Reklama

Reklama

Kostlivec

  • USA The Boogeyman (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Středoškolačka Sadie Harper a její mladší sestra Sawyer se vzpamatovávají z nedávné smrti své matky a od svého otce Willa, terapeuta, který se potýká s vlastní bolestí, se jim nedostává příliš podpory. Když se u nich doma nečekaně objeví zoufalý pacient hledající pomoc, zanechá za sebou děsivou nadpřirozenou bytost, která se přiživuje na rodinách a živí se utrpením svých obětí. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (201)

Othello 

všechny recenze uživatele

The Boogeyman trpí obvyklým problémem "wanovských" hororů, tedy tím, že postavy mimo zápletku neexistují. A to i přesto, že tady se zrovna opravdu strašně moc snaží, aby tomu tak nebylo. Nicméně těžké téma tragické ztráty matky film není schopný dostat hlouběji pod kůži, protože musí pracovat s klišovitými hrdiny a podzápletkami jako "překvapivě dospělá malá holčička, která ví víc než ostatní, ale nikdo jí nevěří, protože je malá holčička" (TM), dospívající dívka z okraje kolektivu, která se musí postavit svému strachu či otec, který svou uzavřeností kryje svoji slabost a musí se naučit se své rodině otevřít, pročež doposud poslouchá věty jako "máma by věděla, co dělat". Film samotný má jinak obvyklé parametry křesťanského filmu, kde bubák je vlastně alegorií krize víry v důsledku nějaké ztráty, která se dá překonat pokorou a znovu stmelenou rodinou, akorát onoho Boha zde zastupuje terapie. ()

castor 

všechny recenze uživatele

První půlhodina je moc fajn. Intenzivní, atmosférická. Krátká povídka Stephena Kinga se vyškrábala až na stříbrné plátno a představuje nám rodinku, která se vzpamatovává z tragické smrti matky. Táta i dvě dcery truchlí po svém, zatímco u otce psychologa zaklepe zoufalý pacient hledající pomoc, který dost věrohodně hovoří o záhadných úmrtích vlastních dětí. Než se terapeut nadechne, muž spáchá v jeho domě sebevraždu, ovšem zanechá po sobě nepříjemný dáreček. Ač jsem první minuty chválil, nakonec je z toho klasická bubákovina. Slušná, ale často utopená ve tmě… A mnohé tak zbytečně vyšumí do ztracena. Holt nic originálního, ovšem není to jen o „aktuálním“ Boogeymanovi: divák už je z posledních opakujících se hororových let celkově unavený. ()

Reklama

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Co se stane, když smícháte Zhasni a zemřeš (2016) (démon co se bojí světla) s Úsměv (2022) (úvodní scéna s psychiatrem kdy se pacient ´´zabije,, stejný konec s hořícím barákem)   ? Vznikne tohle i ten název je mimochodem divný  mělo to spíše být přeložené jako strašák než kostlivec si myslím jestli to teda King v té .povídce nemá pojmenované Kostlivec což nevím a zjišťovat nemíním.   Tak, že k psychiatrovi si dojde pokecat chlap co je asi obviněný ze smrtí svých 3 dětí (proč nesedí nevím a nikdo to nevysvětlí) psychiatrovi přijde divný tak zavolá policii chlápek odejde do jiné místnosti a ´´zabije se,, tím se nějaká entita nasaje na rodinu toho psychiatra a jde po jeho dcerách . Zbytek je klasické klišé otec jim nevěří pak uvěří první dcera  to vidí druhá dcera jí nevěří pak to vidí všichni  máme zde cáklou ženskou co si myslí, že co může zabít a střílí zde brokovnicí na počkání (tady je to asi nějaký jiný vesmír jelikož to policii nezajímá) a   máme konec. 2 hvězdy za vzhled kostlivce  a jedna navíc za film a tu malou holku. To hodnocení je úlet má to mít kolem 55 až 60 ne skoro 70. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Before I Wake, Lights Out, Come Play, Cobweb, Boogeyman ... Rob Savage natočil silne neoriginálny horor, ktorý si doslovne požičiava celé scény z iných hororov o monštre pod postelou a po celých 99 minút iba variuje už 100x videné. Nič síce nerobí vyslovene zle, ale vo výsledku sa jedná iba o neškodný PG-13 hororík, ktoré má pár lepších momentov, ale inak nič zásadné neprináša, iba niekoľkokrát obohraný námet s úplne priemerným strašením a priemernou réžiou, kde všetko odsýpa podľa zabehnutej šablóny a v závere si to rodina rozdá na férovku s titulným bubákom. Niekomu to môže stačiť, ale ja som od predlohy od Stephena Kinga čakal rozhodne viac. CELKOVO: 5/10 ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Slušné hororové bubání s hnusnym bubákem, co nemá rád opalování a měl by pro příště používat ochranný faktor minimálně s UV 100. Místy je to takové až příliš mainstream, hororová atmoška negraduje, ale je ukončena nějakým dalším twistem. Bubák hnusnej, vizuál poměrně dost ve tmě, herci fajn, ale celé je to takové až příliš šablonovité. Prostě klasika - holce nikdo zezačátku moc nevěří, pak přijde pár scén, kdy najednou všichni uvěří a na závěr likvidace (?) bubáka ve sklepě (proč všechny sklepy vypadají stejně?). Jako nic vyloženě urážejícího to není, ale na druhou stranu, vypadá to tuctově jako dalších X bubákových hororů. Zabaví, to jo, ale přesto bych rád takovou tu třešničku na dortu. 60% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Film sa natáčal v New Orleans. Natáčacie obdobie trvalo od 21. februára do 13. apríla 2022. (Arsenal83)

Související novinky

Hugh Grant a horor od studia A24?

Hugh Grant a horor od studia A24?

11.06.2023

Scenáristům Scottu Beckovi a Bryanu Woodsovi se v roce 2018 podařilo výrazně prorazit díky úspěšnému a chválenému Tichému místu a letos poslali do kin nejen svůj společný režijní počin pod názvem 65,… (více)

Reklama

Reklama