Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve vesnici Gavaldon mají dvě nejlepší kamarádky Sophie (Sophia Anne Caruso) a Agatha (Sofia Wylie) to nejnepravděpodobnější pouto. Sophie, zlatovlasá švadlena, sní o tom, že uteče ze svého ponurého života a stane se princeznou, zatímco Agatha se svou ponuře estetickou a nekonvenční matkou má předpoklady stát se skutečnou čarodějnicí. Jedné noci pod krvavě rudým měsícem je mocná síla smete do Školy dobra a zla – kde začínají skutečné příběhy každé velké pohádky. Přesto je od začátku něco v nepořádku: Sophie je zařazena do Školy zla, kterou vede okouzlující a sarkastická lady Lesso (Charlize Theron), a Agatha do Školy dobra, na kterou dohlíží slunná a laskavá profesorka Dovey (Kerry Washington). Jako by procházení tříd s potomky Zlé čarodějnice ze Západu (Freya Parks), kapitánem Hookem (Earl Cave) a králem Artušem (Jamie Flatters) nebylo dost těžké, na scéně se objevuje temná a nebezpečná postava s tajemnými vazbami na Sophii a hrozí, že úplně zničí školu i svět mimo ni. Pouze polibek z opravdové lásky dokáže změnit pravidla a poslat dívky do jejich správných škol a ukázat cestu k jejich osudu. (Jardismo)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (131)

dom156 

všechny recenze uživatele

Začnu pozitivy a to jsou krásné kostýmy a triky na kterých se nešetří. Mno a tím jsem skončil výčet pozitiv. Jelikož negativa bych mohl nožem krájet. Zbytečná stopáž, připitomělý příběh, který je předvídatelný, navazuje na to přiblblým scénářem, otázkou je jako je na tom sama knižní předloha (na databázi knih 86%). Herecké osazenstvo také stojí za starou belu atd atd.. Celkově jsem byl rád, když to po 148 minutách skončilo a nedoporučuji. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

"NO... NĚKDO BY SI TU MĚL NAJÍT PRINCE NA LÍBÁNÍ." Nechybělo moc a tahle láce začala zapáchat - doslova, díky jistému kouzlu, přímo skrz obrazovky, protože kromě obsazení dospělých rolí a jakéhos-takéhos slabého pozitivna z oblasti technických kategorií, jde vyloženě o nezáživný průser. Nepochopitelně. Jde o adaptaci první ze série knih, o kterých jsem sice v životě neslyšel (což není podstatné, o Harry Potterovi jsem také neslyšel, dokud nezačalo šílenství kolem filmové podoby), mohlo to myslím fungovat docela dobře, akorát to chtělo věnovat potřebnou péči mládežnickému castingu (ve vzácné shodě kolektivní špaténka) a určitě scénáři. 30% ()

Reklama

lemonova 

všechny recenze uživatele

Je to tak hlúpe, že keby som bola konšpirátor, rozvinula by som teóriu, že Netflix a spol. sa snaží o úplné vymytie mozgov dnešnej mládeže :-)) Ale myslím si, že by som vplyvu Netflixu až priveľmi fandila. Jedna hviezdička je za námet, z ktorého mohlo vzniknúť aspoň niečo zábavné, ale inak tvorcovia dokašľali úplne všetko, čo sa dalo. Na prostoduchejšie scenáre som si už akosi zvykla, ale na tú gýčovosť a totálnu ignoráciu aspoň akého takého zmyslu pre históriu si zvyknúť fakt nedokážem. Keď už nechcem, aby bol príbeh zasadený do konkrétnej éry, aspoň si dám námahu vymyslieť nový svet neodkazujúci na všetky možné obdobia. Ale to už je škoda reči, takže radšej končím. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Netflix se rozhodl rozjet svého vlastního Harryho Pottera, pochopitelně dle svých pravidel a zvyklostí, výsledek je tudíž tak nějak dle očekávání. Škola dobra a zla zaujme především povedeným vizuálem, efekty rovněž nejsou špatné, v těchto ohledech je snímek povedený. Herci mě nikterak neoslovili, zejména od starších herců jsem čekal lepší výkony, žádná z postav mi nepřišla sympatická. Příběh cílí spíše na mladší publikum, není nikterak složitý ani promyšlený, byť zpočátku působil zajímavě. Stopáž mi přišla jako trochu přestřelená, dvě hodiny by dle mého názoru bohatě stačily, snímek by měl alespoň větší spád a nemusel by obsahovat tolik hloupostí a zbytečností. Nebyla to zas až taková hrůza, jako jednohubka Škola dobra a zla ujde, není to však nic, co bych měl potřebu vidět znovu. 5/10. ()

Petra321 

všechny recenze uživatele

Som jedna z tých, ktorí čítali knihu. Keď som videla úplne prvý trailer, no... vlastne iba taký "first look", bola som sklamaná. SGE obsahuje rozsiahly príbeh a množstvo udalostí, ktoré sa nedajú len tak jednoducho vsunúť v dva a pol hodinovom filme. Neskôr vyšiel naozajstný trailer a ja som zostala príjemne prekvapená, zatiaľ čo sa všetko moje sklamanie posunulo niekam do úzadia. Úprimne povedané, nerozumiem, prečo má film tak nízke hodnotenie. Áno, nebolo to dokonalé, ale aj tak to bolo úžasné. Dej nebol úplne mimo pôvodného príbehu a musím povedať, že som čakala niečo oveľa horšie. V knihe je len pár vecí odlišných a všetko ostatné je rovnaké. Nemôžem uveriť týmto číslam, takže dúfam, že SGE si čoskoro nájde väčšie množstvo fanúšikov. Dokonca aj herecké obsadenie bolo skvelé a toho som sa obávala najviac. No, Tedros mal byť očarujúci princ a Agi škaredá čarodejnica, ale výkony týchto hercov boli také dobré, že ma ani nezaujímalo, ako vyzerali. Len dúfam, že táto filmová séria nebude zrušená, pretože teraz naozaj potrebujem ďalšiu časť! Netflix predsa dokončil hneď niekoľko nie tak dobrých filmov a seriálov, takže dúfam, že toto nezrušia skôr, ako sa príbeh skončí, pretože ako vieme, príbeh Sophie a Agathy sa práve začal. ()

Galerie (118)

Zajímavosti (2)

  • Autorka knižnej série, Soman Chainani, si zahrala malé cameo ako jedna z profesoriek Školy dobra a zla. Film je natočený podľa prvej knihy z jej série "Škola dobra a zla". (Petra321)
  • Soundtrack obsahuje píseň „Space Man“ od Sama Rydera, který reprezentoval Velkou Británii na soutěži Eurovision Song Contest 2022, která se konala v květnu 2022 v italském Turíně. Sam s touto písní skončil na druhém místě. (BMW12)

Související novinky

Druhý Old Guard nabírá posily

Druhý Old Guard nabírá posily

11.06.2022

Oscarova herečka Charlize Theron (Srážka s láskou, Šílený Max: Zběsilá cesta) zvládá docela v pohodě kombinovat jak ambiciózní dramata, tak studiové velkofilmy, tak nezávislou scénu. V poslední době… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno