Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Počas vlny horúčav v Madride (Rosa Ángela López Gamonal) spácha samovraždu, čo sa stáva katalyzátorom postupného fyzického a duševného úpadku Manuela (Zorion Eguileor), jej staršieho manžela. Jeho syn Mario (Gustavo Salmerón) sa rozhodne priviesť ho k svojej rodine, a to aj napriek zúrivému odporu jeho novej manželky Leny (Irene Anula), ktorá čaká dieťa. Jeho dospievajúca vnučka začne mať vidiny Naia (Paula Gallego) a ako jediná stále verí Manuelovi, ktorého demencia je zo dňa na deň stále horšia. Životnú situáciu rodiny čaká úpadok, až sa z nej stane doslova otázka života a smrti v najteplejšiu noc storočia. (Arsenal83)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (12)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Gratulujem dvom priemerno podpriemerným režisérom k tomu, že spojili svoje sily a natočili priemerný film. Atmosféru to miestami nemá zlú, no ani tá rozhodne nikoho na zadok neposadí. Ja osobne mám tieto "starecké" kúsky v obľube, nakoľko v zručných rukách tvorcov, vedia vyvolávať dostatočne podivné dojmy či pocity. Tomuto sa to darilo len čiastočne, a preto o lepšom ako priemernom hodnotení nemôže byť ani reč. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na jednej strane rozpočtovo obmedzený horor vie vytvoriť atmosféru už od začiatku a napriek relatívne veľkému množstvu svetla a slnka má silu napätia, ktoré pekne dávkuje po kúskoch a naozaj vyvrcholenie príde na záver. Aj keď to bolo vyvrcholenie také starecké, bez viagry. Na strane druhej je efekt údesu postavený len na zošuvereninách, starých hnusných telách, dokonca nahých s vystaveným už zakrpateným pišakom, čo samozrejme vydesí aj dekády ojazdenú pouličnú remeselníčku, nieto ešte nás laikov, čo po genitáliách polstoročie po záruke veľmi nepozeráme. Nie zlý nápad, ale nedostačujúce. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Když Mariova matka spáchá sebevraždu, a nutno říci, že jde o stařenu, neváhá a i přes protesty své druhé ženy Leny bere otce k sobě. V tom ho podpoří i dospívající dcera Naia. Delší dobu to vypadá jako psychologické drama rodiny, jenže stupňující se tíseň a podivný neklid dávají tušit, že to je jen začátek blížící se hrůzy. Závěr je čistá apokalypsa a soustředěný divák jistě pochopí proč. Jde totiž o podobenství. Film je pomalejší, ale s dobrou atmosférou, pěkným vizuálem - zlatohnědé filtry pomáhají navodit tajemno- a místy strašidelnou hudbou. Spíše než horor je to mysteriózní thriller. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Po německým Old People(2022) tady máme další „čiperný" staroušky a stařenky  hororově laděným filmu. A The Ederly není vůbec špatnej biják. Rozjíždí se možná pomaleji a svoji atmosféru buduje pozvolna ale závěr je povedenej. Samozřejmě by se z toho dalo vyždímat ještě daleko víc ale stěžovat i nebudu. A pokud bych to měl srovnávat s německými důchodci(Old People) tak tihle španělští důchodci u mě vítězí. Za mě napínavější víc atmosféry a celkově líp natočený. Závěr si navíc pěkně otevřel vrátka pro případný pokračování který bych osobně klidně bral. Samozřejmě kvalitativně alespoň na stejné v lepším případě ještě lepší úrovni😁Pěkný 3hvězdy ()

Daiker 

všechny recenze uživatele

Film, který jsem opět nepochopil a vůbec nevím o co tam šlo.... Asi záměr nebo jsem tupý.... Španělé nezklamali 🙃 Film s psycho důchodci, kteří mají hororové ksichty. Hudba a mystery atmosféra je luxusní. Dějově pomalé tempo nevadilo. Poslední půl hodiny filmu jsem jen čuměl co se to děje. Nic není vysvětleno a nenudil jsem se.... Zajímavý, divný film.... Konec není vhodný pro epileptiky.... ()

Galerie (30)

Zajímavosti (4)

  • Kameraman Ignacio Aguilar sa zámerne vyhýbal chladným tónom, aby naznačil silnejúcu vlnu extrémnych horúčav nad Madridom. (Arsenal83)
  • Režisérsky tím povedal, že ich predchádzajúci film La Pasajera (2021) bol akoby film z produkcie Blumhouse, zatiaľ čo tento film je ako keby z produkcie A24. (Arsenal83)
  • Natáčalo sa v Madride a v Navarre. (Arsenal83)

Reklama

Reklama