Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Inspektor Callahan se podílel na odsouzení vlivného gangstera Loua Janera a jeho muži se ho vzápětí pokusí zabít. Harrymu se však podaří z noční přestřelky vyváznout bez zranění. Další den je mu přidělen nový parťák, Číňan Quan. Společně jsou pověřeni vyšetřováním vraždy zpěváka Johnnyho Squarese, který pravě dokončil natáčení hororu Hotel Satan pod vedením režiséra Petera Swana. Televizní reportérka Samantha Walkerová zveřejní zprávu o podivné hře, kterou hrál režisér Swan a někteří lidé z jeho štábu. Každý z nich vypracoval seznam lidí, kteří prý zemřou. Vítězem je ten, kdo uhádne nejvíce mrtvých. Na Swanově seznamu Harry najde nejen zpěváka Squerese, ale i sebe. Po dalším útoku Janerových zabijáků Harry pohrozí uvězněnému gangsterovi, že přijde o život, pokud se mu něco stane. Po dalších vraždách, jejichž oběti byly na seznamech podivné hry, si Harry uvědomí, že jde o někoho, kdo se chce režisérovi pomstít. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (175)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Inspektor s Vámi bude jistě ochotně spolupracovat." Harry, světový rekordman v hodu televizní kamerou do dálky, bude spolupracovat s tiskem? Tak to jsem si byl jistý, že tohle bude zlehka skřípat. Skřípalo, ale mě přitom stále bavilo Harryho nekompromisní provádění zákroků, seznámení s Řezníkem Hicksem, cameo Guns N' Roses i výbušné autíčko na dálkové ovládání. A kdybych nebyl pozitivně naladěný pacifista, tak bych si nyní začal psát seznam politiků, lobbistů a byznysmenů, na které by se měla zaměřit Harryho hlaveň. Naštěstí věřím v dobro a tak doufám, že si sami vezmou provaz a půjdou se zastřelit do vytunelovaného rybníka. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Stávka na smrť dosť možno ponúka najbizarnejšiu automobilovú naháňačku v kinematografii. Zároveň ide ale o tak bizarnú záležitosť, že ju možno budete vnímať ako totálny fail, alebo aj ako niečo, čo u vás predčí aj Bullitov prípad, či Matrix Reloaded. Posolstvo je podávané dosť kostrbato, až naivne, ale v ktorom inom filme vidíte dialóg medzi Jimom Carreym ako feťákom a Liamom Neesonom ako režisérom heavy metalových klipov. Už len kvôli spomínaným sekvenciám sa oplatí film vidieť. A Callahanovi opäť vyjde zopár slušných hlášok. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood v piatom prípade policajta Harryho Callahana, prezývaného Drsný Harry. Ako v predchádzajúcich filmoch aj tu je nepriestrelný, zatiaľ čo jemu neunikne žiadny zločinec. Aj keď jeho parťáci vedľa neho umierajú, okolo neho lietajú guľky ako by boli odpudzované nejakým silným magnetom. Harry Callahan tu stratil všetko svoje kúzlo, ktoré mal v minulých filmoch. Je to skrátka taký mdlý akčniak so zlými akčnými scénami. A Jim Carrey je skvelý komik, ale čo do pekla robil v tomto filme a ešte s takou bláznivou a šialenou postavou? Však ten film okamžite stratil súdnosť. Absolútne sa tam nechodila jeho postava, nemám pocit, že by to bola komédia. Každopádne je to posledná mozaika príbehu o Harrym Callahanovi, pretože 90 ročný Clint už asi ďalšie pokračovanie nenatočí. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Sázka na smrt, důstojný Callahanův epilog, je žánrovou zábavou. Je určen milovníkům svérázně drsných chlapáků, kteří s duchapřítomnou elegancí destrukce nastolují spravedlnost a zákon. Nepatří k nejosobitějším, ani k nejpodmanivějším dílům svého druhu, přesto málokoho vyloženě zklame a fanoušky žánru potěší. Hlavní postavou chlapáckého kriminálního thrilleru je Harry Callahan (příjemný Clint Eastwood), sanfranciský policejní inspektor. Je oceňovaný pro své výsledky, pro své metody je postrachem zločincům i nadřízeným. On je terčem pomst i mindráků a téměř každý den musí obhajovat své právo na život. Drsná slupka skrývá vytrvalost a přizpůsobivost měnícím se podmínkám. I trocha citů v nesmělosti uzavření se občas najde. Hlavní ženskou postavou je Samantha Walker (zajímavá Patricia Clarkson), ctižádostivá televizní reportérka. Smrt a vraždění je atraktivní téma pro diváky, i hranice lze ve jménu profese překračovat bez váhání. Důležitou postavou je Peter Swan (sympatický Liam Neeson), režisér béčkové filmové zábavy. S přepjatou hysterií chrání svůj prostor úspěchu, a jen roztahující se ostrý břit smrtelné hry přináší strach. Výraznější postavou je Al Quan (Evan C. Kim), nový Harryho policejní parťák. Malý, odvážný a bojující. Z dalších rolí: psychopatický Swanův fanoušek Harlan Rook (David Hunt), Harryho napjatý nadřízený kapitán Donnelly (Michael Currie), snaživě naléhavý policejní poručík Ackerman (Michael Goodwin), rozjetý rocker Johnny Squares (zajímavý Jim Carrey), zastrašený mafiánský šéf ve vězení Lou Janero (Anthony Charnota), zavražděná filmová kritička Molly Fisher (Ronnie Claire Edwards), frustrovaný a po pozornosti žadonící sebevrah Gus Wheeler (Louis Giambalvo), či prostoduchý obří vězeň Butcher Hicks (Diego Chairs). Jsou mnohem zdařilejší filmové kusy tohoto žánru. Naštěstí Clint své obdivovatele nezklame a přemýšlení se dá úplně vypustit. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (14)

  • Natáčení probíhalo v Kalifornii. (reich)
  • Až v tomto pátém pokračování se postava detektiva Harryho Callahana konečně dožila věku, který mu na počátku určili tvůrci cyklu Harry Julian Fink a Rita M. Finková. (ClintEastwood)
  • Harry Callahan (Clint Eastwood) sa počas naháňačky s autíčkom na diaľkové ovládanie, vyhýba autom električke typu US Standard Light Rail Vehicle od firmy Boeing Vertol. (autobusik2)

Reklama

Reklama