Reklama

Reklama

Trávníkář

  • Česko Sekač trávy (neoficiální název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Obyčejný muž se promění v génia. Do života slabomyslného Joba zasáhne Pierce Brosnan jako doktor Angelo, který na tomto retardovaném zahradníkovi provádí své experimenty. Ve své laboratoři se mu snaží zvýšit inteligenci pomocí speciálních počítačových her a drog ovlivňujících mozek. Jenže Angelo dá Jobovi omylem sérum zvyšující agresivitu. Prostoduchý tvor se tak mění v děsivého anděla zkázy a tento výlet do virtuální relaity znenadání nabírá nebezpečný směr... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek se musí vnímat v souvislosti s dobou, kdy vznikal a kdy byly digitální triky skutečně na svém počátku. Jejich použití v této podobě mohlo být tenkrát převratné, ale dneska jednoduše vyznívá směšně. Ale ten příběh je tak pěkně béčkový a podávaný jako vážný, že se buď budete smát, anebo brečet. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmov, ktorému som v čase keď sa objavil ako novinka v našich končinách neprišiel na chuť. Pochopiteľne to bolo aj vekom, ale film ma ani teraz z odstupom času neoslovil tak aby som mu dal druhú šancu. Možno raz tento názor zmením, ale nateraz v rámci spomienok 2 hviezdičky, nakoľko Job mi nebol vôbec sympatický. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem si opravdu myslel že je to výborně natočené. Po letech přišlo vystřízlivění. Na vině nejsou ani tak počítačová animace, která byla v té době ještě v plenkách, ale spíše fakt že Brosnan měl v životě prostě ukrutné štěští že mu do cesty vstoupil alkoholický 007, protože mimo této role nikdy v žádné roli vyloženě neexceloval a spíše se zmítal v zajetí béčkových projektů. Trávnikář je rozhodně jedním z nich. O příběhu netřeba psát, jedná se o klasický příběh experimentu, který se vymkne kontrole (Moucha). Kdysi jsem se pokoušel i o druhý díl, ale jednalo se o nekoukatelnou záležitost, kterou jsem po pár minutách musel vzdát. 40% ()

spikey1 

všechny recenze uživatele

S videotrhem devadesátých let, se i do videotéky mého strýce dostal tenhle skvost. jasně mi připoměl a v podstatě je to takový o deset let novější Tron, jen se virtuální reality chytá zase trochu jiným způsobem. Tenkrát v devadesátkách mi tenhle kousek přišel strašně misteriozní, to že by dokázal hlavní pseudo-hrdina zvyšovat svojí inteligenci, byla v podstatě i Matrixovská myšlenka. Samozřejmě že dnešním trikům již nelze konkurovat, ale v devadesátých letech to byl vrchol počítačové grafiky. ()

JM87 

všechny recenze uživatele

Hele... tohle není zas tak špatný, je to béčko, občas se to tváří jako dost pitomý béčko, ale jindy je to fakt zajímavý. Všechno s tou vědou je sice trošku demagogický, ale i od toho je sci-fi a film, né? Člověk si prostě občas musí pomoct, aby tomu uvěřil. Hodně se mi líbila ta roztomilost celkové atmosféry. Jinak, jak nemám rád Carryho, tak sem by se podle mě hodil ještě jako lepší vyšinutej magor než je Fahey. Škoda, kdyby se to pojalo lehounce víc jako komedie a dal se tam Carry, tak to mohl být vážně moc dobrej film. Takle není špatnej, ani Fahey ne, ale mohlo to být lepší. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (7)

  • Vytvořit osm minut počítačem vygenerovaných triků, které byly ve filmu použity, zabralo sedmi lidem osm měsíců a stálo to 500 000 amerických dolarů. (hladass)
  • Jobeovy vlasy měly být původně červené. Protože však nevypadaly příliš realisticky, byl po později změněny na plavé. (hladass)
  • Stephen King zažaloval výrobce filmu a požadoval, aby bylo jeho jméno odstraněno z titulků. Jediné, co má film a jeho povídka společné, je fráze, ve které policista říká, že chybějící kus mrtvoly je v ptačí vaničce. (hladass)

Reklama

Reklama