Reklama

Reklama

Život a smrt Petera Sellerse

  • USA The Life and Death of Peter Sellers (více)

Obsahy(1)

Film Život a smrt Petera Sellerse sleduje bouřlivou cestu britského komika od jeho skromných počátků v pořadech radia BBC až na vrchol popularity, kterou mu přinesly jeho komediální filmové role. Úspěšného herce v jeho skutečném životě drtí divoké partnerské vztahy, jeho nevyzpytatelné chování a nezdravě milující matka. Suverén na plátně, ďábel v osobním životě. Peter Sellers a jeho neopakovatelný životní příběh. (Bontonfilm)

(více)

Diskuze

Mahavishnu

Mahavishnu (hodnocení, recenze)

Kto toto prekladal do češtiny? V tom dabingu sú desiatky chýb. Mal som pocit, že prekladateľ pri neznámom slove radšej vymyslel niečo nové, len aby sa nemusel pozrieť do slovníku. Jeden príklad. "Dajte mu infúziu" je preložené ako "Zavolajte rodinu." Podobné fóry sú v každej minúte filmu.

Stegman

Stegman (hodnocení, recenze)

Všimli jste si ve filmu Richarda Ayoadea (Moss z IT crowdu)? Hrál postavu "muže na svatbě držícího fotoaparát". Byl tam asi na vteřinu a půl... :)

le.j

le.j (hodnocení, recenze)

Sellers podával nezapomenutelný výkon hlavně ve filmech, na kterých spolupracoval s Kubrikem.Prezident USA, Dr.Divnosláska nebo Quilty jsou toho jasným důkazem. Zpracování filmu o něm jenže nezapomenutelné není.Celkem dobře se filmuje téma, které se v podstatě se skvělým hercem jako je Rush natočí samo.Lehce cynické, úsměvné, ale hlavně dost hrající na city dílko (otec v nemocnici, první infarkt, většina ze scén s vyděšenými dlouhými pohledy dětí - kromě té první s autem). Film má v sobě, pro mě naprosto nevhodné, promluvy autora(ů), ve kterých se snaží snad pojmenovat nebo zařadit kontroverzního člověka s velkým talentem, jakým bezpochyby Sellers byl.Souhlasím, že doma bych ho nechtěla.Jenže s ohledem na povahu výjmečných lidí, to málokterého extrémně nadaného člověka. Film mě bavil jako film na motivy ze života Petra Sellerse.Pokud jsem od něho ale čekala osvětlení jeho života, nebo materiál k doplnění si informací o životě jednoho z mých nejobdivovanějších herců, odcházela jsem jen ze zábavného filmu.

_ksilt

_ksilt (hodnocení, recenze)

no nevim ja sem se u tohohle filmu narame bavil, Geoffrey Rush byl naramnou volbou, vzpomente si napr. na scenu v letadle, ta je pro me nezapomenutelna ! :-)

Související novinky

Scenáristé v akci

Scenáristé v akci

22.11.2008

Vrána k vráně sedá a američtí scenáristé s oblibou pracují ve dvojicích. Rossio a Elliot (Piráti z Karibiku) či Orci a Kurtzman (nepřehlédli jste našlapaný trailer na nový Star Trek, že ne?) jsou už… (více)

Reklama

Reklama