Reklama

Reklama

Erupce lásky

  • Kanada Fire of Love (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Katia a Maurice Krafftovi měli v životě dvě vášně – sebe navzájem a sopky. On přímočarý a odvážný, ona klidná a opatrná, ale vždy spolu. Po celé dvě dekády se tito vulkanologové nechali svádět krásou a nebezpečím bublajících obrů a při své cestě za poznáním zachránili desítky tisíc životů. Jejich neuvěřitelný příběh a autentické záběry sopek pořízené z dechberoucí blízkosti na 16 mm film nyní ožily v kreativním zpracování režisérky Sary Dosy. Hit ze Sundance, připomínající estetiku Wese Andersona, je nejen o vybuchujících sopkách, ale i o dynamice unikátního vztahu dvou svérázných vědců. (Aerofilms)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (71)

Habanera 

všechny recenze uživatele

Znáte nějaký jiný pár vulkanologů? Ne, neznám, vulkanologové zkoumají totiž aktivní sopky. Maurice se popálil vroucím bahnem, je to takový křest ohněm vulkanologa. Začínám si myslet, že vulkanologové mají opravdu obrovský smysl pro humor. Až do samého konce. Nádherně a citlivě natočená životní pouť manželů Krafftových, posbíraná s mnoha videí samotného páru. Hudba úžasná. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Neštandardný mix prírodovedného dokumentu a životného, ľúbostného príbehu dvoch vulkanológov. Napriek tomu, že tu vo fascinujúcich záberoch chrlí láva v každej druhej minúte, tak dokument natočený s takým citom a jemnosťou, že záver je nakoniec silnejší a emotívnejší než všetky filmy tohto roka dohromady. CELKOVO: 8/10 ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

Dokumentární film sledující milostný příběh dvou vulkanologů ve stínu impozantních záběrů těch největších světových vůlkánů. Láska, kterou zhaslo až to, co bezmezně milovali. Fascinující příběh Katii a Maurice zastiňují záběry vukánů a pro někoho, koho podobné výjevy fascinují je to asi ''must see'' podívaná. Pro mě osobně nic čím by vybočovalo dokumentárně z řady kromě ústřední dvojice a přírodních krás. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavé nahlédnutí do světa sopečných erupcí a do života dvou pozoruhodných osobností.. Moc krásný životopisný dokument, Katia a Maurice k sobě prostě patřili, ve všech ohledech.. Nejúžasnější a fascinující záběry, co jsem kdy viděla, na jednu stranu z toho mrazí, no na druhou stranu vědomí toho množství zachráněných životů, poklona.. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Nějak mě to nevtáhlo. Záběry sopek jsou krásné a je zajímavé sledovat život vulkanologů z první ruky, ale vadil mi suchý komentář (předpokládám že režisérky). Jinak o hlavních představitelích ani o sopkách jsem před zhlédnutím vůbec nic nevěděl. Škoda, že to začne být opravdu vzrušující až půl hodiny před koncem, kdy se dokument zaměřuje na výbuch sv. Heleny. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama