Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spolumajitel soukromé nemocnice, lékař John Dolittle s úžasem zjistí, že se mu vrátila schopnost z dětství, opět rozumí zvířecířeči. Záhy se seznámí sřadou zvířecích tvorů i s jejich problémy, a stane se roti své vůli věhlasným zvěrolékařem, vyhledávaným zvířaty domácími i divokými. Nová "praxe" mu však způsobí vážné komplikace v práci i v rodině. Díky malé dcerce Maye však nakonec pochopí, že se musí smířit se skutečností a přijmout sebe samotného jako "zvláštního" člověka: vyléčí tygra Jacoba, který chtěl spáchat sebevraždu a stane se konečně správných otcem, manželem i lékařem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (181)

Likan7 

všechny recenze uživatele

Je zajímavý, jak takového komedie z konce tisíciletí najednou získávají nový lesk. Je to prostě důkaz, že se dneska už takový filmy netočí a je to škoda. Dr. Dolittle má v sobě plno scének, které za to rozhodně stojí. Je to příjemně krátký, tím pádem i úderný a bez zbytečných hluchých míst. Murphy tu je fajn stejně tak zvířata, tohle je rozhodně nejlepší z celé série. Kvality filmu k tomu ještě stoupají, pokud si pustíte novinku s Downeym. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Celkem povedená, příjemná komedie, které opravdu chybělo málo k lepšímu hodnocení a dokonalosti filmu. Chyběl lepší příběh a vypuštění pár hloupých scén. Jinač se na to v klidu šlo dívat. Plno zvířat, zábavy mraky bylo. Eddie Murphy hrál dokonale. Takže film hodnotím jako hezký nadprůměr. Tudíž je to tak na 68% = *** ()

Reklama

Little_Sawy 

všechny recenze uživatele

Dle mého názoru, je tohle celkem fajn, v hlavný roly Murphy, zde je černého humoru hodně, film se mi zdá byt asi nějlepší ze všech Dolittleovských častí vůbec. Jako malá, žlutá holka, jsem tuhle prkotinu měla ráda, nebylo dne, kdy jsem si tohle nepustila kdy jsem měla chuť. Dá se říct že tohle je nějkoukatelňejší díl z celé sérií, kterej pobaví mladé tak i dospělé publikum. Od dvojky to jde jaksi celé do sraček.. ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Zábavný snímek o doktorovi, který v dětství ztratí schopnost mluvit se zvířaty a až v dospělosti se mu tato schopnost vrací při nešťastné srážce psa Luckyho. Dr. Dolittle je jedna z dobrých komedii s Eddiem, která pobaví i po tolika letech, strašně ráda na tento film vzpomínám. Mým srdcovým je ale díl druhý, kde doktorovo hlavními tématy jsou schopnost mluvit se zvířaty, kácení lesa a milostné problémy jednoho rozhýčkaného medvěda. Zde se totiž dr. Dolittle rozhodl na popud roztomilých zvířátek hájit jejich práva a les. A rozhodl se na to jít skrze medvědy. Pokud by se mu totiž podařilo dát dohromady dva (samce a samičku) medvědy ohroženého druhu, bylo by vyhráno. Potíž je v tom, že samec žil dlouhou dobu v cirkusu a do divočiny se mu příliš nehce. ()

majklfly 

všechny recenze uživatele

postavá napsaná akorát pro Eddieho. Bláznivý herec,roztomilá zvířátka spousta jednoduchého humoru. Rodinná komedie, jak ušitá. Po tom, co mě malá Anička zatahala za rukách a se slzami v očích se zeptala "Myslíš, že opravdu existuje Dr. Dolittle?" jsem pochopil myšlenku filmu. A to, že si já podoíral víčka sirkama šlo maximálně bokem... ()

Galerie (18)

Zajímavosti (9)

  • Reni Santoni, který namluvil jednu z krys, se také na krátkou dobu ve filmu objeví jako majitel cirkusu, který mluví s policisty poté, co Dolittle (Eddie Murphy) odveze tygra na operaci. Má na sobě dlouhou bělovlasou paruku. (HappySmile)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 70 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama