Reklama

Reklama

1923 - Season 1

(série)
Trailer 2

Epizody(8)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (24)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

nebyl by to Sheridan, aby míra násilí a množství smůly, které se hlavním hrdinům lepí na paty nebyly až groteskně úsměvné a chvílemi nehraničilo až s trapností. V závěru sem byl rád, že se ten seriál nejmenuje 1912, protože by bylo celkem jasné, že by se Spencer s Alexandrou plavili na Titanicu...anyway...původně sem čekal, že Sheridan a spol. navážou tam kde skončili v 1883 a to se bohužel nestalo.  Přichází tak další nové postavy, na které je si třeba zvyknout a narozdíl od 1883 drží tenhle sesterský prequel méně pohromadě a nepůsobí tak kompaktním dojmem. Sheridan totiž v tomhle případě rozjíždí hned několik na sobě víceméně (zatím) nezávislých linek, které jsou sice jednotlivě zajímavé, ale tím jak se mezi nimi náhodně přeskakuje a některé se navíc lehce motají v kruhu to zdaleka nefunguje tak dobře jak by mělo (nebo jak tvůrci chtěli). Doufám, že ve druhé sérii s nimi tvůrci zvládnou pracovat trochu lépe. Třeba indiánská linka mě osobně bavila, ovšem v první sérii vedla zatím pouze ke zjištění že místní církev je banda slušných ko*otů. 1923 má každopádně i svoje nesporné klady, na druhou sérii je zaděláno slušně a jelikož mám tohle kovbojské universum fakt rád, nebudu u ní chybět...80% ()

elanius 

všechny recenze uživatele

Trochu mi 1923 pripomína prvú sériu Yellowstone. Vcelku vlažné oťukávanie na mnohých frontoch, ale prísľub do druhej série je zjavný. Postavy a ich motivácie budeme mať v malíčku, vieme kto a o čo bude hrať. Ja myslím, že sa máme na čo tešiť. Je až neuveriteľné, čo dokázal Sheridan vybudovať, v tak krátkom čase, už tretí seriál o jednej rodine. Pojem sága tu sedí na 100%. Na koniec, možno som v menšine, ale africká línia je podľa mňa super. (8/10) ()

Reklama

Trešlson 

všechny recenze uživatele

Jako kdyby si v průběhu psaní nebo snad i natáčení tvůrci uvědomili, že narvat tenhle příběh po vzoru předchozího 1883 do jedné řady zkrátka nezvládnou. První polovina, která vyvrcholí pátým dílem je naprosto kulervoucí, ale ve zbylých třech epizodách už se nedaří laťku udržet a zejména předposlední díl je pak kvalitativně rozhodně nejslabším příspěvkem seriálu. Nicméně i pro ty slabší chvilky platí, že po řemeslné stránce se tu jede stále ta nejvyšší liga. Výprava (celá dějová linka Spencera a Alex je natočena naprosto fantasticky), kamera a do toho pro mě stále ještě neuvěřitelná castingová trefa v podobě Harrisona Forda a Helen Mirren. Tu zbožňuju všude, kde se objeví a tady přesně ukazuje proč si obdiv zaslouží a spolu s několika neokoukanými obličeji (Brendon Sklenar je sympaťák a těším se na Mayham, který dozajista rozjede v další řadě) je i v tomhle ohledu na co koukat a jen kvůli posledním třem dílům nesahám po absolutním hodnocení a ta chybějící pátá hvězda budiž příslibem do další řady. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stále jsem neviděl původní Yellowstone a 1923 je tak to mě primárně pokračování výborného 1883, z kterého se vrací jen pramálo postav, a ty stejně většinou hned zkraje překvapivě vyklidí prostor. Sheridan pokračuje v tom, že se nebojí šokovat v rámci zacházení s postavami, a nikdo tam nemá nic jisté. Mimo to se nám tu rýsuje další přenádherná road-movie, tentokráte začínající v daleké Africe, a pokračující přes Evropu až....To uvidíme až v druhé řadě, kam se tato spektakulární cesta vyvine. Do toho je nám servírován krásný generační přechod Ameriky jako takové, něco, co jsme viděli třeba v Tenkrát na západě, ale tady jsme o nějaké to desetiletí vpřed, a prim tak hrají pračky, automobily, silnice...To vše začíná rezonovat "novou" Amerikou, a staré generace ztrácejí půdu pod nohama, či naopak využívají nastále situace. Herecké obsazení je tu jen taková třešnička na dortu. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Zprvu zbytečný přívěšek k Yellowstone, nakonec velká pecka, která k mému překvapení nezůstane minisérií, ale bude mít pokračování. Neříkám, že některé díly se netáhly více, ale nakonec mě víceméně bavily všechny dějové linie a hrozně se těším na jejich vyvrcholení, snad tedy opravdu letos. A vůbec nejlepší byla dějová linie z Afriky, jsem fakt hodně zvědavej na to, jak se to celé protne. Ford tu neskutečně válí i v jeho pokročilém věku a ještě před deseti lety bych nikdy nevěřil, že by šel do seriálu. ()

Galerie (79)

Reklama

Reklama