Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve vesnici Gavaldon mají dvě nejlepší kamarádky Sophie (Sophia Anne Caruso) a Agatha (Sofia Wylie) to nejnepravděpodobnější pouto. Sophie, zlatovlasá švadlena, sní o tom, že uteče ze svého ponurého života a stane se princeznou, zatímco Agatha se svou ponuře estetickou a nekonvenční matkou má předpoklady stát se skutečnou čarodějnicí. Jedné noci pod krvavě rudým měsícem je mocná síla smete do Školy dobra a zla – kde začínají skutečné příběhy každé velké pohádky. Přesto je od začátku něco v nepořádku: Sophie je zařazena do Školy zla, kterou vede okouzlující a sarkastická lady Lesso (Charlize Theron), a Agatha do Školy dobra, na kterou dohlíží slunná a laskavá profesorka Dovey (Kerry Washington). Jako by procházení tříd s potomky Zlé čarodějnice ze Západu (Freya Parks), kapitánem Hookem (Earl Cave) a králem Artušem (Jamie Flatters) nebylo dost těžké, na scéně se objevuje temná a nebezpečná postava s tajemnými vazbami na Sophii a hrozí, že úplně zničí školu i svět mimo ni. Pouze polibek z opravdové lásky dokáže změnit pravidla a poslat dívky do jejich správných škol a ukázat cestu k jejich osudu. (Jardismo)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (131)

Free_player 

všechny recenze uživatele

Ufff tak tohle bylo opravdu čiré zoufalství.  Těžko říct pro jakou věkovou skupinu to bylo cíleno ,ale to je ve finále vlastně úplně jedno. Tu první půl hodinu co to ještě mělo mojí znechucenou pozornost tak mi to neustále prostředím  připomínalo Harryho Pottera  a herecky jako výběr mudlů z uprchlického tábora.  Netflix by se možná na tyhle podobné filmy už fakt mohl vykašlat. Ono i celkově to je poslední dobou 1 dobrý film z 20ti zbytečných pro duševně chorý. Kdysi hvězdná Michelle Yeoh leze z šílenosti do šílenosti. Celkem smutný. Tohle bylo opravdu spíš zlo než dobro ... ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

naivní, průhledná, v určitých momentech nechtěně směšná, špatně udělaná a hlavně pekelně dlouhá pohádka, která si o levelu Harryho Pottera může nechat jen zdát a s bídou se přibližuje kamsi k druhému Percymu Jacksonovi. Potenciál být slušnou a koukatelnou fantasy pohádkou tu nicméně je a i ten humor občas zafunguje. Jen by to opravdu chtělo někoho kdo bude schopný bouchnout do stolu a říct že takhle tedy ne...50% ()

Reklama

Petra321 

všechny recenze uživatele

Som jedna z tých, ktorí čítali knihu. Keď som videla úplne prvý trailer, no... vlastne iba taký "first look", bola som sklamaná. SGE obsahuje rozsiahly príbeh a množstvo udalostí, ktoré sa nedajú len tak jednoducho vsunúť v dva a pol hodinovom filme. Neskôr vyšiel naozajstný trailer a ja som zostala príjemne prekvapená, zatiaľ čo sa všetko moje sklamanie posunulo niekam do úzadia. Úprimne povedané, nerozumiem, prečo má film tak nízke hodnotenie. Áno, nebolo to dokonalé, ale aj tak to bolo úžasné. Dej nebol úplne mimo pôvodného príbehu a musím povedať, že som čakala niečo oveľa horšie. V knihe je len pár vecí odlišných a všetko ostatné je rovnaké. Nemôžem uveriť týmto číslam, takže dúfam, že SGE si čoskoro nájde väčšie množstvo fanúšikov. Dokonca aj herecké obsadenie bolo skvelé a toho som sa obávala najviac. No, Tedros mal byť očarujúci princ a Agi škaredá čarodejnica, ale výkony týchto hercov boli také dobré, že ma ani nezaujímalo, ako vyzerali. Len dúfam, že táto filmová séria nebude zrušená, pretože teraz naozaj potrebujem ďalšiu časť! Netflix predsa dokončil hneď niekoľko nie tak dobrých filmov a seriálov, takže dúfam, že toto nezrušia skôr, ako sa príbeh skončí, pretože ako vieme, príbeh Sophie a Agathy sa práve začal. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Paul Feig je režisér, ktorý mi nesedí a keby som to zistil skôr ako na konci tituliek, že to točil on, tak by som sa na to ani nepozrel. No zaujal ma príbeh, plagát a niečo som si preklikal s traileru. Očividne to bolo malo, pretože som sa nechal nachytať a strávil som pri tomto svojich drahocenných 140 minút života, ktoré mi už nikto nevráti. Chcel by som to skritizovať, ale vlastne sa mi ani nechce rozpisovať čo všetko tu nefunguje a čo všetko tu bolo zle. Vizuálne mi to prišlo pekne (vypráva, kostýmy), hudba tiež nebola najhoršia, ale nebavili ma postavy, herci a vlastne ani ten príbeh, ktorý mi prišiel na začiatku zaujímavý. Niekde som čítal, že sa to prirovnáva k Harrymu Potterovi, ale toto ma od toho kilometre ďaleko. 40% - 2* ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Fantasy young adult totálně poplatné dnešní době. Všichni se tu chovají jak úchyláci, celé je to hrozně rádoby cool a finále po dvou a půl hodině pekla tu zní na tóny cover verze Toxic od Britney Spears, kterou by řada lidí nejradši už nikdy na instagramu neviděla. Fakt strašný, kam ti tvůrci v Hollywodu spějí, aby se dnešní mládeži zalíbili. Prvotřídní humus. ()

Galerie (118)

Zajímavosti (2)

  • Autorka knižnej série, Soman Chainani, si zahrala malé cameo ako jedna z profesoriek Školy dobra a zla. Film je natočený podľa prvej knihy z jej série "Škola dobra a zla". (Petra321)
  • Soundtrack obsahuje píseň „Space Man“ od Sama Rydera, který reprezentoval Velkou Británii na soutěži Eurovision Song Contest 2022, která se konala v květnu 2022 v italském Turíně. Sam s touto písní skončil na druhém místě. (BMW12)

Související novinky

Druhý Old Guard nabírá posily

Druhý Old Guard nabírá posily

11.06.2022

Oscarova herečka Charlize Theron (Srážka s láskou, Šílený Max: Zběsilá cesta) zvládá docela v pohodě kombinovat jak ambiciózní dramata, tak studiové velkofilmy, tak nezávislou scénu. V poslední době… (více)

Reklama

Reklama