Reklama

Reklama

Ace Ventura 2: Volání divočiny

  • USA Ace Ventura: When Nature Calls (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ace Ventura se uchýlil do buddhistického kláštera, kde se plně oddal meditacím, ale nezůstane bez práce dlouho. Objeví se totiž neodbytný cizinec, který mu nabídne práci a společně s představeným kláštera, který by se svérázného detektiva rád zbavil, ho přesvědčí, aby nabídku přijal. Jde o to, aby v provincii Bonai našel ukradené posvátné zvíře kmene Wačatů, bílého netopýra Šikaku, které měla náčelníkova dcera dostat jako svatební dar. Pokud by se zvíře nenašlo, je útočný kmen Wačutů, z něhož pochází ženich, připraven nevěstin kmen zmasakrovat a do jednoho vybít. Ace nejprve ztropí řadu skandálů v sídle konzula Cadbyho, kde šokuje zdejší bělošskou smetánku, a potom se okouzlen Afrikou vydává do vesnice, aby zahájil pátrání. Setká se tu mimo jiné také s krásnou náčelníkovou dcerou, která na něj má velmi neobvyklou prosbu a přestože jí nedokáže odolat, nezapomíná na své poslání. Brzy se dostane na stopu bezcitnému lovci ohrožených druhů zvířat Quinnovi, jehož havraní pero najde v jeskyni, odkud byl netopýr ukraden. Sleduje ho pomocí velmi rafinovaných metod a pomalu se přes řadu nečekaných nebezpečí propracovává k odhalení skutečného pachatele i jeho nekalých úmyslů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (382)

Mol 

všechny recenze uživatele

JUST WHAT SORT OF BAT ARE WE TALKING ABOUT? Ace je totální magor a tahle komedie je prostě pro mě asi jedna z nejlepších. Co scéna, tak to úder na solár. Za chvíli z toho smíchu člověka bolej lícní kosti, a to už je pak peklo. Ale myslím, že je to celkem i poučný film. Já se například naučil, že v nosorožcích je strašný vedro. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

2 / 10 Na Ace Venturu 2 som sa tešil ako malé decko a to bol možno kameň úrazu. Príliš veľké očakávania nie sú dobré, často sa totiž nenaplnia ani spolovice - v prípade tohoto filmu sa to však k tej polovici ani len neblížilo, čo ma neskutočne sklamalo. Jednička bola podarená komédia ťažiaca prevažne z Careyho xichtu, nikdy sa však neuchýlila až k trápnosti či nechutnosti. To sa, bohužial, dvojke darí častejšie ako často. Ťažko to vysvetliť, niektoré časti boli celkom vtipné (napr. parkovanie auta), no dokopy tvorili len akúsi neforemnú a nechutnú zmes nevkusu a obscénnosti. A ak k tomu prirátam, že to bol druhý diel, ktorý nielenže neprinášal nič nové, ale kazil aj to staré, nemôžem dať iné hodnotenie ako jednu *. Škoda. ()

Reklama

pinguinka 

všechny recenze uživatele

"Hej hou! Musíte tady mávat těma vrtulema?!" No není tohle skvělý začátek pro komedii, obzvláště když vidíte 190cm vysokého Jima Carreyho v tyrolském oblečku s kšandičkami, s kohoutím účesem, jak s úsměvem zvládá záchranářské práce ve velehorách? V podobném vtipném duchu pokračuje nadprůměrně schopný Ace i v Africe, kde je ohrožen nejen jeho život, ale i jeho precizní účes (o strastech s netopýřím trusem ani nemluvě ;o) S radostí musím konstatovat, že tento film vyvrací dva názory: 1. jakožto pokračování má stejnou úroveň jako díl první 2. neztrácí nic ze svého kouzla ani dabingem zásluhou výtečného Bohdana Tůmy. "Allllrigthy then!" ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Režisér filmu sa vyjadril, že keď už pre nič, tak aspoň kvôli scéne "pôrodu" musíte tento film vidieť. Bolo to v čase, keď ste si ho museli požičať na videu, alebo ísť do kina. Dnes si stačí túto unikátnu scénu nájsť na dvd a pustiť si ju bez toho, aby ste videli celý film. Ja sa k názoru režiséra pripájam, ale na film som si kedysi počkal, až keď išiel v televízii. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Dvojka nezaostává za jedničkou ani trošku. Tentokrát se nám to přesunulo do Afriky, kde je díky Jimmimu o zábavu postaráno. Pár scének sou nezapomenutelný, třeba jako porod nosorožce :o). Souboj na život a na smrt s obávaným vesnickým bojovníkem, to je taky už teĎ klasika. JIm je frajer a líbí se mi na něm, že dokáže se svou hubou udělat neskutečný věci. Ale taky umí zahrát i vážný role, ve kterejch mu to taky setsakramensky de... ()

Galerie (54)

Zajímavosti (18)

  • Celý dej filmu vyústi v dôkaz, že všetko sa dialo kvôli surovine nazvanej Guáno. Guáno sú nahromadené exkrementy morských vtákov, netopierov a tuleňov. Pre vysoký obsah amoniaku a fosforu sa používa ako surovina na výrobu hnojív za vysoké ceny.  V roku 1932 pri Namíbijských ostrovoch Bird Rock bola postavená drevená plošina vzdialená 200 m od pobrežia tesárom menom Adolf Winter, ktorý študoval správanie morských vtákov. Napriek svojim kritikom a posmeškárom, ktorí nazvali štruktúru ''Winterovo šialenstvo'', sa pustil do projektu a nakoniec sa stal multimilionárom. Plošinu s rozlohou 1,7 ha celú postavil z dreva na 1000 stĺpoch zapustených do skaly, ktorá je domovom najmä kormorána čierneho a podľa výpočtov by na nej mohlo odpočívať približne 500 000 vtákov. Následne úspešne postavil dve ďalšie plošiny s rozlohou 4 ha. Platformy, ktoré nenájdete nikde inde na svete, v súčasnosti produkujú asi 2 500 ton guána ročne. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama