Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dům se láme na kousky. Bučící kráva se ve víru zvedá do vzduchu. Traktory padají jako déšť. Těžký benzínový tanker se stává letadlovou bombou. Rozsáhlá ničivá přírodní síla devastuje vše a blíží se rychlostí 300 mil za hodinu. Tornádo udeřilo. Začíná vířící dobrodružství plné vzrušujícího napětí a skvělých speciálních efektů s Helen Huntovou a Billem Paxtonem v roli vědců stíhaných nejničivější silou přírody. Tito lovci bouří doufají, že pomocí elektronických senzorů získají dost informací na vytvořené lepšího varovného systému. Aby to dokázali, musí vražednému tornádu vstoupit do cesty. Honička začíná. (Universal)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (328)

Agatha 

všechny recenze uživatele

Výborný katastrofický film s Helen Hunt tak ji neznáme. S Billem Paxtonem se dobře doplňují. Vizuální efekty jsou opravdu na vysoké úrovni a ničivá tornáda, která pohlcují vše možné vypadají jako ve skutečnosti. Takových to "uvěřitelných" katastrofických není moc - Twister mezi ně však určitě patří. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Nevěděla jsem zda se mi film bude líbit, ale Helen Hunt v hlavní roli? Na to jsem se musela podívat. Film s emi líbil, vlastně splnil všechna má očekávání. Je tam hodně akčních a napínavých scéna a asi nemusím psát, že ty nejlepší jsou určitě s hurikány. Ty za to vážně stojí, hlavně ten poslední F5, jádro hurikánu je prostě úžasné. ()

Reklama

Legas 

všechny recenze uživatele

Pokud se dokážete přenést přes velkou nadnesenost filmu, čeká vás divoká honička za tornády všeho druhu. Viděl jsem o nich několik dokumentů a některé věci ve filmu jsou podle skutečnosti, ale velice často jsou v rámci dramatičnosti samozřejmě přitažené za vlasy. Jan De Bont umí, triky jsou na dobu přímo revoluční a banda tornádolovců dostatečně šílená (tzn. sympatická). ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Inteligentné, plné života a svižné dobrodružstvo s veľmi sympatickou ústrednou dvojicou postáv (a hercov). Akurát je otázne, koho zaň pochváliť. Asi všetkých do rovnakej miery. Produkčná ruka Stevena Spielberga z filmu sála každým pórom. Režisér Jan de Bont zúžitkováva kameramanské schopnosti a team od vizuálnych efektov tvorí krásne tornáda. Práve ony sú predsa hlavnými hrdinami filmu! ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nevyzpytatelný nepřítel, u kterého chce skupinka meteorologů (spíš bláznů) rozluštit jeho tajemství. Když se spojí scénárista Crichton, producent Spielberg a režisér De Bont, může to být docela divoké. Bill Paxton chce rozvodem uzavřít tak trochu živější kapitolu svého života, jeho skoro exmanželka Helen Hunt ale nelenila a podle jeho návrhu sestrojila mašinu na výzkum tornád. A chce ji vyzkoušet v praxi. Tomu bude těžké odolat. Spielberg šetřil miliony na nejhvězdnějších hercích, aby je narval do speciálních efektů. A vyplatilo se. Berme to tak, že je to bezmála dvacet let, co tenhle hit proletěl kiny, respektive se v nich velmi pevně usadil. A vydělával. Věrohodnost filmového tornáda bylo tehdy a vlastně i dnes mimo chápání běžného diváka. Vzduchem létají domy, kombajny, traktory i krávy. Scénář se držel univerzálního schématu, moc toho nevymýšlel, prostě šel přímočaře kupředu. S emocemi mu to moc nešlo, vztahy mezi postavami nás také zrovna nezaujmou. Ale zato akce je svižná, přehledná a kolikrát docela zábavná. Tři až čtyři hvězdy.. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (48)

  • Když tornádo zničí autokino, tak jsou všude trosky, mezi kterými stojí nepoškozená auta lovců tornád. (icewhite)
  • Na filmu pracovali mágové z Industrial Light & Magic. (Duoscop)

Související novinky

Nová kniha Michaela Crichtona budí zájem studií

Nová kniha Michaela Crichtona budí zájem studií

05.05.2024

Světoznámý spisovatel a mimo jiné i filmový scenárista, režisér a producent Michael Crichton (1942–2008) nám v minulosti přinesl obří divácké hity jako Jurský park, Westworld a Twister, což jsou díla… (více)

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

14.04.2023

Studio Universal v současnosti chystá několik projektů, jimiž by rádo navázalo na své zajeté a osvědčené značky. Jedním z nich je tento týden oznámený a blíže nespecifikovaný příspěvek do světa… (více)

Jak to vypadá s pokračováním Twisteru?

Jak to vypadá s pokračováním Twisteru?

22.12.2022

Když na jaře roku 1996 dorazil do kin blockbuster režiséra Jana de Bonta s názvem Twister, jeho vír zábavy doslova zbořil kina. Snímek s velmi štědrým rozpočtem 92 milionů dolarů díky svému poutavému… (více)

Reklama

Reklama