Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Válka gangů v londýnském podsvětí nebo krutá osobní msta? Bob Hoskins v roli muže, lapeného do pasti vlastního sebevědomí. Thriller o válce gangů v londýnském podsvětí. Vypukla – z hlediska šéfa jednoho z nich – ve zcela nevhodný okamžik, neboť do Londýna přijeli Američané, které chce získat za spojence pro své velkorysé plány. A ti se těchto primitivních tvrdých metod obávají a od lidí, kteří je používají, se hodlají distancovat. (Česká televize)

(více)

Recenze (85)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ocakaval som drsnu britsku gangsterku a dockal som sa klasickej detektivky v ktorej mafian patra po tom, kto ho chce zlikvidovat. Sakra jak ja nemam rad detektivky. Je mi potom uplne jedno, ci je vrahom zahradnik alebo IRA. Nudim sa pri vysetrovani rovnako. Tradicne som zradcu z vlastnych radov uhadol uz na zaklade castingu. Nesympaticky ulisny parchant bol jasny od prvej sekundy. Sklamala ma aj drsnost filmu. Az na uplny zaver sa cely cas film gore scenam vyhyba a tak aj nejake to drsnejsie vypocuvanie prebieha mimo zaber kamery. Dalej ma dost sral uvod filmu. Sledujeme niekolko nesuvisiacich scen a az prilis pomaly do seba postupne zaklapnu a zacnu davat zmysel. Cely film zachranuje skvely Bob Hoskins, ktory vzbudzuje respekt napriek tomu, ze hra civilne bez prehnanych scen. Potesi aj mladucky Pierce Brosnan ako gay zabijak. Celkovo ma film sklamal, ale komu nevadia detektivky, tak bude spokojny. 6/10. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Kriminálka ze staré školy s perfektní osmdesátkovou atmosférou, kterou umocňuje hudební doprovod a potěší i dobový politický podtext. Příběh sám o sobě by ale nebyl ničím objevným, pokud by nebylo Hoskinse, který tu doslova exceluje a troufám si říct, že se jedná o jeho nejlepší roli vůbec. Jeho závěrečná mimická hra neměla chybu. potěší i Helen Mirren a bylo fajn na konci zahlédnout v miniroličce mladého Brosnana. 85% ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Prvy a udajne - podla tunajsich uzivatelov - najlepsi Dzon MekKenzi. Ono sa to tvari ako drsna gangsterka, ale teda nic moc.Jaxom si zistoval filmografiu MekKenzieho, potom uz nenatocil nikdy takyto film ako Long Gud Frajdej. Dej filmu je slaby - odohrava sa to pocas 48 hodin, pochopil som ze ide o londynske podsvetie, a este aj to, ze inteligentnejsi a talentovanejsi hraci zacinaju pracovat - respektive aktivne pracuju na rozpade jeho imperia. Tot vsjo, vladnutam hodne vatovo plane plky, tempo je take vselijake len nie dobre - mna xmrti nudilo a herci neznami. Takze nuda tak za 60 % ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Přijde mi, jak kdyby se osmdesátých letech americké kriminálky a gangsterky učili od evropských klasik, jako je třeba Dlouhý velký pátek. Dokonale realistický, sem tam kecací, ale herecky neuvěřitelně na úrovni. Už, když začala hrát úvodní znělka, jsem tušil, že tenhle film bude zážitek. Zážitek, kde nejlepší role filmu je zároveň postava, které fandit dvakrát nebudete. Bob Hoskins předvedl neuvěřitelný výkon a v závěru filmu si jej vysloveně užil. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Syrová gangsterka. Londýnský gangster se dostane do problémů a nemůže příjít na kloub, kdo mu dává bomby do klubuů, zabíjí lidi, zastrašuje. Půl filmu trvá, než na to přijde a zbytek to pak řeší. Bob Hoskins je tvrdej, ale život není fér, je třeba se s ním prát. Rozhodně to není řadová gangsterka, jelikož tady je děj i závěr značně zahalen do mlhy tajemna, éra otevřených konců a nedokončených vět. Pokračování příště...70% ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

  • Britský filmový magazín Empire v roku 2016 zaradil film na 19. miesto v rebríčku 100 najlepších britských filmov histórie. (Jello Biafra)

Související novinky

Spy Hunter opět na programu dne

Spy Hunter opět na programu dne

04.06.2007

Nemůžu se ubránit pocitu opakovaného déja vu. Transformers ještě ani neměli světovou premiéru, ale už teď jako by Hollywood ovládla posedlost futuristickými auty, které na nás vystrkují všelijaké… (více)

Reklama

Reklama