Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mocná korporace se snaží koupit celou čtvrť a přestavět ji se značným ziskem. Joe Santo (Arnold Schwarzenegger) je majitelem malé posilovny nazvané Olympic, kde se připravuje na brzké kulturistické klání Mr. Universum a o prodeji nechce ani slyšet. Craig Blake (Jeff Bridges) je najat, aby ho přesvědčil k prodeji, ale brzy začne mít místní lidi rád a zamiluje se i do Joeovy přítelkyně Mary Farnsworth (Sally Field). Ale korporace se tak lehce nevzdává.
Arnold Schwarzenegger dostal za tuto roli Zlatý Glóbus za nejlepší herecký filmový debut roku. (monolog)

(více)

Recenze (64)

Pecival 

všechny recenze uživatele

Pohled na civilního Arnolda musí potěšit každého fandu, Bridges je tu sice docela otravný, stejně jako Sally (ale ta má aspoň moc hezký nohy). Jinak jsem ale film s tak kouzelně redardovaným scénářejm dlouho neviděl a musel jsem se chlámat od začátku do konce. Zvlášť od momentu, kdy Thor přetáhne placenou štetku, zatímco jeho poskok dáva druhé přikurtované štětce masáž to je totální pekličko, kulturisti běhaj v trenkách po ulicích.... Kromě toho hraje Arnold na housle, posiluje v kostýmu Batmana a chválí Bridgesovi broušený sklo .... fantasie. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

V životě bych si nepomyslel, že dokážu dát jednu hvězdu za film, ve kterém hraje, byť jen vedlejší roli Arnold. Nemožné se stává skutečností. Zůstaň hladový je všehochuť neubírající se vůbec, ale vůbec žádným směrem. Přijde mi, že J.Bridges ač v hlavní roli, je zde opravdu jen do počtu. Kdy mi srdce na chvíli zaplesalo bylo v momentě, kdy na řadu přišly trénink Arnieho a záběry z Mr.Olympia. Za to také právem * Dobrý komentář: dobytek .-) ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film je docela dobrej úlet. Arnold se celej film usmívá jak kdyby byl zhulenej a místo toho, aby předved nějakou akci, tak hraje s bandou vidláků na housle, že by Šporcl zblednul závistí. Jeff Bridges je pro změnu skoro celej film vožralej a Sally Field buď hystericky ječí a nebo se obnažuje a souloží s Jeffem Bridgesem. Zajímavej je taky majitel posilovny, kterej má hroznou paruku a pořád chlastá. Ke konci si to navíc rozdá s kurvou, což ho tak nabudí, že si něco šňupne a pak rozmlátí celou posilovnu na sračky :-) No jediná normální postava v celym filmu je snad akorát sluha Scatman Crothers. Jako musim uznat, že jsem se u toho nenudil. S vypnutym mozkem se to dá celkem v pohodě sledovat, ale ten scénář snad napsal cvičenej orangutan. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Nejvtipnější na tom filmu je že Arnieho vidlácká postava je už tady mezi všemi těmi snoby tou viditelně nejrozvážnější, a že ta vysoká politická kariéra o desítky let později vlastně nemohla být nic nečekaného. Jinak je ten film hlavně o Bridgesovi a jeho "hledání vlastní cesty", což je tady jednak kýč, a jednak spíše nesouvislý sled více či méně zábavných scének co moc nesedí dohromady. 6/10 ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Myslela jsem si, že vy kulturisté jste všichni ... homosexuálové?" Neznám nic lepšího než sex v posilovně a i na ten v tomto snímku došlo. Také jsem byl svědkem rejdění polonahých kulturistů po městě a házení činkami, ale co se taky dá čekat od snímku, který se nenápadně točí kolem rakouského Schwarzebatmana. Tento jedinečný houslista podal svůj tradiční prkenný výkon, což nevadí, neboť alespoň svými trapézy nezastínil love story Craiga s Marie-Tate a už vůbec ne sexuální řádění plemenného divocha Thora. A nyní jsem si vzpomněl, že bych asi měl napsat, že to byla hrozná blbost, což je z mých předchozích řádků špatně čitelné, ale je tomu tak. Mr. Universe je mi svědkem. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (9)

  • V závěrečné scéně, kdy kulturisté vybíhají na ulici, kde o chvíli později pózují, lze krom Arnolda Schwarzeneggera a Kena Wallera vidět i další známé tváře kulturistiky tehdejší éry, jakými jsou například Mike Katz, Robbie Robinson a Franco Culombu. Všechna tato jména rovněž figurovala v dokumentárním snímku Pumping Iron (1977), kde dostaly postavy mnohem více prostoru. (Platom)

Reklama

Reklama