Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1912. Mladá dívka se probouzí z děsivé noční můry, která ji v poslední době pravidelně pronásleduje. Následujícího rána se jde představit jako nová chůva do rodiny Allisonových k jejich dvěma dětem dívence Lorraine a nemluvněti Trevorovi. Všichni společně se mají hned nazítří nalodit na Titanic, který má podniknout slavnou plavbu ze Southamptonu do New Yorku. Největší a nejluxusnější loď všech dob, podle všeobecného mínění nepotopitelnou, navštěvují novináři a starý kapitán Smith, jehož čeká poslední plavba před penzí, je chtě nechtě musí doprovázet. Další den loď opouští přístav a vyplouvá vstříc svému osudu (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (46)

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že první romantická polovina byla srovnatelná, ne-li lepší než v o rok novější verzi. Samozřejmě, druhá polovina se s tou Cameronovou nemohla vůbec rovnat (přeci jen se jedná o TV film), zvláště v technických prvcích je Cameron naprosto jiná liga. I když mi bylo jasné, že nasnímání potopení lodi asi nebude hlavním cílem filmu, i tak jsem velmi zklamán, jelikož tato část byla strašně odbytá (ani ne minuta prostoru). Stejně tak mě finále nezaujalo ani emocionálně, takže jsem nakonec koketoval i s menším hodnocením, nakonec ale přeci jen tři kvůli první části. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Tv inscenace, na kterou Vladimír Železný vyčůraně dělal reklamu záběry z Cameronova Titanicu (mimochodem, zase mu to prošlo). V této souvislosti se obracím na movie(ho), který již v několika svých komentářích se otírá o Cameronův velkofilm: "Movie, já chápu že tvá nenávist vůči tomuto filmu je nezměrná, ale už s tím začínáš trochu nudit. Tahle verze té Cameronově nešahá ani po kotníky, ať dějově, tak i filmařsky. " ()

Reklama

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

Pro tento televizní snímek mám vcelku slabost - byť (logicky) ani zdaleka nedosahuje velkoleposti Titanicu od Camerona (oproti Oscarovémo trháku za 200 mega měl tento film rozpočet jen 13 miliónů USD). Milostná zápletka mezi Isabellou a Wynnem sice něměla takovou chemii, jako mezi sebou měli Jack a Rose, překosnout se ale dala a potěšilo i obsazení tehdy mladé Catherine Zeta-Jones (ta mimochodem získala roli Eleny ve snímku Zorro: Tajemná tvář poté, co jí producent Spielberg uviděl v tomto tv filmu). Mnohem víc mně zaujala zápletka s „vražedkyní" Alice Cleaver, která tomuto počinu jen dodávala na ponurosti a znepokojivé atmosféře, která k tématu tragického ztroskotání Titanicu perfektně sedla. Výpravou ani efekty film vyloženě neoslní, ale ani extra neurazí -  na lacinou televizní produkci to vypadá docela dobře, a takové kostýmy a kulisy též nebyly z nejhorších. Naprosto vynikajicí je ovšem opening theme a hudba celkově - opět to skvěle podtrhuje onen depresivní tón a onu beznaděj, kterou si prošli pasažeři nechvalně proslulého „nepotopitelného" parníku... 65% ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Toto byl vůbec první film o Titanicu, který jsem ve svém životě viděl. Tehdy, koncem devadesátých let, ho Nova vysílala v hlavním vysílacím čase a byl to pro měv mém dětském věku tehdy velmi zajímavý filmový zážitek. Nicméně jak ubíhaly roky od doby, kdy jsem ho viděl poprvé, tak mé vzpomínky na film slábly, a tak jsem doufal, že ho třeba někdy nějaká TV stanice bude reprízovat. Dočkal jsem se až nyní, před dvěma dny totiž tento film vysílala slovenská Joj Plus u příležitosti 101. výročí potopení lodi. A já si tento film po mnoha letech vychutnal znovu stejně jako tehdy při prvním zhlédnutí. Jelikož už jsem si nepamatoval, kdo z hlavních hrdinů filmu se zachrání a jak to celé dopadne, tak jsem celý příběh velmi intenzivně a s napětím prožíval a musím říci, že tenhle dvoudílný film je celkově velmi povedený, a na to, že tvůrci asi nedisponovali příliš velkým rozpočtem, je film výborně zvládnutý. Oproti Cameronově verzi zde není tolik pozlátka a velkoleposti, což je ale spíše ku prospěchu, a samotné potápění lodi je zvládnuto asi nejlépe, jak to jen rozpočet dovolil. Ve výsledku jsem s tímto filmem velmi spokojený a hodnotím ho jako nadprůměrný. Film ode mne získává čtyři hvězdy. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Kdyby se vzalo něco z Cameronova Titanicu a něco by se vzalo tady, dal by se z toho uplácat docela slušnej film. Tady se příběh jakoby drobí mezi větší množství postav, takže část před katastrofou neni takovej romantickej kýč jako v Cameronově verzi. Navíc Catherine Zeta-Jones aspoň neni taková strašná afektovaná kráva jako Kate Winslet. Katastrofická část je ovšem laciná, až z toho bolej oči. Oba filmy hodnotim stejně. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (8)

  • Odborníci na Titanic snímku vytýkají jeho historickou nepřesnost – původně se tvůrci sice chtěli držet historických reálií, avšak producenti požadovali, aby byl větší důraz kladen spíše na romantickou dějovou linii, a tak najali nového scenáristu, aby vytvořil zcela nové fiktivní zápletky a postavy. (fiLLthe3DD)
  • V dobe, keď mieril do kín Cameronov Titanic (1997) odvysielala TV Nova tento film a pri upútavke použila slávnu pesničku od Celine Dion. Mnoho ľudí si vtedy myslelo, že v TV pôjde práve Cameronová verzia. (Jello Biafra)

Reklama

Reklama