Reklama

Reklama

Godzilla x Kong: Nové impérium

  • USA Godzilla x Kong: The New Empire (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Epická bitva pokračuje! Filmový Monsterverse společnosti Legendary Pictures navazuje na explozivní souboj Godzilla vs. Kong zcela novým dobrodružstvím, které postaví všemocného Konga a obávanou Godzillu proti kolosální neobjevené hrozbě ukryté v našem světě, která ohrožuje jejich existenci - a také naši vlastní. Godzilla x Kong: Nové impérium se hlouběji zabývá historií těchto titánů a jejich původem, stejně jako tajemstvími Ostrova lebek a dalších míst, přičemž odhaluje mýtickou bitvu, která pomohla zformovat tyto výjimečné bytosti a navždy je spojila s lidstvem. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (120)

Akira777 

všechny recenze uživatele

Je to hrozný, já jdu na akční film o monstrech a chci od toho vztahovku, a filozofické témata na styl, proč vlastně existujeme, a co děláme na téhle planetě. Místo toho dostanu film s monstry, které se mlátí, ale to jsem přece jako divák nemohl čekat, vždyť každý předchozí film o monstrech byl velmi filozofický. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl srovnat předchozí Wingardův ´Godzilla vs. Kong´ a tohle, pomohl bych si srovnáním, že to je jak koncert ´Def Leppard´ vs koncert grindcoreových ´Cannibal Corpse´. Tedy uhlazený, trošku předvídatelný, bezpečně šlapající rock vs. naprosto z řetězů  utržená grindová divočina v předních řadách obecenstva až zdraví nebezpečná :o) Viděl jsem skoro všechny japonský godzillí filmy ze SHOWA a HENSEI éry, a s jistotou můžu tvrdit, že v žádném z těch cca 25 filmů nebyly takový šílenosti, jako jsem viděl tady. Ani ve filmech Ishiro Hondy nebo Juna Fukudy, kteří točili tak trochu s rozvážností, takový bezpečný kaiju mainstream, byť si tam Godzilla s Kongem dávali wrestlingový chmaty, nebo v jiných dílech se do toho přimotali ufoni, chobotnice, monstra vzešlá z toxických odpadů atd. Tenhle film, ten byl úplně vymknutý z kloubů. Scénář vypadal, jakoby ho psalo 11-leté dítě s přebujelou fantazií, kde se vršila jedna absurdita za druhou, ale všechno to mělo nadstavbu v podobě neskutečného FANSERVISU. Lidské postavy redukovány na zbytečnou stafáž? Odškrtnuto. Ochránkyně Mothra? Odškrtnuto. Děj, který nedává ani stopy elementární logiky? Odškrtnuto. Už tady chyběla jenom baby godzilla s malým japonským chlapečkem. Celý film jsem se nevěřícně smál tomu, co vidím, ale s podobně kaiju pozitivním kámošem jsme si to strašně užívali. A zároveň jsem litoval postarší manželský pár přede mnou, kteří u toho museli strašně trpět a pán se v půlce zvednul a raději šel usrkávat pivo do kino-baru. Absolutně nepochopím (a zároveň cením), že na takovýhle v podstatě NE-mainstream a zároveň fanservis pro zasvěcené dalo hollywoodské studio, které si běžně dělá finanční propočty, predikce a divácké průzkumy, takový budget a Wingardovi tuhle šílenost odkleplo. Už to asi nikdy nechci vidět znova, ale ten neočekávatelný pocit v kině byl k nezaplacení. KAIJU stále žije, vy volové! ()

Reklama

ROCK,THE 

všechny recenze uživatele

Jak dopadl tento epický biják? Za mě skvěle, film mě nenudil snad ani na chvíli, hned od dynamického úvodu až po konec snímku je to jízda monster jakou jste si kdy mohli přát. V příběhu jako takovém je tedy hlavně upřednostněný Kong což mě trochu mrzí, jelikož jsem team Godzilla a i akce s tou bájnou velkou ještěrkou je méně než jsem doufal ale i tak jsem si film užil na 120% a finální epická bitva kdy Kong bojuje po boku Godzilly brala dech ale i zde mám výhrady, jelikož jsem doufal ve více společných akcí proti nepříteli. Každopádně za vertical suplex který uštědřila Godzilla Kongovi dávám minimálně o jednu hvězdu navíc. Audiovizuálně i hudebně skvěle podchycený, efekty nádherný a detailně zpracovaný. Takže pokud si chcete užit skvělý popcornový blockbuster a odpočinout si od náročných dramat a zkrátka se uvolnit a jen se nechat bavit a vést se na této popcornové horské dráze tak všem doporučuji návštěvu kina. Já si to nadmíru užil. Ale teď už zpět k Duně (smích). Mé hodnocení: 7.5/10 ()

FilmysMartym 

všechny recenze uživatele

Godzilla X Kong: Nové impérium je dobrá blockbusterová oddychovka na pobavení a relax, objeví se tu hned několik naprosto absurdních situací, nad kterými se prostě budete muset pousmát. I přes délku 2 hodin už od začátku nasazuje svižné tempo a díky střídání 3 storylinů vám to opravdu uteče a ikdyž to může působit až moc přecpaně, v tomhle případě mi to nevadí. Ale problém mám s Dutou zemí, kvůli které titáni a opice působí malince a přitom jejich velikost je to hlavní, proč na jejich filmy chodíme. Lidská strana příběhu je tentokrát alespoň v rámci možností zajímavá a nepůsobí úplně mimo, postavy jsou sympatický a jejich chemie v týmu funguje zdařile. Nové impérium není nějakým skvělým filmem, ale na pobavení ideální. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

No… už během úvodních titulků zvládla Godzilla rozmlátit Řím a ubytovat se v Koloseu. Kong zase zjistil, že potřebuje zubaře... Tak tohle bude “čím víc pruhů, tím víc Adidas”. A taky že ano (víc než jsem si uměl představit). Aby se zaručila prakticky non-stop akce, film má tři příběhové linky Kong - Godzilla - hluchá holčička (a protože je postižená, diverzní a obdařena vagínou tak se z ní stane úplně nejvíc zásadní postava všech světů! Árijský chlapeček by to nedal :)). Každopádně, ty 3 linky si jedou většinu filmu nezávisle vlastním životem (propojí se cca 20 minut před koncem… po tom co rozmlátí pyramidy). Co mě celkem zklamalo, je totální popření faktů a děje seriálu (který se sám o sobě o napojení na první 3 monster verse filmy snažil jak mohl). Celkem vzato mi přišla “GxK 2” o něco koukatelnější než jednička. Málem jsem dal hvězdičky 3. Ale možná jsem si jen na ten cirkus zvykl. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (14)

  • Godzilla ve filmu podstoupí transformaci a díky tomu její ostny získají růžovou barvu, nejedná se jen o pouhé vizuální zbarvení, ale o získání síly a rychlosti. Jared Krichevsky, který stojí za vizuálním ztvárněním monster, se nechal inspirovat seriálem Dragon Ball (od r. 1986). Goku v seriálu používá techniku Kaio-ken, aby díky tomu získal větší sílu a rychlost, aby tak porazil silnější protivníky. Akira Toriyama nás inspiroval všechny, jsme mu za to vděční,“ řekl Jared Krichevsky. (Yoshitsune)
  • V rámci marketingu byly do centra Londýna umístěny dvě sochy. Ve čtvrti South Bank byla k vidění Kongova ruka „drtící“ červenou telefoní budku, která se na místě nachází. Opičákova ruka měřila takřka 5 metrů a kromě ní ze země vykukovala i část obličeje Konga – tyto makety pak byly potaženy umělou kožešinou. Na řece Temži se zase objevila loutka Godzilly – respektive tedy její hlava a hřbet se světélkujícími ostny. Tato maketa pak zabírala plochu 20 metrů. Na výrobě obou soch, jejichž váha se pohybovala okolo jedné tuny, se podílelo cca 40 lidí a výroba zabrala 2 měsíce. Studio Warner Bros. se k podobné reklamní kampani uchýlilo i v případě filmu Meg 2: Příkop (2023) – tehdy zase byly na řeku Temži umístěny tři veliké hřbetní žraločí ploutve. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Duo Russellů se střetně s Godzillou

Duo Russellů se střetně s Godzillou

21.07.2022

Přestože svou kariéru započal v televizi, zpátky na malou obrazovku se v průběhu kariéry herec Kurt Russell (Kosti a skalp, Tango a Cash) jen tak zlákat nenechal. Tedy až doteď. Společně se svým… (více)

Reklama

Reklama