Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve vesnici Gavaldon mají dvě nejlepší kamarádky Sophie (Sophia Anne Caruso) a Agatha (Sofia Wylie) to nejnepravděpodobnější pouto. Sophie, zlatovlasá švadlena, sní o tom, že uteče ze svého ponurého života a stane se princeznou, zatímco Agatha se svou ponuře estetickou a nekonvenční matkou má předpoklady stát se skutečnou čarodějnicí. Jedné noci pod krvavě rudým měsícem je mocná síla smete do Školy dobra a zla – kde začínají skutečné příběhy každé velké pohádky. Přesto je od začátku něco v nepořádku: Sophie je zařazena do Školy zla, kterou vede okouzlující a sarkastická lady Lesso (Charlize Theron), a Agatha do Školy dobra, na kterou dohlíží slunná a laskavá profesorka Dovey (Kerry Washington). Jako by procházení tříd s potomky Zlé čarodějnice ze Západu (Freya Parks), kapitánem Hookem (Earl Cave) a králem Artušem (Jamie Flatters) nebylo dost těžké, na scéně se objevuje temná a nebezpečná postava s tajemnými vazbami na Sophii a hrozí, že úplně zničí školu i svět mimo ni. Pouze polibek z opravdové lásky dokáže změnit pravidla a poslat dívky do jejich správných škol a ukázat cestu k jejich osudu. (Jardismo)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (131)

cingi.t 

všechny recenze uživatele

Vidím, že už po pár hodnoteniach je to dosť rozporuplné, vysvetlím... Ten, čo berie Školu Dobra a Zla ako ďalšieho Harryho Pottera nebude nikdy spokojný. Nie je to ďalši HP, je to prvá ŠDZ. Knižný originál 10 rokov čakal na uznanie v podobe sfilmovania a pre čitateľov je spôsob spracovania filmu excelentný. Keďže kniha sa na 200 stranách len rozbiehala a následne je veľmi chaotická, musím povedať, že Paul Feig spravil to najlepšie, čo sa dalo. Nehovoriac o tom, že v tomto prípade vôbec nevadí multikultúrne obsadenie postáv, čo vytvára dokonalú príležitosť pre Netflix natlačiť tam svoje moderné chúťky o rovnocennosti v plnej paráde a ničomu to neškodí. Jediné, čo mi trochu prekáža je to zakomponovanie modernej hudby do klasického rozprávkového sveta, ale budiž, budúcnosť je dnes. V každom prípade je to skvelá farebná podívaná s vyborným obsadením, kedy sa človek opäť prenesie do svojích nástročných čias, poplače si, zasmeje sa a nakoniec si uvedomí, že vždy DOBRO nad ZLOM zvíťazí, nech zlo študuje koľko chce. Verím, že slabé recenzie nezakopú túto ságu do hlbín zabudnutia a natočia sa aj ďalšie diely s rovnakou precíznosťou a nadšením. 5* ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Prepálený fantasy film, kde herci a herečky (najmä tí skúsenejší) sú len tieňmi tých možností, ktoré im film a prostredie, v ktorom sa príbeh odohráva, ponúkajú. K tomu rozhodne nepomôže ani run time, ktorý sa zbytočne blíži k 150 minútam. "Vypožičanie zopár prvkov" z filmov ako Harry Potter a podobne a ich mixovanie neprináša vyžadovaný efekt. V mojich očiach zatiaľ najslabšie dielo, ktoré Paul Feig vypustil zo svojich rúk. Podľa všetkého sú k dispozícii aj ďalšie knižné materiály na natočenie prípadného pokračovania. Ja by som do toho nešiel. Osobné hodnotenie: 58% (*) ()

Reklama

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Moderní a veskrze se cool tvářící fantasy záležitost, jenž má krásný a barevný kabátek, dobrou, byť místy až rušivě hlučnou hudbu, príma efekty a naprosto vražednou stopáž a úplně debilní dialogy. Tvůrci tak moc chtěli oslovit dnešní digy mládež, až to přepískli. Vetšina postav děsně nesympatická, první se to děsně táhlo, aby pak následný spád nabral takových obrátek, že se jeden musí ptát proč? Škoda, potenciál byl obrovský, takto zcela průměrná záležitost, nicméně dvojku by natočit mohli. Méně dětskou, magičtější.  Za mne 60% ()

Eterninox 

všechny recenze uživatele

Takový americký Harry Potter, ale víc pro holky a tak o tři třídy horší. Pár slušných nápadů by se ale našlo, triky sem tam ujdou, občas je to nechtěně vtipné, a Charlize Theron i Laurence Fishburne dělají, co můžou s materiálem, který dostali. V žánru teenagerské fantastiky to tedy (bohužel) jde i hůř. 40% ()

Ironhead 

všechny recenze uživatele

Do cca 2/3 to byla strašná neoriginální a špatně zvládnutá pitomina, která se evidentně (nejspíš už knižní předloha) snaží parazitovat na fenoménu Harryho Pottera. Dost mi to připomínalo díl Simpsnů o psaní The Troll Twins of Underbridge Academy :_). Dvě hvězdičky nakonec dávám, za vždy sexy Charlize Theron, která tu ale nemá co hrát, a za poměrně zábavnou hromadnou bitku před koncem. ()

Galerie (118)

Zajímavosti (2)

  • Autorka knižnej série, Soman Chainani, si zahrala malé cameo ako jedna z profesoriek Školy dobra a zla. Film je natočený podľa prvej knihy z jej série "Škola dobra a zla". (Petra321)
  • Soundtrack obsahuje píseň „Space Man“ od Sama Rydera, který reprezentoval Velkou Británii na soutěži Eurovision Song Contest 2022, která se konala v květnu 2022 v italském Turíně. Sam s touto písní skončil na druhém místě. (BMW12)

Související novinky

Druhý Old Guard nabírá posily

Druhý Old Guard nabírá posily

11.06.2022

Oscarova herečka Charlize Theron (Srážka s láskou, Šílený Max: Zběsilá cesta) zvládá docela v pohodě kombinovat jak ambiciózní dramata, tak studiové velkofilmy, tak nezávislou scénu. V poslední době… (více)

Reklama

Reklama