Reklama

Reklama

Ta dívka z fotky

  • USA Girl in the Picture
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

U silnice zemře žena a zanechá po sobě syna a muže, který je údajně její manžel. Dokument o velké záhadě, která vám pořádně pocuchá nervy. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Ako zhodnotil jeden z agentov FBI: „Je ťažké uveriť, že jedno mladé dievča zažilo takú nádielku nešťastia.“ Strhujúci, väčšinou však odpudivý a zdrvujúci príbeh, ktorého vyriešenie trvalo roky. Ďalší z dokumentov na Netflixe na tému „naozaj sa stalo“, nadobudnete pocit, že diabol má občas reálnu ľudskú tvár. Spolu s hlavným aktérom všetkého zverstva mala byť uväznená aj biologická matka Sharon, ale viac nechcem prezrádzať, len pridávam moje odporučenie na pozretie. Pre mňa bol silný moment aj to, že som takmer Sahronina rovesníčka a spätne som si uvedomovala, akú šťastnú a bezstarostnú mladosť som mala. Made in America... ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Spoiler!!!!. Dokumentu chybí lepší, hlubší zpracování a vůbec mu neprospívá nestálé skákání v čase, plus dost dalších věcí.( strašně  odflákle natočený soud údajného manžela, výpovědi  svědků , matky....) Potenciál to mělo jako hrom, nicméně zůstalo jen u průměrného pokusu, který nám ani zdaleka neosvětlil celý život téhle nešťastné dívky z fotky, se kterou se život ale vůbec nemazlil. ()

Reklama

rublik05 

všechny recenze uživatele

Další zajímavý true crime s velmi silným a krutým příběhem a kvalitním a poutavým zpracováním. Atmosféra je po celou dobu nesmírně tíživá, pěkně podtrhuje veškeré dění a přidává až takový lehce tajemný nádech. Velká škoda je, že jsem se místy v ději trochu ztrácel a občas se musel vracet, abych vše správně pochopil. Těžko říct, jestli je to mou nepozorností, nebo přílišnou zkratkovitostí či zbytečně rychlému tempu. Každopádně mi to výsledný dojem trochu pokazilo, takže výsledné hodnocení je malinko nižší, než by mělo být, nicméně ty slabší čtyři hvězdy si dokument právem zaslouží. 7/10. ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Samotný případ je otřesný, vždy mě zamrazí, když o něčem podobném slyším, proto nemůžu jít s hodnocením níže. Ovšem samotné zpracování je netflixovsky podprůměrné s klasickým americkým nádechem, stále všichni mluví v superlativech a vše dokresluje hudba, která určuje, co máte zrovna cítit. K plusu je, ze jde o film a není to natažené na několik prázdných epizod, jak to Netflix umi. ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Neviem, čo bolo cieľom tohto dokumentu. Prísť na to, kto bola, kde sú jej deti, alebo kto bol ten jej otcomuž? Nebudem tu nikoho súdiť, lebo človek môže byť nadpriemerne inteligentný, aj vzdelaný, ale čo sa týka vzťahu s rodičmi, to každého poznačí asi najviac. Takže v skratke: s manželom (ktorý vlastne nebol jej manžel), vlastne otcom (ktorý vlastne nebol jej otec), mala tri deti. Z dokumentu som sa dozvedela, iba čo je s jednou z nich. Nedozvedela som sa, čo je s Michaelom, ani čo s tou treťou. To, že bol magor v domove znásilňovaný, a vo väzení tiež, je mi ľúto, ale následne na to ukradnúť nejaké decko, robiť s ním detskú pornografiu, a v podstate robiť si s ním, čo chcel, to je rovnako na grc. Proste poškodený jedinec, ktorý poškodzoval ďalších jedincov. Ešte sa čudujem, že tá baba (neviem, ako ju vlastne volať, keďže sa vkuse premenovávala), bola pri zmysloch. Teda, pokiaľ ju nezabil. Aj keď to nikdy nepriznal, všetci vedia, že je to tak. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (1)

  • Kniha z roku 2004 „A beautiful child“ od Matta Birkbecka, jenž je ve filmu zmíněna, je nejprodávanější literatura faktu. Velký zájem o knihu vedl NCMEC (Národní centrum pro pohřešované a zneužívané děti) ke znovuotevření případu (r. 2011). FBI díky tomu, po dalším rozhovoru s Floydem, zjistila pravou totožnost unesené dívky. (zuzza11)

Reklama

Reklama