Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve vesnici Gavaldon mají dvě nejlepší kamarádky Sophie (Sophia Anne Caruso) a Agatha (Sofia Wylie) to nejnepravděpodobnější pouto. Sophie, zlatovlasá švadlena, sní o tom, že uteče ze svého ponurého života a stane se princeznou, zatímco Agatha se svou ponuře estetickou a nekonvenční matkou má předpoklady stát se skutečnou čarodějnicí. Jedné noci pod krvavě rudým měsícem je mocná síla smete do Školy dobra a zla – kde začínají skutečné příběhy každé velké pohádky. Přesto je od začátku něco v nepořádku: Sophie je zařazena do Školy zla, kterou vede okouzlující a sarkastická lady Lesso (Charlize Theron), a Agatha do Školy dobra, na kterou dohlíží slunná a laskavá profesorka Dovey (Kerry Washington). Jako by procházení tříd s potomky Zlé čarodějnice ze Západu (Freya Parks), kapitánem Hookem (Earl Cave) a králem Artušem (Jamie Flatters) nebylo dost těžké, na scéně se objevuje temná a nebezpečná postava s tajemnými vazbami na Sophii a hrozí, že úplně zničí školu i svět mimo ni. Pouze polibek z opravdové lásky dokáže změnit pravidla a poslat dívky do jejich správných škol a ukázat cestu k jejich osudu. (Jardismo)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (131)

Elio 

všechny recenze uživatele

Pravda, film natahoval stopáž víc než je zdrávo, ale mile mě překvapil pěknými kostýmy, na televizní poměry celkem povedeným CGI (rozhodně stokrát lepším, než jsme měli možnost vidět u podobně laděného young adult počinu Shadow and Bone), pěknou myšlenkou a sem tam i charizmatickými postavami (ano ano, mluvím o roličce Charlize Theron, která si očividně hraní užívala a je to znát). Mimo to ale skutečně hlavním problémem byla stopáž. Nejsem si jistá, jestli by The School for Good and Evil neprospěl spíše seriálový formát o zhruba čtyřech dílech. Spád příběhu sice byl znatelný a gradovaný, některá závěrečná rozuzlení ale byla víceméně rozplizlá do prostoru. Během příběhu došlo na několik překvapivých obratů (viz scéna u jezera), která ale neměla znatelný dopad na příběh. Takže, ano, film si mohl vést o poznání lépe, na druhou stranu ale myslím, že se o žádnou tragédii nejednalo. Spíše šlo o trochu promrhaný potenciál. A to jde nějak zkousnout. ()

panvasik 

všechny recenze uživatele

Konečně mám zase něco kontroverzního u čeho doufám, že lidi naseru :) Dobrý večer, ať už jste posluchači nebo diváci. Vítám vás, zde vám ukážu jak udělat instantní polévku všeho dobrého: na začátek přidáme 300g Zloby, půl litru Narnie, 3dl Harryho Pottera a celé to dochutíme Wednesday a Hobbitem. Ne vážně z nějakého důvodu se mi to líbilo a já vlastně ani nevím proč přišlo mi to jaksi barevné a ten svět dokázal něčím zaujmout a já prostě nevím čím. Kdybych měl kritizovat, tak to budou některé efekty, protože ne vždycky to bylo hezké a bylo tam pár momentů, kdy to bylo doslova do očí bijící. Můj recept na začátku vystihuje, přesně, tak jak mi to připadá. Film si bere hodně ze známých značek a nesnaží se to moc skrýt, ani nevím jestli to je dobře nebo špatně. Co mě na filmu, ještě tak trochu zarazilo byla délka, čehož jsem se bál nejvíce, ale nakonec jsem to skoro ani nezaznamenal a prostě jsem si užil, ten krásný fantasy svět. Z nějakého důvodu je tohle přesně to, co já na nových fantasy filmech vyžaduji. Chápu proč se film hodně lidem nelíbí, ale takovou kritiku si to podle mě nezaslouží a až tak špatné to určitě nebylo, jak tady někteří píšou a přehánějí. Určitě jsem to neviděl naposledy. Jde docela vidět, že se do filmu investovaly nemalé peníze, což opět někteří nejsou schopni nebo spíš nechtějí vidět.... 7/10 ()

Reklama

rublik05 

všechny recenze uživatele

Netflix se rozhodl rozjet svého vlastního Harryho Pottera, pochopitelně dle svých pravidel a zvyklostí, výsledek je tudíž tak nějak dle očekávání. Škola dobra a zla zaujme především povedeným vizuálem, efekty rovněž nejsou špatné, v těchto ohledech je snímek povedený. Herci mě nikterak neoslovili, zejména od starších herců jsem čekal lepší výkony, žádná z postav mi nepřišla sympatická. Příběh cílí spíše na mladší publikum, není nikterak složitý ani promyšlený, byť zpočátku působil zajímavě. Stopáž mi přišla jako trochu přestřelená, dvě hodiny by dle mého názoru bohatě stačily, snímek by měl alespoň větší spád a nemusel by obsahovat tolik hloupostí a zbytečností. Nebyla to zas až taková hrůza, jako jednohubka Škola dobra a zla ujde, není to však nic, co bych měl potřebu vidět znovu. 5/10. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Netflix film, ktorý pôsobí viac ako keby sme tu mali projekt Disney Channel. Je to predvídateľné, je to tupé a najmä to nemá v sebe potrebnú iskru, ktorá by z toho filmu urobila niečo zaujímavejšie. Ak je tu jedno pozitívum tak to je Sofia Wylie, ktorá hrá Agathu. To je pre mňa najzaujímavejšia postava, ktorej som bol schopný všetko uveriť. Film však má v sebe nápad, ktorý z toho môže urobiť inteligentný príbeh plný zaujímavých zvratov. Možno celé to rozhodnutie bolo správne a malo to svoj dôvod. A vo výsledku by sme to mohli aj uvidieť. Niečo ako bolo "Legend Of The Guardians". Lenže to by potrebovalo inteligentnejšiu predlohu a scenár. Film sa síce snaží nejakým spôsobom predať svoju myšlienku, no ostalo to absolútne nedotiahnuté. Vyzerá to fajn, herecky je film okey, ale postavy sú neskutočné stereotypy a atmosféru to moc nemá. Čo mohlo fungovať je tu spracované fádne... neviem čo dodať. "The School For Good And Evil" ostáva filmom s nevyužitým potenciálom, akých som videl už veľa. Hodnotenie: C- ()

NiWi 

všechny recenze uživatele

Relativně příjemná fantasy pohádka trochu jinak, která navíc překvapí zápletkou pokud si o filmu nic nezjišťujete. Námět nabízel slušný potenciál, bohužel tvůrci chtěli být až moc kreativní, a celá zápletka se jim zamotala do po nějaké době nezáživného klubka, ve kterém nic nefunguje pořádně. Film se od druhé třetiny zbytečně vleče, snaží se nabídnout tu kousek z Harryho Pottera, tu kousek z Alenky v říši divů, celé však relativně nahodile a málokterá věc nakonec slouží příběhu. Postavy jsou asi ok, do žádné jsem se nijak výrazně nezakoukal, naopak jich tu je až moc a pár vedlejších nerozvinutých charakterů působí paradoxně zajímavěji než hlavní postavy, i přesto že jsou dost povrchní a vlastně by zajímavé vůbec být neměly. Pokud se vážně nudíte a hledáte nějakou neškodnou, ale aspoň trošku hravou fantasy pohádku, tak vás Škola dobra a zla zřejmě zabaví. Jinak je to ale zbytečně dlouhá a zamotaná adaptace, která v knižní podobě funguje určitě lépe. ()

Galerie (118)

Zajímavosti (2)

  • Soundtrack obsahuje píseň „Space Man“ od Sama Rydera, který reprezentoval Velkou Británii na soutěži Eurovision Song Contest 2022, která se konala v květnu 2022 v italském Turíně. Sam s touto písní skončil na druhém místě. (BMW12)
  • Autorka knižnej série, Soman Chainani, si zahrala malé cameo ako jedna z profesoriek Školy dobra a zla. Film je natočený podľa prvej knihy z jej série "Škola dobra a zla". (Petra321)

Související novinky

Druhý Old Guard nabírá posily

Druhý Old Guard nabírá posily

11.06.2022

Oscarova herečka Charlize Theron (Srážka s láskou, Šílený Max: Zběsilá cesta) zvládá docela v pohodě kombinovat jak ambiciózní dramata, tak studiové velkofilmy, tak nezávislou scénu. V poslední době… (více)

Reklama

Reklama