Reklama

Reklama

Mayday

  • USA Plane (více)
Trailer 1

Pilot Brodie Torrance je během bouře nucen přistát se svým letadlem na válkou zničeném ostrově na Filipínách. Brodie musí dostat cestující do bezpečí a vyřešit riskantní situaci, protože ho pronásledují nebezpeční povstalci. (HBO Max)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (242)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Jsou béčka u nichž nemusíte vůbec používat mozek a pak jsou béčka u nichž mozek občas potřeba je, ale je lepší ho vypínat. The Plane je tím druhým případem. Začátek filmu je fajn, Butlerovi to v roli ctihodného pilota v kapitánské uniformě sluší. Když volá dcerce na Floridu z druhé strany planety, že letí za ní a bude tam tak brzy jak jen to časová pásma umožní, tuší divák zádrhel. Ještě větší tuší když přijdou na tablet meteo zprávy, že trasa letu koliduje s pořádnou buřinou jak ukazuje to červené kolo uprostřed obrazovky. A aby toho nebylo málo, tajňáci přivedou na palubu v poutech dost zamračeného vraha s tím, že jinak to zařídit nešlo než poslat ho do Států touhle linkou. Srdce mé i starýho Arta Haileye zaplesala stejným tlukotem! Konečně zase katastrofický film s leteckou tématikou!  Od doby co Hanks alias Sully sednul s Flight1549 do studenýho Hudsonu už uběhlo hádám sedm let!  Feelingu starých Haileyovek Výrazně napomohla i volba stroje na jehož palubě se film převážnou dobu odehrává.  Je jím starý MD 80. Tenhle brácha Boeingu 727 je ještě starej klasickej tryskáč z osmdesátek, čemuž napovídá i tvar letadla a umístění motorů. Prostě vše bylo ve filmu tak jak to mám rád. Je tedy celkem jasné, že až do bouřky jsem si spokojeně chrochtal a pošilhával po cestujících, protože hlavní zádrhel jsem tušil v převáženém vrahounovi (obsah jsem nečetl). No a pak už bylo potřeba vypnout mozek. Úplně. I tak jsem se u filmu výborně bavil, byť té akce tam na jednoho kapitána civilního letu bylo přeci jen trochu moc. Asi by to chtělo aby k pilotní licenci piloti museli absolvovat měsíční kurz někde ve Skotsku pod dohledem SAS (ne nemyslím Scandinavian Airlines!) :-). Celkem to byla hooodně slušně na tři hvězdy, ale že mi to sedlo a Butlera mám rád, byť na konci trochu moc vzdychal s těmi všemi průstřely... Super akční béčko se závanem akčňáků z devadesátek!  Takže dávám nakonec za 4 spálené pojistky a zkouším nahodit elektriku  * * * * ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Když já toho Gerarda fakt nemusím. Nemůžu za to, ale je to prostě tam. Ne nějaká nenávist, spíše fakt, že nikdy nenatočil opravdu skvělý film. No, snad Doupě zlodějů, ale tam měl o pár let míň a pár kilo víc. A taky to nebylo úplně top, ale mnohem lepší konec, ne jako tady. Tady je to všechno předem dané, přímočaré, koukat se na to dá, ale za čtyři? To ani náhodou. ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Letadlo nouzově přistane (CGI efekty přistání příšerný) na ostrově, který je ovládán povstalci. No, Gerald Butler se musí zachovat jako Rambo a dát do záchrany svých pasažérů úplně všechno. Průměrný, akční film, který jede podle zajeté šablony alá devadesátý léta. Neurazí to, ale ani nenadchne. Btw, fandil jsem zadrženému, upocenému černochovi, ten to nakonec celý zaslouženě vyhrál a nebýt jeho, moc daleko by tentokrát Butlérek nedošel. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Hmm, tak s Butlerem bych dobrovolně nešel ani do sámošky přes cestu. Ať se totiž tento herec vyskytne v jakékoli situaci, můžete si být zatraceně jisti, že celé okolí lehne popelem! Tentokrát je tedy pilotem letadla, co se může pokazit? Příběh možná nepřinese nic originálního, ale i tak se na skvěle kouká a film zaručeně potěší zejména fanoušky herce a akčních děl. Ihned po shlédnutí dokonce tak skvělé, až jsem ohodnotil 4*, ale po nějaké době se mi kvality filmu ještě trochu rozležely. 70% ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Sympatické akční béčko s Gerardem Butlerem (ten chlap pořád umí), které má sice hnusné digitální letadlo v bouři, ale jinak nešetří násilím a krví, přičemž díky své přímočarosti dokáže bavit prakticky po celou stopáž. Mimochodem... Je fajn vidět zase po delší době Mikea Coltera v něčem tak svěžím a poctivém. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v Portoriku počas leta 2021. (Real Tom Hardy)
  • Během bouřky nebo turbulence kapitán rozhodně neleze z bezpečí kokpitu, aby šel zkontrolovat cestující, to není jeho práce. Zaprvé se může zranit, ale hlavně v takto extrémní situaci se má hlavně věnovat pilotování. (PROCESOR)
  • Štúdio chcelo pre film iný názov, ale Gerard Butler (Brodie Torrance) trval na jednoduchosti názvu. (belinko)

Reklama

Reklama