Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o tom, jak si jedna z nejpopulárnějších videoher na světě našla cestu k hráčům po celém světě. (mikki089)

Videa (1)

Trailer

Recenze (230)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

No jo, Tetris... Vzhledem k zemi jeho původu dnes už pro uvědomělé pochopitelně Tetriss, že? Nějak jsem si nedovedl představit, že by mě mohl bavit film na toto téma, ale ukázalo se, že když se dá dohromady schopná parta tvůrců, uběhnou dvě hodiny jako nic. Navíc jsem měl po celou dobu pocit hraničící s jistotou, že se tahle partička nebrala příliš vážně, proto jsem si dokázal bez připomínek užít i scény, které byly notně přitažené za vlasy (a že jich nebylo málo). Šlo o pohodovou, vtipnou záležitost; o to víc mě překvapilo, jak moc tvůrcům vyšla ta tísnivá, paranoidní atmosféra v Sojuzu. Tam se snímek náhle změnil v napínavé, mrazivé drama (až na ty výše zmíněné úlety). Za mě šlo o velmi povedený film, doplněný o parádní grafické předěly a o tolik známé zvuky (jaká nostalgie...), u něhož jsem se opravdu bavil. / Poučení: Člověk s vizí bývá mnohdy nebezpečný sobě i svému okolí. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Je dobré, když se najde dobré téma na film, režisér, herci a všechno se nebere tak vážně. A to se tu opravdu povedlo. Tetris jako hru znám dlouho, akorát mě nikdy nenapadlo, že o tom bude tak dobrý film. A ono jo. Navíc, obsadit do rolí Japonců Japonce a Rusů Rusy a nechat je mluvit jejich rodným jazykem je počin, který se v poslední době sice šíří, ale automatické to stále není. Takže i za to si film zaslouží pochválit. Celkově vzato dvě hodiny utekly jako voda a zůstal pozitivní zážitek. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„KDYŽ DO TOHO PŮJDEME, BUDEME ZA VODOU…“ Jako všechny tyhle filmy o sociálních sítích, počítačích, mapách… baví, když vás chytne ten příběh člověka, kterej za tím stojí. A bacha - tady je to navíc i lekce z politický historie! Svižný, napínavější než kdejakej  thriller a nesoucí fajn 8 bitovou stopu. Pičo vole, debilní TETRIS!? ///   -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Tetris vyvinul v roce 1984 ruský programátor a vývojář Alexej Pažitnov pro sovětský počítač Elektronika 60. 2.) Hry se prodalo více než 170 milionů kusů a je zapsána v Guinnessově knize rekordů jako nejportovanější videohra světa. 3.) Thx za titule „Karel Himmer“. ///                         PŘÍBĚH  *****  HUMOR  *  AKCE  ne  NAPĚTÍ  ** ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Za osmibitovou klasikou je zabava s krasnym vizualem a s hudebnim doprovodem pocitacovych her z 80. let, ktery ucinkuje zabavne. Taron Egerton je vynikajici. Uvidite obchodni smlouvy a etiku obchodovanu, licence, korporatni spionaz, smlouvy,  podezirani, kapitalismus versus socialismus, studena valka, podezirani... ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Příběhy prohnaných podnikatelů jsou vždycky zajímavé, ale Tetris nemá to správné tempo. Celý příběh jeho distribuce do světa je pochopitelně zajímavý, ale některé pasáže podle mě celou zápletku brzdily, případně se daly odvyprávět jinak. Celkem klišovitá zápletka, kdy otec nestihne besídku své dcery, působí na sílu a i onen závěrečný únik z Ruska nebyl něčím, co bychom tu již 100x neviděli. Souboj jednotlivých politik, ať už firemních nebo mezistátních ale zpracován špatně nebyl a celé obsazení bylo taktéž povedené. Osobně bych to zkrátil o 15-20 minut, aby to bylo o trošku svižnější. Takhle tomu dávám 70 % ()

Galerie (6)

Zajímavosti (20)

  • Ve filmu vidíme scénu, kde Saša (Sofja Lebeděva) v hotelu políbí Henka (Taron Egerton) a později se zjistí, že to nastražili Sověti, aby mohli Henka vydírat. Ve skutečnosti se tohle nestalo. (Yorkcz)
  • V čase 00:37:30 můžeme vidět letadlo Bombardier Challenger 604 a jeho imatrikulaci G-FABO. Toto letadlo bylo vyrobeno až v roce 2001, více jak 10 let po událostech ve filmu. (Ed4)
  • Film se natáčel ve Skotsku ve městech Edinburgh, Ayrshire, Glasgow a Aberdeen. (Trajektt)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Reklama

Reklama