Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Herb Brooks byl jmenován trenérem amerického hokejového týmu pro Olympijské hry v Lake Placid v roce 1980. Nastiňuje svůj plán, kdy chce hru postavit na kanadsko-ruském hokejovém stylu, což hned v úvodu vzbuzuje nejistotu. Brooks říká, že tímto způsobem lze porazit i dosud neporazitelné Sověty. Od vedení dostává volnou ruku ve výběru týmu a v tréninkových metodách. Brooks přizve do realizačního týmu jako svého asistenta Craiga Patricka a poté vybírá na kempu v Colorado Springs 26 hráčů z řad amerických universit. Začátky přípravy jsou těžké. Hráči mají mezi sebou nevyřízené účty. První přípravný zápas absolvuje tým v Norsku s místní reprezentací a ten končí remízou. Brooks zuří, nevidí v týmu zápal pro hokej, a tak po zápase nenechá hráče odejít do kabiny, ale dá jim velmi těžké a náročné tréninkové dávky. Hráči tak pochopí, že Lake Placid nebude jen výlet a zábava. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (419)

Snorlax odpad!

všechny recenze uživatele

Za jediný zázrak lze považovat, že jsem tu prostoduchou agitku s černobílým viděním světa dokoukala až do samého konce. Natočte tak deset minut záběrů na hokej, dodejte dvě hodiny sentimentálních žvástů, to celé podmalujte neskutečně sentimentální hudbou a skočte si pro Oscara. Musíte ho získat, protože blběji už film o Brooksovi natočit nejde. Tvůrci sice tvrdí, že film nikdy neviděl, ale já si nejsem jista, jestli se raději nevyboural, když viděl tuhle příšernost. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Příjemně natočený film o jednom velkém Americkém zázraku na který se již přes 26 let vzpomíná a nikdy nezapomene. Jednou se takhle možná zfilmuje i naše výhra na olympiádě v Naganu. Jen škoda, že film se soustředí pouze na hlavní souboje USA X SSSR. Pro lepší celistvost vyprávění a vnímání celého kolotoče tehdejšího olympijského šílenství by bylo příjemné vidět poslední zápas USA aspoň skrze komentář trenéra/vypravěče... ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Kurt Russell překvapil v roli psychologicky výborně zvládnutého trenéra. Skvělá práce s motivací, realisticky znějící mladíci, rozumně (bez patosu) podaná zralost a zkušenost stáří, solidně nastříhané zápasy. Naštěstí absentuje i rozpočet. Zrnitý obraz a obyčejné kulisy (výborně reflektují 80. roky) tomu ve výsledku jen pomáhají. Nenápadný, ale velmi povedený kousek v rámci žánru. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Musím uznat,že mi zprvu přišlo spojení hokejistů a splečnosti Disney velice divné a říkal jsem si,že film bude průměrný,ale po zkouknutí musím uznat,že hoši z Disneyho snaď udělali jeden z nejlepších a zároveň i nejdojemnějších sportovních filmů v historii.Pak také musím ocenit hudbu,která byla dobře zasazená do různých scén.Poté i skvěle natočené hokejové zápasy,které mi přišly opravdu reálné.Ti kluci museli mít pořádného sportovního ducha,aby porazili nejlepší hokejový tým tehdejší doby.A samozřejmě i štěstí,protože je nespočetněkrát podržel gólman.Tento film je opravdu špička ve svém zaměření.Hodnocení:90% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Možno vás to prekvapí, chalani, ale ja veľmi na sentimentálne rečičky nie som.“ Mám rád dobré športové melodrámy, ale toto je skôr druhá SPOMIENKA NA TITANOV, ako ďalší ROCKY (alebo PRIRODZENÝ TALENT). Kurt Russell (VEC, ÚTEK Z NEW YORKU) sa snaží a celkom mu to ide, ale ani on nedokáže od priemeru zachrániť priemerný scenár, ktorému nespasí kožu ani fakt, že vznikol na základe skutočných udalostí. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (22)

  • Není pravda, že by šlo o vyjukaný tým nezkušených chlapečků z amerických univerzit. Brooks s hráči pracoval nikoli šest měsíců, ale téměř rok a půl. Osm hráčů z jeho výběru absolvovalo i MS 1979 v Moskvě. (Robbi)
  • Jako komparsista si zde zahrál bývalý brankář Bill Ranford (15 sezón v NHL). Nahrazoval zde Eddieho Cahilla, představitele Jima Craiga, kvůli větší věrohodnosti brankářských zákroků. (MarekT)
  • Při utkání se Švédy říká komentátor, že z 1. třetiny jsou odehrány 4 minuty. Ve skutečnosti však 4 minuty zbývají, protože se jedná o časomíru s odečítáním času. (marabart)

Související novinky

Hugh Jackman a skoky na lyžích

Hugh Jackman a skoky na lyžích

21.01.2015

Sportovních filmů nikdy nebyl nedostatek, jen málo z nich se ale věnuje zimním sportům. Hokejový zázrak, Kokosy na sněhu nebo Sjezdař s Robertem Redfordem teď ale nafasují dalšího celovečerního… (více)

Kurt zase trenérem?

Kurt zase trenérem?

01.02.2005

Poté co Kurt Russell ztvárnil legendárního hokejového trenéra Herba Brookse ve filmu Miracle, asi patrně našel v tomto pro film vděčném řemesle zalíbení. Od hokeje si tentokrát odskočí ke koním ve… (více)

Reklama

Reklama