Reklama

Reklama

One Piece

(seriál)
Trailer 1

VOD (1)

Série(2) / Epizody(9)

Monkey D. Luffy, mladý pirát ve slamáku, se v téhle hrané adaptaci populární mangy vydá s pestrou partičkou přátel na velkolepou výpravu za pokladem. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (141)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

O existenci mangy One Piece jsem až do uveřejnění seriálu na Netflixu neměl vůbec ponětí a po zhlédnutí první série jsem byl tímto projektem mile překvapen. Po vizuální stránce se seriálu nedá upřít animovaná předloha - ať už se jednalo o rozličné lokace, vzhled některých postav či prazvláštní výběr kostýmů - avšak i z hlediska chování postav jsem měl chvílemi dojem, jako bych (nostalgicky) sledoval například Pokémony. Monkey D. Luffy je vskutku bizarní postavička s nakažlivým optimismem a jasným cílem a jeho představiteli se vcelku podařilo vystihnout jeho myšlenkové pochody. Z jeho "samozvané" crew mi úplně nesedl Usopp, na čemž měl podíl jeho představitel tak i samotná charakteristika postavy. Ze záporáků mě oslovili jak Klahadore tak i Mihawk, zatímco při scénách s Rybáky, kterým byl věnován celkem velký prostor, jsem měl pocit, jako bych sledoval oběti špatně udělaných plastik. Líbilo se mi, že měl divák vedle současné dějové linie možnost nahlédnout do minulosti hlavních postav, kde mě nejvíce zaujala linie se Sanjim a Zeffem. První série byla vskutku svižná, plná dobrodružství a akce, a i když mi místy přišlo zpracování už poněkud divočejší (na což měla jistě vliv předloha), tak jsem si ji opravdu užil a jsem zvědavý, co nabídnou tvůrci v případných dalších sériích. ()

andalin 

všechny recenze uživatele

God damn, jsem absolutně nadšená a vůbec jsem takový výsledek nečekala! Atmosféra seriálu jde ruku v ruce s tou, kterou znám z anime a přestože jsou některé detaily One Piecu osobitně extravagantní, nic mi v této verzi nepřišlo na sílu. Je to víc drsné a obhrublé, než jsem čekala, ale to té live action náramně sluší. Drží se to stejného humoru, srdíčka a pozitivna, které jsem si před lety zamilovala. Moc se těším na pokračování! ()

Reklama

AndreyCSFD 

všechny recenze uživatele

Krásná, barevná a hravá jízda, která potěší všechny, kdo mají v sobě ještě aspoň ždibec mladistvého nadšení, nerozvážnosti a víry, že všechno dopadne dobře. Casting je pecka. Iñaki je prostě Luffy - z očí mu kouká sto čertů a srší tak energií, že se nedivíte, když svým nadšením strhne většinu lidí okolo. Ostatní mu zdatně sekundují, zejména Makkenjův Zoro. A vůbec celá parta má mezi sebou příjemnou chemii, kdy člověk věří, že i v reálu jsou kamarádi. O existenci One Piece jsem věděla, znala jsem i Luffyho a Zora, jejichž magnetky nám zdobí ledničku, ale jinak jsem k seriálu přistupovala bez znalosti mangy, neposoudím tak, jak moc je věrná předloze. Na druhou stranu, co funguje na papíře, nemusí fungovat v audiovizuální formě. IMHO scénárista i režie odvedli dobrou práci, kdy jsem si seriál maximálně užila a po závěrečném díle měla po dlouhé době pocit, že jsem viděla něco nového a zábavného. Netrpělivě budu vyhlížet 2. řadu a při čekání si určitě párkrát úvodní jízdu zopáknu. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

v první polovině a obecně v akčních a nějak jinak dobrodružných scénách našlapaná, zábavná a nápaditá fantasy jízda která funguje jak má (mangu ani anime neznám). Horší je to nicméně v momentech kdy dochází na drama a emoce (a že jich ve druhé polovině je). Tam One piece ztrácí tempo, padá mu řetěz častěji než by si divák přál a nezachrání to ani přehnaně pozitivní Jirka Mádl v hlavní roli. Tak jako tak jde ale o velmi příjemné překvapení, které mě zprvu málem úplně minulo. A to by byla škoda....75% ()

Arcadan 

všechny recenze uživatele

Totální camp, a proto to miluju! Chapadla, klauni, šneci místo telefonů, gumové končetiny, piráti, vojáci v bílých outfitech jak z Vernea a nesmyslné flashbacky ve stylu 90s brakových filmů. Ale tady nakonec posunou všechno k emocím. Indiana Jones pro rok 2023. Dobrodružství, o jakých jsme snili v dětství, s důrazem na hodnoty, co hledáme v dospělosti. Kamarádství, sebedůvěra, laskavost, odvaha být sám sebou, jakkoli jsme z pohledu jiných divní. A taky obrovská dávka empatie k těm nejzranitelnějším z nás. Bez nadsázky jsem se takhle dlouho nedojal jako tu několikrát do epizody, a přitom to nikdy nespadne do banálního sentimentu. A když to nad propastí této škatulky občas trochu balancuje, vždycky přijde nebojácně mimózní humor. Hodně tomu taky pomáhá, že každá postava je extrémně sympatická a dokonale nacastovaná. Vůbec jsem to nečekal, ale Netflix ze mě po letech jejich druhořadých seriálů vydoloval tímhle mistrovským kouskem znova osmiletýho kluka. Chci druhou sérii a možná nakoukám i původní anime. ♥ ()

Galerie (67)

Zajímavosti (23)

  • Během Rogerovy (Michael Dorman) popravy je vidět zezadu Monkey D. Dragon a jeho ikonický zelený plášť, mladý Mihawk (Theo Le Ray), mladý Shanks (Matt Herrington) a mladý Smoker (Matthew Leck). Později je u pobřeží vidět i Mihawkova loď. Ještě docela vpravo je v jednom záběru vidět Buggy, tedy jeho modré vlasy a černý šátek. (KaraMikesova)
  • Pan 7, na kterého Zoro (Makkenjú Arata) narazil na Sixisu, byl v manze poprvé zmíněn na Arabastě v kapitole 190, když Zoro vysvětloval Panu 1 a slečně Doublefinger, odkud zná Baroque Works. V příběhu se však nikdy neobjevil. Eiičiró Oda nakreslil jen jeho velice chabý náčrt v 36. svazku mangy. (KaraMikesova)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

Reklama

Reklama