Reklama

Reklama

Mayday

  • USA Plane (více)
Trailer 1

Pilot Brodie Torrance je během bouře nucen přistát se svým letadlem na válkou zničeném ostrově na Filipínách. Brodie musí dostat cestující do bezpečí a vyřešit riskantní situaci, protože ho pronásledují nebezpeční povstalci. (HBO Max)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (242)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Přesně tento typ snímků sedí Gerardovi Butlerovi naprosto dokonale. Plane je totiž sympatickým akčním béčkem, které se ve své podstatě nebere vůbec vážně, přičemž jediným jeho cílem je diváka v rámci svých limitovaných možností královsky pobavit. Musím tedy konstatovat, že přesně to se tvůrcům vážně povedlo, jelikož na akční stránku se velmi dobře kouká, záporáci jsou správně přepáleně zlí a Gerard je zde klasický nezničitelný hrdina. Plane je zkrátka přesně ten film, od kterého nic moc nečekáte a on se Vám ve finále velmi bohatě odmění. Skvělá práce! „If you have New Year's Eve Plans, I just canceled them.“ ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Je to fajn film na jedno podívání, jenže... mohla to být pecka, nebýt několika negativ, které film zbytečně sráží. V prvé řadě záporáci. Jsou to spíš takoví ťulpasové. Když jsem se dozvěděl, na jakém ostrově že se to osazenstvo letadla ocitlo, dost mi zatrnulo a těšil jsem se na nervy drásající situace. Ve výsledku skoro nic nepředvedli, necítil jsem z jejich strany žádnou hrozbu a ve finále jsem už jen čekal, kdy na někoho z nich stejně jako ve Žhavých výstřelech 2 spadne klavír. S tím velmi úzce souvisí další dvě negativa. Absence gore. Jako něco málo tam je, ale ruku na srdce, tohle je téma, které si koleduje o tvrdé eRko. Já s naprostou samozřejmostí očekával, že někde vedle místnosti s kamerou najdou mrtvoly misionářů v rozkladu a na záznamu kamery uvidí jejich brutální popravu. Celkově spousty scén nastartovaly nadějně, aby byly zakončeny příliš uhlazeně. No a ta třetí věc. V druhé polovině film sklouzne k extrémní přímočarosti, což zamrzí vzhledem k tomu, že ta polovina první je opravdu pečlivě budovaná. Veškerá záchrana jde jak po másle bez nějakých větších zádrhelů. Při finále jsem úplně přestal mít strach o postavy. Je to fakt škoda, ten potenciál, jaký to mělo, přišel vniveč. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Žérárovi tentokrát upadlo "jen" letadlo a aby toho neměl málo ještě mu do toho hodily vidle lokální povstalci a to prostě neměli dělat. Plane je solidní Butlerovka, která se v první půl hodince lehce vleče, ale od nouzového přistání se rozjede ve slušné béčko, které sice nepřinese nic objevného, ale svůj účel splní bez problémů...60% ()

POMO 

všechny recenze uživatele

V rámci šablonových a naivních akčňáků s Gerardem Butlerem příjemné osvěžení díky exotickému asijskému prostředí a se záporáky, na jaké jsme zvyklí spíše z Rambovek. Kapitánova odpovědnost ze cestující a jeho zkušenosti z armády, které mu udrží v rukou i samopal. Buddy motiv, volání si s dcerou na dálku a tak. Efekty s nouzově přistávajícím letadlem ale průměrné. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Tento akčnák je skonštruovaný úplne zo známych častí, bez jediného prelomového alebo originálneho prvku. Ale film je schopný lietať nad svojou generickou pôdou tým, že čo najlepšie využíva svojich hercov a premisu. Režisér Richet pri tomto filme používa takmer výlučne ručnú kameru a mám z toho zmiešané pocity. Pomáha to pri chaotických sekvenciách zvýšiť nepokoj, ale tiež to bráni filmu, keď by sme mali vidieť výsledok bojových sekvencií a niekedy je to na škodu. 6/10 ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • Jednoho z kontraktorů vyslaných na záchranu cestujících hraje Pete Scobell, bývalý příslušník US Navy Seals. Dalšího z kontraktorů hraje Remi Adeleke, taktéž bývalý příslušník US Navy Seals. (Chilip)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v Portoriku počas leta 2021. (Real Tom Hardy)
  • Během bouřky nebo turbulence kapitán rozhodně neleze z bezpečí kokpitu, aby šel zkontrolovat cestující, to není jeho práce. Zaprvé se může zranit, ale hlavně v takto extrémní situaci se má hlavně věnovat pilotování. (PROCESOR)

Reklama

Reklama