Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nenápadný vysokoškolský profesor Paul (Nicolas Cage) se ze dne na den začne objevovat ve snech milionů lidí po celém světě a stane se tak globální celebritou. Rázem se mu začnou plnit všechna jeho přání, ale také pozná, jak vysoká je cena slávy. Nicolas Cage podává životní herecký výkon v dokonale zábavné společenské satiře. (Aerofilms)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (285)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Borgli má výborné nápady, ale nedokáže je dotáhnout. Oproti Je mi ze sebe špatně, které bylo až iritujícím způsobem agresivní a stupidní, je novinka o stupeň rafinovanější. V první polovině, která soustředěně pracuje s civilností, trapností a Cageovou hereckou masterclass, jde dokonce o jednu z nejlepších černých komedií, které jsem za poslední dobu viděl. Bohužel jakmile Borgli roztáhne křídla a začne skrze sny satirizovat cancel culture a influencerské vakuum, působí najednou naprosto bezradně a bezzubě. Cageův profesor je naštěstí tak fascinující a nejednoznačná postava člověka, jejíž vina spočívá především ve slabošsky skrývaném egoismu, že se film nikdy úplně nerozpadne. Ale tam, kde měl praštit do zubů, se spíš tak po švédsku vytratí a zanechá za sebou odér nervózního prdu z bez debat nejlepší scény. ()

Claw 

všechny recenze uživatele

"To se mi snad zdá" je za mě nejlepší film roku!! Film má originální nápad a Nicolas Cage zde ukazuje svůj všestranný talent. Sny jsou fascinující fenomén. Plasticita snové krajiny je zdrojem nekonečných možností, sahá do hlubin mysli a manifestuje nevědomé myšlenky. S tímto konceptem si film pohrává. Režisér, scenárista a střihač Kristoffer Borgli chytře využívá rychlých střihů a rychlých změn osvětlení, aby rozostřil hranici mezi snovou krajinou a realitou filmu, což odráží cestu hlavní postavy. Jeho scénář je silný a má zajímavé myšlenky, které rozvíjí ústřední nápad filmu. Jako režisér v pohodě zvládl natočit dramatické až hororové momenty, a i ty černohumorné. Originalita filmu vyzařuje z jeho poutavého děje a udržuje diváky v napětí. Díky dokonalé rovnováze mezi dramatem, napětím a špetkou humoru je pro filmové nadšence potěšujícím zážitkem. Cageovo ztvárnění dodává postavám hloubku a autenticitu, čímž povyšuje film na zcela novou úroveň. Jediná moje výtka směřuje k závěru. Poslední cca deset patnáct minut je jako z jiného filmu a působí lehce křečovitě a na sílu. Každopádně poutavý příběh v kombinaci s Cageovou brilantností na plátně dělá z filmu "To se mi snad zdá" výtečně introspektivní, a především chytře vystavěnou podívanou!! /95% + FILM ROKU/ ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Atraktivně originální námět, který je okořeněný nezaměnitelným hereckým projevem Nicolase Cage. Přičtěte si k tomu i kousavě trefnou satiru dnešní společnosti a dostanete třaskavý filmový zážitek, kterému ale bohužel s přibývající stopáží poměrně značně dochází dech. Skoro by se až zdálo (hehe), že tvůrci nevěděli, jak to vlastně celé uspokojivě zakončit. Je to vážně veliká škoda, jelikož vyjma tohoto zjevného neduhu se jedná o velmi vydařené a především odvážné dílo, které vám mohu bez sebemenších skrupulí jen a jen doporučit. Skvělá práce! „One idea we had was to make Obama dream about you.“ ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Prvních pět minut jsem si hrál na mobilu, pak se to rozjelo a já se nemohl nabažit všemožných absurních situací, kdy se Cage zas po letech dokáže naplno vyřádit v kinech, tentokráte však podle dobrého námětu a chce se říci i kvalitního scénáře. Nečekal jsem ale, že se budu skoro celou dobu smát a užívat si momenty, kdy přestárlý a neatraktivní Cage myslí na mladou dívku nebo jinou posléze vraždí hitmanovskou strunou. Možná tak ani film působit neměl, ale já si jej užil po svém a věřím, že je to letošní hot-take od studia A24 na Oscary. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Bizárek jak od Kaufmana ale bez Kaufmana s prvky Ariho Astera, bez Ariho Astera. Ideální film pro všechny, kteří jsou přejedeni konvenční filmografií a chtějí něco originální ale "On se bojí" byl pro ně moc. Cage už tak dvě dekády nebyl nejen snesitelný ale vyloženě dobrý jako zde a právě jeho extravagantní herectví, které je zde výrazně upozaděno je tím nejlepším co film nabízí. Režijně se zde najde pár dobrých, snových nápadů ale scénáristicky se film vyčerpá dříve, než by divák očekával, přestože se v polovině výrazně změní a nikdy není úplně jasné, kam bude směřovat. I přes výtky, určitě originální a zajímavé a vzhledem k délce pod dvě hodiny, můžu opatrně doporučit. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (15)

  • Film obsahuje niekoľko odkazov na Davida Byrna zo skupiny Talking Heads a jeho neslávne známy obrovský oblek, ktorý mal na sebe v koncertnom filme Nerieš to! (1984). Okrem toho, záverečnou piesňou filmu je pieseň od Talking Heads „City of Dreams“. Tá istá pieseň je aj záverečnou piesňou k filmu Tak to bylo (1986), ktorý David Byrne režíroval a kde si zahral hlavnú rolu. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v Toronte a Burlingtone (Kanada). Obdobie natáčania trvalo od 17. októbra do 19. novembra 2022. (Arsenal83)
  • Nicolas Cage pridal scénu stalkerov do scenára na základe incidentu zo skutočného života. (Arsenal83)

Související novinky

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

18.02.2024

Hvězdný Nicolas Cage nedávno zazářil v komedii To se mi snad zdá, zároveň se ale nechal slyšet, že plánuje svou filmovou kariéru i po tomto oslavovaném výkonu pověsit na hřebík a pouze dodělat… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Nicolas Cage plánuje skončit s herectvím

Nicolas Cage plánuje skončit s herectvím

04.12.2023

Matador s jedním zlatým oscarem na poličce za měsíc oslaví své šedesáté narozeniny. Na jeho herecké pažbě bychom našli úctyhodnou stovku filmů a nějaké drobné k tomu, a tak není divu, že přichází… (více)

Reklama

Reklama