Reklama

Reklama

Hry na cestě

  • Česko Silniční hry (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Řidič kamionu Pad Quid je náhle vytržen z nudy za volantem. Náhodné setkání s psychopatem, který znásilňuje a vraždí mladé dívky, mu změní jednotvárnou cestu v peklo. Když na něj rukou zamává mladá stopařka, vezme ji. Společně pronásledují nebezpečného vraha...ale všechno dopadne jinak, než bychom očekávali. (Film & Video Studio Prague)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Film se převážně odehrává v kabině náklaďáku, kde řidič Patrick Quid (Stacy Keach) vypráví svýmu dingovi teorie o lidech, který vidí různě po cestě. Zaujme ho ale člověk v zelený dodávce, kterýho během svojí cesty pořád někde potkává a díky zprávám v rádiu postupně přichází na to, že právě on je ten vrah, o kterym v rádiu slyšel... Je to taková komornější a trochu nudnější verze filmu Stopař. Ale tam byla jednoznačně nejdůležitější postava záporáka. Tady se záporák vždycky jen tak na chvilku mihne a mam pocit, že za celej film snad neřekne ani slovo. Tady celej film stojí na tý kladný postavě. Sice je to postava poměrně sympatická a dobře zahraná, ale nějak se tam nic moc neděje a postupně mě to začalo nudit. Spíš mě to zaujalo víc jako road movie, než jako thriller. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Silniční hry jsou fajn hlavně díky pohodovému scénáři a sympatickému Keachovi v hlavní roli samomluvou trpícího tiráka, který při křižování australskou pustinou padne na stopu sériového vraha žen. Roadthrillerovou notu ale začne film tvrdit až v druhé polovině a Jamie Lee Curtis si užijeme jen asi půl hodiny. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Road games je slušný thriller od protinožců, který se může brát stejně dobře jak mírnější ozploitation, tak drsnější road movie. Kdysi běžely v noci na nově. Moc dobře si to pamatuju, byl jsem ještě prcek a totálně mě to vyděsilo. Film pojednává o řidiči kamionu, co začne stavět teorii, že řidič dodávky, na kterou stále naráží, je hledaným sériovým vrahem... Dneska už to samozřejmě tak strašlivě nevyzní, přesto to má svoje chvíle. Jak napínavé, tak i ty vtipné. Posledních 30 minut je docela našlapaných (scénu v přívěsu jsem si pamatoval do dneška), ale nesmim se pozastavovat nad logikou většiny osazenstva, zvláště policistů. Stacy Keach alias Sledge Hammer jako řidič trucku je sympaťák a krásná stopařka Jamie Lee Curtis je ....... je prostě Jamie Lee Curtis :) ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Australsky ozploitation v plnej nadhere a krase. Americky sofer na australskych cestach ma kadejake zaujimave a fascinujuce myslienkove pochody - najma komentuje okolitych soferov a ich spravanie sa. Jedneho sofera zacne podozrievat z toho, ze je masovy vrah, o ktorom uz pocul z radia. Ano, filmove ynteleguany /Madsbender/ zase postradaju vo filme Nietzscheho kritiku krestanstva, aristotelovsku logiku a prepracovane psychologicke profily a jo, jo, nezazivnost mnohych sekvencii je xmrti ubijajuca. No ale funda kvalitneho hororu ako ja /a mylovnik australskej kinematografie zaroven/ je maximalne spokojny a od spokojnosti som si parkrat aj zakvikal a priadol som od spokojnosti. K tomu mi staci par dobrych scen /autonakladiak vs osobne auto, verejne zachody/. 89 % ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Keach v roli Quida, který je momentálně řidičem tiráku, je sympatický i protivný současně. Když za volantem mluví sám se sebou a komentuje okolí, tak to ještě jde, jak ale začne foukat do harmoniky, je to k zbláznění stejně jako ten autoalarm. Štěstí, že občas provede nějakou legrácku. Sejmutí člunu jsem si s ním radostně prožil, i když tedy trvalo, než se do nerudného dědka opřel. Příjemné napětí měla scénka na útesu, veselá byla i záchodová. Občas jsem na něj sice křičel, ať tam neleze, ať dá na dinga (nebo to nebyl dingo?), ale nebylo to nic platné. Okouzlující Curtisové si člověk moc neužije, protože si to po krátké době svojí všetečností zavaří. A pak ta dodávka! Samozřejmě nejlepší je závěrečná honička, kdy napětí stoupá úměrně s tím, jak se zužují uličky, jimiž dodávka uniká. Pěkná hudba šlape, chvílemi trilkuje, jako by šlo o zamilovanou komedii, a pak zase přitlačí na temnější strunu. Jo a ta tlusťoška si skoro zasloužila zkusit létání....Dobrá oddechovka na 3-4*. Možná kdyby přidali porcování stopařek v přímém záběru, tak bych se přiklonil k vyššímu hodnocení...ale hlavně jde o poněkud nevyvážený film, který si člověk chvílemi užívá a najednou je prázdno a tak.... ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama