Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (50)

plakát

To se mi snad zdá (2023) 

Popravdě nevím jak to shrnout, protože to byl tak zvláštní a velmi originální film. Bylo to dokonale natočený, strach a bezmoc, vědomí toho, že se děje něco špatného s čím nejde nic dělat. To je prostě svým způsobem strašně skvělý a zároveň zvláštní, že to ve mě zanechalo pozitivně smíšené pocity a nutnost přemýšlet o tom do hloubky a zamyslet se co tím chtěli tvůrci sdělit.

plakát

Krotitelé duchů: Říše ledu (2024) 

Tenhle film byl hezky nostalgicky zpracovaný, přesto si myslím, že začátek byl až moc zdlouhavý a konec moc uspěchaný, měli tam toho mražáka dát mnohem dřív, bylo to lepší.

plakát

Menu (2022) 

Co k tomu říct. Ralph Fiennes je úžasný herec a tenhle film je velice zajímavý a absolutně geniálně natočený. To je vlastně hrozně těžko popsatelný film protože ve mně vyvolává tolik kladných a přesto protikladných emocí že proto nemám slov. Velmi zjednodušeně řečeno: Zakomplexovaný šéfkuchař se snaží vyřešit problém konzumní společnosti grilovanými Marshallouny a nakonec ohňostroj.

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Emoce z druhé duny se těžko popisují slovy, protože filmů takových kvalit je jako šafránu. Bylo to geniálně napsaný a i přes rozsáhlost filmu byl po celou dobu krásně přehledný a divák přesně věděl proč co která postava dělá a co tím chce dosáhnout. Není zde potřeba zdlouhavé vysvětlování, ale stačí pouze málo vět a zbytek bravurně odvypráví samy kamery. Pokud máte čas tak stoprocentně doporučuji navštívit film v kině stojí to za to.

plakát

Argylle: Tajný agent (2024) 

Reálně jsem čekal, že to bude absolutně jinak natočený film. Ten začátek stál absolutně za za houby a to CGI bylo příšerný. Mělo to dost pomalý rozjezd a docela jsem se v tom ze začátku ztrácel. Naštěstí se to všechno vyjasnilo a druhá polovina byla mnohem zajímavější než první. Konkrétně bych vypíchnul tři velmi povedený scény: 1. ve vlaku, 2. dýmovnice, 3. krasobruslení. V celkovém měřítku to byl dost mid film.

plakát

Ferrari (2023) 

Fíha, popravdě řečeno jsem na tenhle film šel s tím, že jsem neměl tušení co od toho čekat a o Enzovi nevěděl nic kromě toho, že založil Ferrari a ten film mě absolutně emočně rozsekal. Reálně to byl fakt velice dobře zpracovaný příběh, který měl dokonale vystavěný moment překvapení a neuvěřitelné zakončení které jsem absolutně nečekal. Ten film má kromě tak silného příběhu i nádherné přírodní scenérie z celé Itálie. No bylo to velmi zajímavé.

plakát

Je to dort? (2022) (pořad) 

Musím uznat, že to byl velice zajímavý nápad a moc příjemná podívaná s dokonalým moderátorem.Velmi se mi líbil ten koncept vyrábění hyperrealistických dortů a vždy jsem z toho měl hlad. Popravdě 2. Série mě bavila ještě více než ta první, ale poslední díl druhé série mě extrémně naštval protože si myslím, že to bylo nespravedlivé. Samozřejmě je to individuální a každý má jiný názor, ale já si myslím, že namalovat kopii Mona Lisy je těžší než brašna na nářadí.

plakát

Tajemství staré bambitky 2 (2022) 

První díl je nádherný a mám ho moc rád tak jsem se těšil, že by to mohlo být s dvojkou podobné. Měl jsem tak trochu pravdu, protože ten příběh byl stejný jako u prvního dílu, ale o ale láska zahořela mezi o generaci starší dvojicí jinak to bylo bez jakýchkoliv inovací. Písniček tam bylo víc než v 1. bambitce, ale nebyly nikterak povedené.

plakát

Tři zlaté dukáty (2023) (TV film) 

Pohádka to byla zajímavá a odehrávala se v úchvatné krajině Slovenských Nízkých Tater. Mělo to originál myšlenku i zajímavý děj i když možná trochu nedomyšlený. Přesto mi přijde, že ten začátek byl hrozně uspěchaný na úkor třetího dukátu. Kdyby se těch prvních dvou dukátů nezbavili během tří minut a trochu to rozvedli určitě by to nebylo na škodu. A nato, že je zde paně Julii přes 300 let tak vypadá pořád na dvacet a náš milý hlavní hrdina a zároveň pasáček ovcí se do ní samozřejmě zamiluje, jak jinak taky. Teď se na to podíváme z faktické stránky, takže Vzducholoď a žárovka byla vynalezena až v druhé polovině 19. Století, takže dobu hlavního příběhu máme a teď podle pohádky to bylo o 300 let později než úvod, takže jestli dobře počítám tak se úvod odehrává v druhé polovině 16. Století a tím máme historické okénko za sebou. Shrnutě: bylo to pěkný, líbilo se mě to.

plakát

Wonka (2023) 

Musím říct, že mě Wonka velice příjemně potěšil a moc se mi líbil. Měl dobrý příběh se smysluplnou zápletkou a skvělý vizuálem. Líbil by se mi asi víc kdyby tam bylo o trochu méně písniček, ale byla to stejně nádhera. Timoté Chalamet je neuvěřitelně talentovaný herec a výborně se do té role hodil, stejně jako Hugh Grant do role Umpa Lumpa. Ale stejně nejlepší byl ten strážník co mohutněl s každou scénou. No prostě bylo to povedené.