Reklama

Reklama

Barbar

  • USA Barbarian (více)
Trailer 1

Mladá žena odjíždí do Detroitu na pracovní pohovor. Má sjednaný pronájem domu, ale když dorazí pozdě večer na místo, zjistí, že si stejné ubytování rezervoval neznámý muž. I když jí opatrnost radí, aby to nedělala, rozhodne se v domě strávit noc. Brzy jí dojde, že neočekávaný spolubydlící není zdaleka tím jediným, čeho by se měla obávat. (Disney+)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (437)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Slušné, ale napodiv mňa zaujala vraj tá nudná prvá polovica, kde bol veľký priestor na fantáziu, čo sa z toho vykľuje. V druhej polovici už nastupujú klasické nelogické kroky, kedy hlavná postava dobrovoľne chodí na miesta, odkiaľ chcela utiecť, policajti sú tradičné tupí, no a toto všetko sa zaobalilo krvavými scénami s feministickým záverom. Svoje čaro aj atmosféru to ale malo. ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Zach Cregger je poslední člověk od kterého bych letos čekal velmi kvalitní hororový kousek. Barbar začne jednoduchou premisou, kdy žena dorazí do pronajatého domu a na místě už je jiný MUŽSKÝ nájemník. Člověk se ihned dosadí do její role a vydá se s ní na cestu o tom komu důvěřovat a komu ne. Film se časem drastický vydá jiným směrem, než byste čekali. Metodika díky které působí hlavní postava chytře a opatrně jen dopomáhá s ní sympatizovat. Film je efektivně natočený plný úžasných pomalu pohybů kamer vypovídající za vše, které jsou v kontrastu se zběsilejší a děsivější kamerou v hororových situacích. Barbar pozvedá ale to, co je mezi řádky a to satira obohacená sociálním komentářem. Je to trochu až moc očividný a do očí bijící? Ano! Ale nic to nemění na tom, že se jedná o neuvěřitelně parádní podívanou, která nikdy nespadne do kázání a neobětuje charakter postav, jen aby se něco snažila sdělit. Neuvěřitelně nepříjemné a klaustrofobické scény jsou jedny z těch děsivějších věcí, co jsem letos viděl. Film si dle mě může naprosto s klidem užít kdokoliv, kdo i ocení  zakomponování témat vtahů mužů a žen a důvěry, kterou v někoho vkládáme, jen kvůli povrchním věcem a naopak v koho důvěru nevkládáme. 8/10 ()

Reklama

anderson 

všechny recenze uživatele

Miestami viac komédia ako seriózny triler (a dajme tomu aj horor), ktorá oplýva naozaj originálmi nápadmi a umne pracuje s každým klišé, ktoré je v tomto žánri v poslednej dobe nadužívané. A hoci sa jedná o inú variáciu na detroitský príbeh "muža v temnote", režisér dokazuje, že aj "ošvédovanie" treba vedieť. Za štyri kojenecké fľašky. (28.10.2022) ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Báječně  zdánlivě nekonzistentní černočerná prasárnička, která se naoko vydá několika hororovými cestičkami, aby skončila zase jen u té černočerné prasárničky.  Amorální postava AJ (Justin Long) jasně zvedá laťku černé komedie ještě o něco výš.  Jednotlivé žánrové epizody pak Cregger zvládá skvěle a při thrillerovém začátku či při sestupu do podzemí vytváří  opravdu hustou atmosféru. Pobavily i plané sliby či lépe řečeno nenaplněné přísliby dalších žánrů, zejména flashback s původním majitelem prapodivné nemovitosti nabízel výbuch exploitace a ono nic.  A podobných věcí, kde si Cregger dovolí jen tak si hrát a nedovysvětlovat , neukazovat , neříkat, tam je víc. Na druhou stranu chápu, že ne každý se na podobnou hodně osobitou formu vyprávění dokáže naladit. Já si dokážu se Zachem Creggerem představit řáckou kalbu s jointem, nebo dvěma.    Klesá nám tu rating, tak trochu přepálím na pět. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

„Hororová maminka... loví, kojí miminka.“ Pozor! HomeAway i Airbnb mají akci! Ke každému pronajatému domku zážitkový poukaz zdarma, na bezva únikovou hru. Provozuje firma Zach Cregger, specializovaná na adrenalinové koupele, nadsázku, černý humor a vytírání si zadku hororovými klišé. U vchodu si nezapomeňte vzít svinovací 5metrové pásmo, pro měření půdorysů. Btw, tohle nečekané přehození žánrové výhybky mě úplně rozsekalo. HA! Provaz čouhající ze zdi. Co s ním? No co asi... Helemese, místnost pro natáčení kidnapped péčka, paráda! A co to mručí ve tmě? No hezký... olezlá, plesnivá mutr, zjevně příbuzná miláška Gluma. A už vidíme i hravého taťku, mírně za zenitem, s jeho velkou sbírkou homemade videí se zajímavou tematikou, díky níž měl v hobbymarketu věrnostní kartu a množstevní slevu na plastová prostěradla. Jo jo, tato únikovka je drsná, dravá i hravá. This is a Neighbourhood Watch Area. V temném sklepě miminka kňourají, mlíčko sají (brrr...) a s revolverem si zbrkle hrají. A lezou kam nemají. Iracionálnímu chování pětkrát zdar! ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • I když se oficiálně na snímku nepodílel, vliv na příběh měl i Jordan Peele, jenž je dobrým přítelem s režisérem snímku Zachem Creggerem. Podle Georginy Campbell spolu Clegger a Peele často hovořili během tvorby scénáře. (NiWi)
  • Dům, ve kterém se příběh odehrává, stojí na adrese 476 Barbary Street. 476 je rok, ve kterém zanikla Západořímská říše poté, co byla dvakrát po sobě v témže století vypleněna barbary. (NiWi)

Související novinky

Warner Bros. chce získat zpátky Nolana

Warner Bros. chce získat zpátky Nolana

15.06.2023

Po turbulentním období, příchodu nového vedení a nově naleznuté stabilitě to vypadá, že studio Warner Bros. opět hodlá začít pečovat o vztahy s uznávanými filmaři. Ty byly narušeny během pandemie a… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama