Německo Täter unbekannt - Sternstunden der Kriminalistik (více)
TV spot 11
Československo / Západní Německo / Francie, (1989–1993), 21 h 36 min (Minutáž: 49–52 min)

Hudba:

Karel Svoboda

Hrají:

Boris Rösner, Petr Kostka, Ladislav Mrkvička, Ondřej Havelka, Vlasta Fabianová, Nelly Gaierová, Ladislav Frej st., Daniela Kolářová, Luděk Munzar (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(26)

Oblíbený detektivní seriál v režii A. Moskalyka o boji práva se zločinem, ve kterém se rodila vědecká kriminalistika. Každá epizoda je věnována jedné kriminalistické disciplíně, jenž se uplatnila u soudu a později byla uznána jako nezvratný a usvědčující důkaz. (Česká televize)

Videa (24)

TV spot 11

Recenze (355)

venison 

všechny recenze uživatele

S01-S04: Přiznám se, že jsem seriál Dobrodružství kriminalistiky, jako malá neviděla. Vysoké hodnocení i silné téma mne dopředu dostatečně silně navnadilo, ale očekávání bylo asi příliš vysoké. Téma, obsazení i nápad je bez debat naprosto bezkonkurenční. Nelíbil se mi divadelní herecký projev a prkenné dialogy. Asi umělecký záměr, ale i tak se mi na to nekoukalo hezky. Mohlo to být nadčasové, ale zub času se do seriálu bohužel pořádně zakousl. ()

lekr 

všechny recenze uživatele

Skvělý a snad nejlpší český krimiseriál. Zajímavá zápletka, plejáda českách hvězd, u kterých nevadí že se s větším odstupem objevují ti samí herci v jiných rolích v několika epizodách, a to vše pod taktovkou Antonína Moskalyka, nejlepšího českého režiséra, který si tímto seriálem postavil pomník. Každá epizoda se odehrává v jiné době a má skvělý spád a každá epizoda má jiné ladění ( v seriálu jsou epizody, které lze považovat za krimikomedii, ale i ty které zase vypadají jako drsný krmithriller pro otrlé). Mnohdy temnou a mrazivou atmosféru ještě doprovází skvělá a také tajemná hudba Karla Svobody! Mistrovské dílo!! ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že se tímhle seriálem nechali inspirovat Kanaďané a natočili podle něj detektiva Murdocha. To, že to je podle skutečných událostí, jenom přidává na kvalitě už tak dobrého seriálu, který byl ve své době jistě přelomový. Škoda jen toho laciného televizního zpracování, jinak tomu není co vytknout. 90% ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší "český" seriál vůbec. Každý díl jiní herci, jiný příběh, jiné prostředí, ale pořád na vysoké úrovni a i když se děj odehrává třeba na divokém západě, nepřijdou vám české kulisy a česká příroda vůbec trapné. Všechny díly navíc doprovází výborná, na naše poměry až nezvykle temná, atmosféra a vynikající herecké podání jak tuzemských, tak německých herců. Autoři současných seriálů (možná až na Četnické humoresky) by si měli Dobrodružství kriminalistiky pouštět pořád dokola, aby se naučili, jak se to má správně dělat. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Moskalykovo opus magnum. Další ze seriálů mého dětství, u jehož dílů jsem se často klepal strachy a napětím. Pokud mohu po letech pracně lovit z paměti to, co mi po Dobrodružství kriminalistiky zůstalo dodnes, pak mohu napsat jen jediné: klenot! Kam se hrabou Četnické humoresky... Mimochodem famózní hudba Karla Svobody, který byl v 80. letech v nejlepší formě. ()

Galerie (409)

Zajímavosti (119)

  • Ve 22. dílu s názvem "Hon na rozhlasových vlnách" má auto, kterým Attorney Decous (Ladislav Frej st.) odjíždí z domu svého bratra, levostranné řízení. Vzhledem k tomu, že se příběh odehrává ve Velké Británii, mělo by být na opačné straně. (ilicz)
  • Seriál se nikdy nenatáčel v ateliérech. (M.B)

Reklama

Reklama