Reklama

Reklama

Godzilla x Kong: Nové impérium

  • USA Godzilla x Kong: The New Empire (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Epická bitva pokračuje! Filmový Monsterverse společnosti Legendary Pictures navazuje na explozivní souboj Godzilla vs. Kong zcela novým dobrodružstvím, které postaví všemocného Konga a obávanou Godzillu proti kolosální neobjevené hrozbě ukryté v našem světě, která ohrožuje jejich existenci - a také naši vlastní. Godzilla x Kong: Nové impérium se hlouběji zabývá historií těchto titánů a jejich původem, stejně jako tajemstvími Ostrova lebek a dalších míst, přičemž odhaluje mýtickou bitvu, která pomohla zformovat tyto výjimečné bytosti a navždy je spojila s lidstvem. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (131)

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo má to aj celkom bavilo. Po prehovorení kamarátov či ísť na novú godzillu a konga do kina až po veľkej noci alebo pred sme sa vybrali na veľkokonočnú nedeľu. Ešte som cez tieto sviatky v kinosále nebol. Škoda že nebol dabing. Ale moc sa tam nerozprávalo a skôr bojovalo. Pripomínalo mi to Konga ostrov lebiek. Mimo kina bez dolby atmos a velkého plátna by to na štyri asi nevytiahlo ale jedná sa o fajn sci-fi. Nikdy som nebol nejaký extra fanúšik godzilly ale určite o trochu lepšie ako predošlá a ich veľký súboj. Zase sme sa nedozvedeli kto by vyhral. Miestami to aj pripomínalo avatara, toho veterného. 4* ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Už i monstra se pěkně týmují, jedno oko nezůstane suché, jak se ti netvoři organizují na ochranu lidského švábstva - tu strašnou devastaci výstavby velkoryse pomineme :) Nahlížet film z nějaké pravděpodobnostní perspektivy je přísně zakázáno! Nicméně si myslím, že to ani nebylo ambicí této taškařice - ta odsýpá jedna radost, v podstatě se furt něco děje, triky jsou cajk, nějakých člověčích citových prodlev je super poskrovnu, takže ano, je to v pohodě popcornová zábava. 65% ()

Reklama

ROCK,THE 

všechny recenze uživatele

Jak dopadl tento epický biják? Za mě skvěle, film mě nenudil snad ani na chvíli, hned od dynamického úvodu až po konec snímku je to jízda monster jakou jste si kdy mohli přát. V příběhu jako takovém je tedy hlavně upřednostněný Kong což mě trochu mrzí, jelikož jsem team Godzilla a i akce s tou bájnou velkou ještěrkou je méně než jsem doufal ale i tak jsem si film užil na 120% a finální epická bitva kdy Kong bojuje po boku Godzilly brala dech ale i zde mám výhrady, jelikož jsem doufal ve více společných akcí proti nepříteli. Každopádně za vertical suplex který uštědřila Godzilla Kongovi dávám minimálně o jednu hvězdu navíc. Audiovizuálně i hudebně skvěle podchycený, efekty nádherný a detailně zpracovaný. Takže pokud si chcete užit skvělý popcornový blockbuster a odpočinout si od náročných dramat a zkrátka se uvolnit a jen se nechat bavit a vést se na této popcornové horské dráze tak všem doporučuji návštěvu kina. Já si to nadmíru užil. Ale teď už zpět k Duně (smích). Mé hodnocení: 7.5/10 ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Epická bitva pokračuje v hromadě digitálních soubojů přerostlých zvířat bezpečně dostupné pro dětské publikum bez subjektivně potřebných emocí a důsledků boje monster. Vítězství přichází s partou starých známých, kteří se musejí smířit stejně jako já, že při nich umírají miliony lidí z různých zemí a velkoměst a nikde to neuvidíte, nikomu to nevadí. Tím se bohužel nový Godzilla x Kong dostává do tupého soupeření ala posledních katastrofických bijáků dříve oblíbeného Emmericha. Roztomile němý kukuč Kaylee Hottle opravdu už nestačí. 45% ()

Litvicek 

všechny recenze uživatele

Paradoxně pravděpodobně nejslabší díl ale zároveň jsem byl nejnatěšenější. Trailer zlákal mou pozornost a tak jsem si šel sednou do kinosálu o celkovém počtu dvou lidí. Už dávno jsem věděl, do čeho v téhle sérii monster jdu a to je taky pointa, chtěl jsem se bavit a vidět, jak si opice, ještěrka a spoustu dalších zvířátek dá do huby. Co trailer sliboval, to film doručil a máme tady další akční přemrštěnou řežbu, kdy se místy bojíme o naší chlupatou hlavní postavu a osudy všech lidí, neboli civilistů, přes jejíchž domy se monstra bez obav procházejí (což muselo vést k mnoha nezobrazeným fatalitám), jsou nám u prdele a nejenom nám ale i tvůrcům (což je plus - Koho by sralo, že Godzilla zbořila několik věžáků a pak si šla dát šlofíka do kolosea?). Čekal jsem větší dynamiku příběhu, který nabere obrátky na plný plyn a sešlápne brzdu až na samém konci - Napůl splněno. Příběh se zase někam rozvinul a já dostal, pro co jsem přišel. Já a můj spolusedící jsme nazuli boty a šli spokojeně domů. Slabší čtyři hvězdy ale vzhledem k hodnocení tomu rád přidám - Je to oddychovka, rád si to někdy pustím znovu a spokojeně u toho usnu, ostatně jako u všech předešlých dílech, které čas od času s radostí sjedu v navazujícím filmovém maratonu. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (15)

  • Natáčelo od mezi červencem a listopadem 2022, a to převážně v australském státě Queensland (např. město Gold Coast). Po snímcích Kong: Ostrov lebek (2017) a Godzilla vs. Kong (2021) je toto již třetí díl v sérii MonsterVerse, který se v Austrálii filmoval – produkce pomohla vytvořit více než tisíc pracovních míst a podpořit ekonomický rozvoj země. (fiLLthe3DD)
  • U pohybu Godzilly ve scénách, kdy ulehá do římského Kolosea, se nechal režisér Adam Wingard inspirovat svojí kočkou jménem Mischief. (NiWi)
  • V rámci marketingu byly do centra Londýna umístěny dvě sochy. Ve čtvrti South Bank byla k vidění Kongova ruka „drtící“ červenou telefoní budku, která se na místě nachází. Opičákova ruka měřila takřka 5 metrů a kromě ní ze země vykukovala i část obličeje Konga – tyto makety pak byly potaženy umělou kožešinou. Na řece Temži se zase objevila loutka Godzilly – respektive tedy její hlava a hřbet se světélkujícími ostny. Tato maketa pak zabírala plochu 20 metrů. Na výrobě obou soch, jejichž váha se pohybovala okolo jedné tuny, se podílelo cca 40 lidí a výroba zabrala 2 měsíce. Studio Warner Bros. se k podobné reklamní kampani uchýlilo i v případě filmu Meg 2: Příkop (2023) – tehdy zase byly na řeku Temži umístěny tři veliké hřbetní žraločí ploutve. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Duo Russellů se střetně s Godzillou

Duo Russellů se střetně s Godzillou

21.07.2022

Přestože svou kariéru započal v televizi, zpátky na malou obrazovku se v průběhu kariéry herec Kurt Russell (Kosti a skalp, Tango a Cash) jen tak zlákat nenechal. Tedy až doteď. Společně se svým… (více)

Reklama

Reklama