Reklama

Reklama

Panenka M3GAN je zázrak umělé inteligence, dokonale naprogramovaný stroj, který může být pro dítě tím nejlepším kamarádem, a co je možná ještě důležitější, dokonalým spojencem jeho rodičů. Jeho autorkou je Gemma (Allison Williams), brilantní technička, která panenku vyvíjí pro přední hračkářskou společnost. Když její sestra s manželem zahynou při autonehodě, vpadne do života Gemmy její osmiletá neteř Cady (Violet McGraw), která bouračku přežila jen s pár škrábanci. Protože Gemma to s dětmi zoufale neumí a traumatizovaná Cady potřebuje nějaké povyražení a hlavně kamarády, stane se přímo ideálním testerem pro prototyp M3GAN. Tohle rozhodnutí bude mít dalekosáhlé následky. Zpočátku se vše vyvíjí přímo skvěle – dívka se ve společnosti nové „kamarádky“ rychle zotaví a pro Gemmu je vědomí, že existuje bytost, která na Gemmu dohlédne, bude jí radit a vychovávat, ideálním řešením. Bohužel, prototypy se vyznačují tím, že bývají technicky nedokonalé a leccos se u nich může zvrtnout. Zvlášť v případě M3GAN, která je v naplnění svého klíčového poslání, tedy v ochraně Cady, ochotná udělat cokoliv. Třeba jít přes mrtvoly. (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer 7

Recenze (342)

Posheidon 

všechny recenze uživatele

Měl jsem tak trochu strach, že to bude asi brak. Podle popisku jsem čekal, že by to mohlo být něco mezi Annabelle, Dětská hra a Ex Machina. Nejvíc to mělo asi z toho posledně jmenovaného, i když, tedy jen to, že šlo o vztah inteligentní android vs. člověk. Stylem vyprávění i příběhem mi to hodně přišlo jako jedna z epizod Black Mirror či Krajní Meze. Jako horor mi to nepřišlo ani náhodou. Lekačka za celý film jen jedna, a to ještě předvídatelná. Pocit strachu či odpornosti nenavozen během sledování filmu ani jednou. Co musím ovšem pochválit a nestává se to často, tak to výběr doprovodných songů. Po dlouhé době jsem po shlédnutí hledal i soundtrack. Pozor spoiler: 👨‍👩‍👧🚗💥⚰️⚰️💁‍♀️👧🏻🚗🐕👧🏻🩹🏢🎨👧🏻🤖🏠🤖🐕⚰️🤖👵⚰️🌲🤖🧒👂⚰️🏢👨‍💼🤖⚰️🏠🤖💁‍♀️🪚👩‍👧❤️ ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Po tom všem humbuku okolo jsem tedy čekal větší odvaz. Inu že je něco hitem v US není moc vypovídající informace. Na můj vkus málo odvážné, málo morbidní, málo krvavé, málo "úchylné", příliš středoproudové, to třeba takový Chucky je trochu jiná liga. Trikově je ovšem Megan zmáknutá perfektně. A je to moc pěkná panenka, mít podobu o pár let starší, mohla by se vyrábět i jako "hračka" pro dospělé pány. ()

Reklama

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

No nebudu lhát, film se mi mně získal hned v úvodu a to tím satiristickým Mogawi-tamagoči-furry cosi. co furt buzeruje dokuď nedosáhne svého, škoda že už později ve filmu nejsou. Ale jinak je film, přesně tak akorát hloupý a děsivý, aby to hezky utíkalo a nikde to nezdržovalo. Jediný problém, tak tkví v hlavní hrdince a v její neteři, nejsou to žádné výrazné postavy a nemají čím zaujmout. Na druhou stranu, je tady Amie Donald aka M3GAN která si krade, celý film pro sebe a je sní fakt zábava. Ty bláho a Bruce to ke konci, solidně zandal. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

I když už jsem viděl mnoho, řekněme lepších, děl o sebeuvědomění a nebezpečí umělých inteligencí, stále  si mne Megan svým osobitým kouzlem okamžitě získala. Na námitky ostatních hodnotitelů bych rád konstatoval, že je přinejmenším diskutabilní, zda lze snímek vůbec považovat za horor. Tak laskavě v tomto ohledu snižte svá očekávání. Proto se raději k filmům snažím přistupovat neutrálně a vlastně jsem si dílo užil mnohem více, než bych zpočátku předpokládal. Mírně hororový nádech tomu vyloženě prospěl a vývoj postupné proměny je perfektně zpracován. Možná ještě, kdyby robotická panenka dostala trochu více prostoru ke svým zlomyslnostem, hodnotil bych ještě o něco lépe. V tomto ohledu mne nejvíce oslovila scéna v lese a náběh na zajímavé finále. Těsně před koncem jsem to totiž stále ještě vnímal na velice reálných pět hvězd. Nicméně závěrečná rvačka snad ani nemohla být průměrnější a to výrazně otřáslo celkovým hodnocení. Stále to však vnímám jako velmi kladné science fiction na způsob Já Robot, popřípadě A.I. umělá inteligence (tato díla jsem měl při sledování nejvíce na paměti). 75% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že niektorí moji kolegovia sú k "M3gan" celkom tvrdí, myslím si, že v jadre je tu dobre spracovaný film. Natočené je to solídne, je tu niekoľko skutočne dobrých a atmosférických scénok a ku koncu to vie dvíhať v dôležitých bodoch napätie a celkom necháva divákov hádať, ako to vlastne celé dopadne. Lebo aj keď sa chvíľu darí, karta sa tu skutočne celkom často otáča. Čo robí film skutočne zaujímavým. Dokonca oceňujem, že Megan nájde spôsob, ako so všetkými solídne vybabrávať. Zase však analyzovať scénky až moc do hĺbky, lebo by si človek začal dávať zbytočne veľa otázok. A to pri takýchto filmoch nechcem nevyhnutne. Problémy sú pre mňa akurát to, že film sa zbytočne snaží byť moc safe, aby prilákal aj mladších divákov. Pretože sú scénky, ktoré mohli byť trošku silnejšie. Plus mám pocit, že požiadavky Cady a jej vystupy boli niekedy trošku moc. Ale celkovo poviem, že viac než s filmom samotným som mal problém s ľuďmi, ktorí sedeli v kine za mnou a robili mi počas celého filmu audiokomentár s ich vlastnými dojmami. Prosím vás, všetci čo toto čítate, buďte k ostatným v kine ohľaduplní. Ak sa chcete rozprávať, pustite si film na gauči a otvorte si k tomu kľudne aj dve pivá. Ale nerušte ľudí, ktorí si prišli pozrieť film a nezaujímajú ich vaše poznámky. Hodnotenie: B ()

Galerie (23)

Zajímavosti (16)

  • Natáčení probíhalo na Novém Zélandu a ve městě Poughkeepsie ve státě New York v USA. Natáčelo se od 10. dubna do 19. června 2021 (produkce pak probíhala až do 1. července 2021). (noelcoward73)
  • Akonáhle sa prvý trailer stal virálnym na TikToku medzi tínedžermi, Universal Studios nechalo film prerobiť tak, aby sa zameral na mladšie publikum. (Arsenal83)
  • Hudba k filmu byla nahrána v nahrávacím studiu Budapest Scoring Orchestra. (noelcoward73)

Související novinky

Úspěch M3GAN znamená rychlý sequel

Úspěch M3GAN znamená rychlý sequel

08.01.2023

Ačkoliv kina už měsíc drtí druhý Avatar, našel producent Jason Blum přece jen zase jednou skulinku k úspěchu. Hororová M3GAN o panence s umělou inteligencí, která se vydá na dráhu dalšího Chuckyho,… (více)

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Reklama

Reklama