Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve vesnici Gavaldon mají dvě nejlepší kamarádky Sophie (Sophia Anne Caruso) a Agatha (Sofia Wylie) to nejnepravděpodobnější pouto. Sophie, zlatovlasá švadlena, sní o tom, že uteče ze svého ponurého života a stane se princeznou, zatímco Agatha se svou ponuře estetickou a nekonvenční matkou má předpoklady stát se skutečnou čarodějnicí. Jedné noci pod krvavě rudým měsícem je mocná síla smete do Školy dobra a zla – kde začínají skutečné příběhy každé velké pohádky. Přesto je od začátku něco v nepořádku: Sophie je zařazena do Školy zla, kterou vede okouzlující a sarkastická lady Lesso (Charlize Theron), a Agatha do Školy dobra, na kterou dohlíží slunná a laskavá profesorka Dovey (Kerry Washington). Jako by procházení tříd s potomky Zlé čarodějnice ze Západu (Freya Parks), kapitánem Hookem (Earl Cave) a králem Artušem (Jamie Flatters) nebylo dost těžké, na scéně se objevuje temná a nebezpečná postava s tajemnými vazbami na Sophii a hrozí, že úplně zničí školu i svět mimo ni. Pouze polibek z opravdové lásky dokáže změnit pravidla a poslat dívky do jejich správných škol a ukázat cestu k jejich osudu. (Jardismo)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (131)

Bad Guy 

všechny recenze uživatele

Je skutečně těžké najít něco, co by tento snímek mohlo spasit. Některé herecké výkony se spíše hodí do špatného bijáku. Vizuální stránka je často hrozná s mixem všelijakých stylů. Dialogy nebo snaha o hlášky jsou naprosto laciné. Kouzla jsou většinou přehnaná a špatně vysvětlená. Některé masky jsou tady asi tím nejmenším zlem. A otřesná délka filmu dvě a půl hodiny je opravdu ubíjející. Netflix samozřejmě doufá, že Škola dobra a zla si neznepřátelí své hlavní publikum a to čtenáře knižních předloh. Ale budu zcela upřímný, protože i přes nějakou viditelnou snahu, jedná se o naprostou slátaninu fantasy, která je přetažená za vlasy, nijak nedotažená a s tak velkou přemírou klišé, že to ani tahle teengerovská cílovka nemůže ocenit. A musel by se nakonec stát nějaký zázrak, aby se tohle veledílo stalo populárním počinem, což by pak přineslo dle otevřeného konce další pokračování. A osobně doufám, že se tak nestane. ()

Stoctyrec124 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že mě překvapilo jak pěkné to bylo, protože to mělo rysy jako pohádka, délku jako běžný film a netradiční námět, já sám bych to nenazval pohádkou a přesto musím říct, že to je dokonale vymyšlená pohádka. Musím pochválit Netflix za to, že stvořil tak netradiční a originální a skvělý  dílo. ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Proč to proboha bylo tak dlouhý? Zápletka je primitivní, provedení místy vyloženě odporný. U Feigovy režie jsem musel pořád myslet na ten meme s Buscemim a fellow kids. Afektovanost všech postav, kostýmy, dialogy, finále za coveru Toxic, normálně jsem se musel smát. Ta snaha být děsně cool za každou cenu na tom byla suverénně to nejhorší. Přitom kdyby se ubralo na trapném cílení na tiktokery a budovala se trochu mytologie, hned by to bylo snesitelnější. O levelu Harryho Pottera si to může nechat znát, tohle nesahá po kotníky ani fucking Percymu Jacksonovi. A 148 minut je fakt zabijáckejch. Netflix už vážně potřebuje k těm filmům nějaký celoplošný producentský dohled, protože tohle začíná být neúnosné. 3/10 ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Mne sa to aj páčilo,  ale vadilo mi tam, že to bolo až moc čajové a netiekla takmer žiadna krv. Je to asi zamerané primárne na deti, no netflix si mohol dat ti námahu a urobiť to viac pre dospelejšie publikum,  ktoré za ten Netflix aj platí. Príbeh mi pripadal, ako keby obsahoval aspoň 4 knihy, no zistil som, že to bol skutočne príbeh iba tej prvej. V tom prípade musím tvorcov pochváliť, že ho spracovali dobre a  prišli mi, že dej je svižný,  niekedy až moc, a nezdržuje sa otáčkami. Tým pádom mi aj dĺžka pripadala primeraná. Snáď budú pokračovania,  nech to je kompletné. 6,8/10. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Škola dobra a zla oslní na první pohled hereckým obsazením a na ten druhý líbivou výpravou a kostýmy. Nicméně filmu neskutečně podráží nohy hodně slabý scénář a casting některých, bohužel hlavních postav. Představitelka Sofie byla, slovy Jolandy, "velký špatný" a absolutně jí nesedla její role - v závěru vypadala vyloženě směšně. Theron, Yeoh či Fishburne nemají v podstatě co hrát, což je vzhledem k jejich kapacitám opravdu škoda. Čekal jsem, že bude Škola dobra a zla temnější, dostalo se mi ale spíše uvřískané parodie na Harryho Pottera s nesympatickými postavami a vskutku přepálenou stopáží. P. S. I o 42 let starší Osvícení umělo ztvárnit "krvavou potopu" působivějším způsobem! ()

Galerie (118)

Zajímavosti (2)

  • Autorka knižnej série, Soman Chainani, si zahrala malé cameo ako jedna z profesoriek Školy dobra a zla. Film je natočený podľa prvej knihy z jej série "Škola dobra a zla". (Petra321)
  • Soundtrack obsahuje píseň „Space Man“ od Sama Rydera, který reprezentoval Velkou Británii na soutěži Eurovision Song Contest 2022, která se konala v květnu 2022 v italském Turíně. Sam s touto písní skončil na druhém místě. (BMW12)

Související novinky

Druhý Old Guard nabírá posily

Druhý Old Guard nabírá posily

11.06.2022

Oscarova herečka Charlize Theron (Srážka s láskou, Šílený Max: Zběsilá cesta) zvládá docela v pohodě kombinovat jak ambiciózní dramata, tak studiové velkofilmy, tak nezávislou scénu. V poslední době… (více)

Reklama

Reklama