Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mocná korporace se snaží koupit celou čtvrť a přestavět ji se značným ziskem. Joe Santo (Arnold Schwarzenegger) je majitelem malé posilovny nazvané Olympic, kde se připravuje na brzké kulturistické klání Mr. Universum a o prodeji nechce ani slyšet. Craig Blake (Jeff Bridges) je najat, aby ho přesvědčil k prodeji, ale brzy začne mít místní lidi rád a zamiluje se i do Joeovy přítelkyně Mary Farnsworth (Sally Field). Ale korporace se tak lehce nevzdává.
Arnold Schwarzenegger dostal za tuto roli Zlatý Glóbus za nejlepší herecký filmový debut roku. (monolog)

(více)

Recenze (64)

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

V životě bych si nepomyslel, že dokážu dát jednu hvězdu za film, ve kterém hraje, byť jen vedlejší roli Arnold. Nemožné se stává skutečností. Zůstaň hladový je všehochuť neubírající se vůbec, ale vůbec žádným směrem. Přijde mi, že J.Bridges ač v hlavní roli, je zde opravdu jen do počtu. Kdy mi srdce na chvíli zaplesalo bylo v momentě, kdy na řadu přišly trénink Arnieho a záběry z Mr.Olympia. Za to také právem * Dobrý komentář: dobytek .-) ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Osobně bych si tohoto filmu ani nevšiml, ale po tom co se o něm rozepsal Arnold ve svém životopise Total Recall jako o své prvotině za kterou dostal Zlatý Globus (!?) jsem neodolal. No věděl jsem co mě čeká a proto šok se nedostavil žádný. Většina scén kde je Arnold na scéně jsou úsměvné a groteskní (nejhorší je že nevím zda by byly i kdyby je hrál někdo jiný :D), takže chápu že skalní "Arnodofilové" museli trpět. Navíc chování všech je takové "divně free". Tak nějak to přisuzuji té době hippie (dnes by byl chudák Arnie s přístupem k Sally za pasáka). Všemu nasadila korunu ta závěrečná taškařice se svalovci v ulicích... ta grupa pózujících borců na jedoucím autobusu mě doslova rozsekala. Naprosto skvělý mi připadal Jeff Bridges. Scéna s obrazem byla mistrovská! ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Nejvtipnější na tom filmu je že Arnieho vidlácká postava je už tady mezi všemi těmi snoby tou viditelně nejrozvážnější, a že ta vysoká politická kariéra o desítky let později vlastně nemohla být nic nečekaného. Jinak je ten film hlavně o Bridgesovi a jeho "hledání vlastní cesty", což je tady jednak kýč, a jednak spíše nesouvislý sled více či méně zábavných scének co moc nesedí dohromady. 6/10 ()

skrblik007 

všechny recenze uživatele

Podivný film, ve kterém se uděje spousta rozmanitých věcí, a přesto vlastně nic, co by se dalo nazvat dějem. Začíná to jako drama o byznysmenech, pak se z toho stane variace na téma pravého přátelství a přes romanci (a bizarní souložící/fetovací/demoliční sekvenci s tím starým trenérem/majitelem) se to přehoupne až k "akčnímu" závěru, který vyvrcholí spontánní kulturistickou přehlídkou v ulicích. Je to hrozné WTF béčko ze 70. let, ale díky roztomile debutujícímu Arnoldovi a charismatickému Jeffu Bridgesovi se to dá vydržet, občas je to dokonce zábavné. Jinak... dobytek to vystihnul ve svém komentáři perfektně :-) ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Aj keď film nenudí, nejde v nom takmer o nič. Iba o to, že si bohatý synáčik, ktorý práve ztratil svojich rodičov, hľadá svoje miesto pod slnkom. Pritom cesta od bezchrbticového obchodníka po charakterného priatela je až príliš jednoduchá. Samozrejme, dôležitejšie si tento film pozriet kvoli vtedy začínajúcim hviezdičkám (o niekolko rokov neskôr už megahviezdami): J.Brrigges, Schwarzenberger, Englund. Sem tam je to mierne uletené (prostitútky, Arnoldova hra na husliach, Bridgesov sluha), sem-tam komické (černoch vo fitku), ale záverešná bitka stojí zato, ta sa fakt podarila a pôsobí autenticky. Spracovanie je však slabšie a cítiť z neho nízkorozpočtovosť, preto nemôžem dať vyššie hodnotenie: 50% ()

Galerie (14)

Zajímavosti (9)

  • Před začátkem natáčení absolvoval Arnold Schwarzenegger čtrnáctidenní herecký kurz pod vedením proslulého Erica Morrise, jehož doporučil Jack Nicholson. (lekr)
  • Na konci filmu Joe (Arnold) porazí Kena Wallera, ktorý bol niekedy jeho sparing-partnerom. (Dzusta)

Reklama

Reklama