Reklama

Reklama

Trávníkář

  • Česko Sekač trávy (neoficiální název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Obyčejný muž se promění v génia. Do života slabomyslného Joba zasáhne Pierce Brosnan jako doktor Angelo, který na tomto retardovaném zahradníkovi provádí své experimenty. Ve své laboratoři se mu snaží zvýšit inteligenci pomocí speciálních počítačových her a drog ovlivňujících mozek. Jenže Angelo dá Jobovi omylem sérum zvyšující agresivitu. Prostoduchý tvor se tak mění v děsivého anděla zkázy a tento výlet do virtuální relaity znenadání nabírá nebezpečný směr... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

Ravi 

všechny recenze uživatele

"Trávníkář" není klasickou adaptací Kingovy předlohy se kterou by se dal porovnávat, ale přesto děj neztratil na zajímavosti a temnosti. Pokud jde o triky, revolučnější se mi zdál "TRON", ale to je věc názoru. Hlavní aktéři zahráli skvěle, jinak se film oblékl do kabátku nablýskaného béčka, jež je přiměřeně úměrné svojí době. Pár děr ve scénáři nebo uspěchané dialogy také snímku nepřidaly, takže 65% = 3/5 ()

ad-k 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem žil v domnění, že za titulem tohoto filmu naleznu na cestu se vydávajícího Alvina Straighta na zahradní sekačce. Už ani nevím proč, někde se mi to pomotalo. Dnes vím, že Alvin Straight tady nevystupuje a že Trávníkář je mnohem méně zajímavý snímek než Lynchův tklivý opus. Nijak mě to nepotěšilo. A já chci potěchu filmového srdce. 40% ()

Reklama

Arach.No 

všechny recenze uživatele

Příběh sice hodně ohraný a přitažený za vlasy, ale výsledek překvapivě není zase tak špatný. Čekal jsem totální sračku a místo toho je Trávníkář lehce nadprůměrný béčko, který si hlavně na nic nehraje. Pierce Brosnan se snaží a Jeff Fahey většinu scén zvládá vcelku s přehledem. Trávníkář je sice plný tisickrát viděných klišé a Kingově povídce se podobá asi jako Scary Movie Vřískotu, ale i díky ne-úplně-šťastnému konci je to nakonec řekněme zdařilý dílko. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Profesoru Lawrenci Angelovi (Pierce Brosnan) je po posledním neúspěchu zrušen jeho výzkum lidského vědomí. Pokusy se šimpanzi nedopadly dobře, a zároveň se zvýšením inteligence došlo i ke zvýšení agresivity lidoopů. Dr. Angelo si ale brzy najde jiný objekt pro své pokusy - mentálně zaostalého zahradníka ze sousedství, Joba. Za pomoci virtuální reality se mu podaří navýšit zahradníkovu inteligenci daleko nad rámec inteligence ostatních lidí... Pamatuju si, že když jsem film viděl před mnoha lety poprvé, že se mi hrozně líbily scény virtuální reality, a nemohl se dočkat až technologie poskočí tak, že se podobná zařízení dostanou i k normálním lidem. Vývoj vědy a virtuální reality šel trochu jiným směrem (kinnect, google glass), ale třeba se někdy zase k virtuální realitě vrátíme. Ale zpátky k filmu - proti onomu využití virtuální reality mi zbytek filmu přišel až zoufale nudný a předvídatelný. Job se z retardovaného mladíka stane superinteligentní bytostí, pak se mu dostane trochu séra agresivity, a on se rozhodne zničit celý svět. Jak zoufale originální. Ale co už - film je hlavně o té virtuální realitě, a takovej konec, kdy se Job snaží najít zadní dvířka je skoro dokonalý. Když se to tak nějak posčítá dohromady, tak mi vychází čistej průměr.. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Film s myšlenkou, který trochu předběhl dobu a dneska by možná při lepším využití potenciálu a nějakým tím dobrým režisérem patřil mezi to lepší z okolí pc a kyberkultůry. Pierce Brosnan a Jeff Fahey se snaží, ale nezachraňují nic a Trávníkář je průměrný film. Přesto vše může jeho DC být velmi zajímavý, protože 33 minut navíc mohou nabídnout hodně nového. PS: konec velmi velmi potěší :) ()

Galerie (31)

Zajímavosti (7)

  • Vytvořit osm minut počítačem vygenerovaných triků, které byly ve filmu použity, zabralo sedmi lidem osm měsíců a stálo to 500 000 amerických dolarů. (hladass)
  • Jobeovy vlasy měly být původně červené. Protože však nevypadaly příliš realisticky, byl po později změněny na plavé. (hladass)
  • Dálkově ovládaná sekačka na trávu byla vyrobena speciálně pro tento film. (hladass)

Reklama

Reklama