Reklama

Reklama

Život a smrt Petera Sellerse

  • USA The Life and Death of Peter Sellers (více)

Obsahy(1)

Film Život a smrt Petera Sellerse sleduje bouřlivou cestu britského komika od jeho skromných počátků v pořadech radia BBC až na vrchol popularity, kterou mu přinesly jeho komediální filmové role. Úspěšného herce v jeho skutečném životě drtí divoké partnerské vztahy, jeho nevyzpytatelné chování a nezdravě milující matka. Suverén na plátně, ďábel v osobním životě. Peter Sellers a jeho neopakovatelný životní příběh. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (98)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Stephen Hopkins /Lovci lvu, Predator 2/ natocil len priemerny zivotopisny film o Peterovi Sellersovi, ktoreho tuna stvarnil Geoffrey Rush. Ale film nie je prilis dobry /vlastne je podla mna len priemerny/, lebo tempo je sice na zaciatku dobre, ale potom akosi ustane + nuda opat a zas dostava vo filme priestor, co nie je dobre. Plus kopa vaty, neskutocna kopa vaty najma v strede filmu. Film nezachranili potom ani Charlize Theron a ani Emily watson. 56 % ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kdyby se Geoffrey Rush narodil v den smrti představitele inspektora Clouseaua, začnu snad věřit na reinkarnaci.. Rozporuplně přijímaný ani ne tak životopis, jako spíše soubor hodně zkreslených a přibarvených střípků ze života náladového maminčina dítěte, které odmítalo vyrůst. Oskar ve svém vyčerpávajícím komentáři píše o filmu jako o jakémsi vyobrazení paralelního P.Sellerse a to se mi právě na Hopkinsovi líbí. Vždyť začátek i konec jasně naznačí, že stěží existuje člověk, který by byl vpuštěn do mistrova karavanu a mohl tak se vší upřímností říct: „Byl jsem při tom..“ ()

Reklama

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Vyloženě promarněná šance natočit skvělý film o skvělém herci. Bez vynikajícího Geoffrey Rushe (kde on není vynikající, že?) bych ani nedokoukala. Krásná a Britt Eklandové velmi podobná Charlize Theron. Za ně jsou ty tři hvězdičky, zaslouží si je. Zbytek je jaksi odfláknutý, jen ukazuje, jakáže to byl Sellers svině. Perfektní komentář Oskar..... ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Peter Rush v roli Geoffreyho Sellerse byl téměř kopie, nejen vzhledově, ale i herecky - úchvatný fenomenální  výkon! Jako všichni géniové, i Peter Sellers byl tak trošku blázen nebo spíš měl komplikovanou osobnost, jak se teď říká. Takže zatímco na plátně perlil, v osobním životě to bylo asi trochu peklo. Je zajímavé, jak z venku člověk může být takovej borec a ve skutečnosti se v něm může skrývat takový zadumaný zadepkovaný prudič. Dostala mě ta posedlost Sofií Lorenovou, když se ho třeba děti ptaly: "A ty nás už teď nemáš rád?" "Mám vás rád, ale ne tak jak Sofii Lorenovou." A další excesy týkající se jeho dětí. Respekt tvůrcům, že se vůbec do takového projektu dali a podařilo se jim vytvořit něco, co na jednu stranu vykresluje Petera Sellerse, jaký ve skutečnosti byl strangelove, na druhou stranu je to pocta jeho tvorbě. Zrovna teď se nacházím v životní situaci, že bych se s ním v určitejch věcech dokázal i ztotožnit. Ne ve všech! Zajímavě podané, zajímavě natočené, skvěle zahrané. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem, že s přihlédnutím k fenomenálnímu výkonu Geffreyho Rushe a maskérů dám tři hvězdičky, ale on si to celek nezaslouží. Snad z každého časopiseckého článku se totiž o Sellersovi dozvíte víc než z tohohle filmu. A pokud o něm nikdo neví, jaký ve skutečnosti byl, je to vynikající důvod, proč film netočit, ne naopak. Přes Hollywood se prostě zrovna žene vlna životopisných filmů a Sellers byl zrovna na řadě. Naprosté zklamání. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (14)

  • Knižní předloha Rogera Lewise má téměř 1 000 stran. (imro)
  • Když Britt řekne Peterovi v koupelně, že je těhotná, on roztočí toaletní papír, který se nepřestane odvíjet. Stejný gag se objevil také v Sellersově filmu Večírek (1968). (imro)

Související novinky

Scenáristé v akci

Scenáristé v akci

22.11.2008

Vrána k vráně sedá a američtí scenáristé s oblibou pracují ve dvojicích. Rossio a Elliot (Piráti z Karibiku) či Orci a Kurtzman (nepřehlédli jste našlapaný trailer na nový Star Trek, že ne?) jsou už… (více)

Reklama

Reklama