Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Griselda Blanco uteče se třemi malými syny a kilem kokainu z Medellínu do Miami, kde se z ní stane nemilosrdná šéfka drogového impéria, které se rychle rozrůstá. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (95)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ženské Narcos se nekoná a přestože Griselda dlouho slibuje, není žádným epickým dílem, jako spíše dost komorní podívanou o ženském uplatnění v mužském světě (v tomto případě ve světě dealerů drog). Griselda má občas příjemný vibe Zjizvené tváře ale vzestup hlavní hrdinky není tak uvěřitelný jako ten Tonyho Montany. Vergara se snaží ale její přerod z ustrašené paničky, která chce zabezpečit děti, na nelítostnou mrchu, sem jí nežral a i na ploše pouhých šesti dílů, jsem cítil roztahanost a nevyužitý potenciál. ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

Místama tomu něco chybí a na šesti dílech se určitě nepovedlo rozehrát partii jako v o dost víc do hloubky jdoucím Narcos, ale žádnýmu fanouškovi kinematografie mapující slavné období drogových kartelů 80. let by tohle ujít rozhodně nemělo. Sofía Vergara se Griseldě sice nepodobá ani za mák, ale ten mrchoidní feeling a v jinak mužském světě naprosto ojedinělý kumšt, ten tomu dát rozhodně dokázala. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

někde mezi třemi a čtyřmi hvězdami. Jako hodně přibarvená narcopohádka Griselda obstojí bez problémů a i když se na svého slavnějšího Narcos sourozence moc nechytá, tak jí v jádru nic nechybí. Je tu líbivý retro vizuál, dobře vybraný soundtrack, mocenské boje mezi drogovými dealery, nějaká ta vražda a samozřejmě velmi dobrá Sofia Vergara. Ta je nejlepší během hysterických momentů, kdy přestává věřit úplně všem a všude vidí zrádce. Jako životopis drogové kmotry nicméně tahle série kulhá na obě nohy. Tam kde se již zmíněné Narcos snažilo držet skutečných událostí poměrně věrně, Griselda se realitou inspiruje jen velmi velmi volně. Zatímco tady je nám Griselda ze začátku představena jako "chudinka" prchající před manželem a snažící se v Americe začít nový život pro sebe a svoje syny, ve skutečnosti to byla pěkná a drsná svině už od mládí, která se neštítila zabíjet (i svoje nejbližší) a v době svého přesunu do USA už do země dávno pašovala drogy (nemluvě o tom, že už předtím řídila spolu s jedním ze svých manželů drogový byznys v New Yorku) a postupem času udělala z Miami místo s největším počtem vražd, kdy umírali i nevinní lidé. To, že Sofia Vergara vypadá i po faceliftu asi tisíckrát lépe než reálná Griselda se tak jeví spíš jen jako drobný detail. Jenže on by se asi divákům příběh o úplném magorovi prodával trochu hůř než příběh o silné ženě, která přechytračila svoje drogové kámoše. Je každopádně jen na divákovi jak si tohle všechno přebere a kolik toho bude ochoten Netflixu odpustit...70% ()

Parabot 

všechny recenze uživatele

Seriál začíná citací obávaného Pabla Escobara, ve které se svěřuje, že Griselda byla jediný člověk, jehož se opravdu bál. Bohužel, seriál nám úplně neodpoví na otázku, proč tomu tak bylo. Zřejmě proto, že zhrzený postarší bílý heterosexuální muž cítil z této ženy ohrožení svých bezmezných privilegií. Nebo se náhodou, mimo prezentovaný děj, ocitnul s touto osobou v momentě, kdy pozřela crack. Podle Netflixu byla Griselda Blanko především obchodnice, matka, královna, inovátorka a party woman mezi populací mimořádně hloupých a zákeřných mužů. A okolnosti, ty vnější samozřejmě, definované pevně svírajícím patriarchálním útiskem, ji přiměly sem tam někoho oddělat. Několik zlých individuí říká, že velmi ráda osobně zabíjela lidi. Že se v tom vyžívala. Zjevně lžou. Jediná osoba z opačné strany zákona, která s ní byla schopna držet krok, byla taky žena. Z počátku, stejně jako Griselda, velmi nevybíravě odmítána zase tím toxickým šovinistický prostředím plném přihlouplých maskulinních detektivů. Ten patriarchát je prostě peklo. Ještě, že tomu Netflix tak intenzivně věnuje. Mohl by třeba natočit minisérii o Ilse Koch - Čarodějnici z Buchenwaldu, ve které bude vylíčena podobně jako Oskar Schindler a její veškerá "nedorozumění" s internovanými v táboře budou důsledkem rozhodnutí, nálad či aktivit jejího manžela. ()

ER 

všechny recenze uživatele

Zidealizovaná "pohádka" o kmotře, která ve skutečnosti vlastnoručně pozabíjela několik desítek lidí a nepřímo až stovek. Proto i Pablo Escobar prohlásil, že jediný, koho se bál, byla Griselda. V seriálu se nás však tvůrci snaží přesvědčit, že je to díky výřečnosti a chytrosti. Ještě horší je, že pravdivé jsou tady jen 4 věci a)zabila svého manžela b) utekla do USA c) prodávala drogy d) má tři děti. Zbytek je jen pozlátko, kterému mnohý, fakty nepolíbený divák, podlehne. Přesvědčit ho, že Griselda je produktem chlapáckého světa mužů, je v tu chvíli snadné, ale to, že svého syna pojmenovala Corleone, mluví za vše. ()

Galerie (365)

Zajímavosti (7)

  • Skutočná Griselda Blanco vlastnila nemeckého ovčiaka menom Hitler. (Motinski)
  • V čase 39:28, kdy probíhá párty na lodi, má mezi ostatními kolumbijskými ženami cameo americká pornoherečka Vanna Bardot. (Dr_Virus12)
  • Konzultantkou tohoto seriálu byla policistka June Hawkins – ta ve skutečném životě sehrála zásadní roli při dopadení Griseldy Blanco. V této minisérii ztvárnila June herečka Juliana Aidén Martinez. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama